Degustarea noului meniu de iarnă la Ruka Izakaya
Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la început, din prima zi în care au deschis, și așa au rămas până acum. Schimbă meniurile mai des decât alte restaurante, chiar dacă asta le aduce costuri suplimentare, dar reușesc să țină foarte bine prețurile din meniu sub control, pe de altă parte. La fel ca și alte câteva dintre restaurantele cele mai bune din București, care reușesc să aibă și mâncare foarte bună și prețuri rezonabile, secretul este că sunt făcute de oameni bogați, care vin din cu totul alte domenii de activitate, pe care nu-i interesează defel profiturile din aceste restaurante, care sunt nimica toată față de celelalte surse de câștig pentru ale lor. Or, ei au făcut aceste restaurante ca să mănânce chiar ei acolo, și prietenii lor. Și, bineînțeles, oamenii bogați și cu carte, umblați prin lume, știu ce e aceea mâncare bună… Voi reveni asupra subiectului, pentru că e relevant pentru piața restaurantelor.
Meniul de iarnă de la Ruka, din pozele de mai jos:
- RUKA COCONUT SOUP: Supă din lapte de cocos cu creveți, coriandru, busuioc thai, lime, kaffir lime, ulei picant și ulei de coriandru
- SALMON TEMPURA AND LIME MAKI: Maki rolls cu somon tempura, avocado, tobiko și masago servit cu sos de lime cu soia și ulei de susan
- PORK GYOZA: Gyoza de casă umplute cu carne tocată de porc, ceapă verde, ghimbir, usturoi verde, varză chinezească, ulei de susan și sake, servite cu sos de oțet negru cu soia și susan
- VEGETARIAN GYOZA: Gyoza de casă umplute cu tofu fermentat, usturoi verde, ceapă verde, ciuperci shitake, varză chinezească, ulei de susan și soia, servite cu sos de oțet negru cu soia și susan
- TOFU MAKI ROLLS: Maki rolls cu tofu, castravete, avocado, orez sushi, susan, togarashi, maioneză vegetală cu yuzu
- SEAFOOD PLATE: Platou mixt de fructe de mare cu pește gătite pe plită japoneză (Teppaniaky), ce conține creveți Black Tiger, caracatiță, baby calamar, biban de mare, acompaniate cu sos de Migdale (pentru creveți), sos Yuzu (pentru baby calamari), sos Unagi (pentru pește), sos din lapte de cocos cu lemongrass (pentru caracatiță).