Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

18 vizite

Crama transilvăneană Villa Vinèa și Muzeul Național al Țăranulu...

11 vizite

Beraria Hop Garden, parte a grupului Magic by Hop Garden, a incheiat a...

16 vizite

Cu o tradiție de peste 70 de ani în producerea înghețatei artizana...

81 vizite

Cu ocazia "Zilei Gastronomiei Peruviene", Ambasada Peru in Romania a o...

11 vizite

România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al  Campio...

14 vizite

Boiler Milk&Coffee: 18 metri patrati pentru cafea, un business des...

95 vizite

Fabrica Ospitalității, compania care deține restaurantul bucurește...

60 vizite

Chef Florin Andrei Vanau si prietenul sau Ciprian Bocioaca, un charism...

83 vizite

O cina inedita si neasteptata pregatita de Chef Florin Andrei Vanau si...

577 vizite

THE FOODSERVICE INDUSTRY DISTILLED INTO 561 PAGES Pentru cei care v...

31 vizite

Family Meals - selecția de produse gătite, disponibile în cantităt...

113 vizite

Tara Transilvania Au dreptate transilvanenii sa se considere o alta...

1123 vizite 15 comentarii

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

35 vizite

Cereal Crunch deschide prima franciză a grupului la Craiova, pe 7 aug...

33 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Daniel Palici la MAIZE, ca sa ne t...

278 vizite

O cina King Crab pregatita de Catalin Petrescu la Argentine, ca sa ne ...

165 vizite

Premieră europeană: Mastercard și BRD - Groupe Société Générale...

99 vizite

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

35 vizite

VacaMuuu are o noua abordare pe segmentul Mic Dejun prin care mizeaza ...

410 vizite

Beautyfood – restaurant cu vechime din centrul capitalei, preluat re...

457 vizite

Pe langa gama variata de vinuri cu care producatorul moldovean Apriori...

142 vizite

O cină ungurească pentru GB, la poalele Tâmpei, la doamna Maria Dra...

48 vizite

Economica. net informeaza ca Nicolai Tand ia in calcul vanzarea restau...

713 vizite

O cina memorabila, cu atat mai mult cu cat a fost in plina pandemie. A...

156 vizite

Mastercard lansează, alături de Edenred, Sodexo și Up România și ...

40 vizite

Restaurantul CASA Hirscher a fost infiintat in anul 2004 de catre doi ...

21 vizite

Ana Consulea, cofetar și fondatoare a brandului Zexe Braserie, a lans...

141 vizite

Chef Joseph Hadad, artist-creator al unui univers culinar inconfundabi...

133 vizite

Sâmbătă, 1 august (13.00-19.00) Maximum de distanțare, minimum ...

451 vizite

Într-o lume în care pare că nimic nu mai merge, Kané - New Romani...

108 vizite

Face Kusin face parte dintr-un complex extins dedicat evenimentelor, c...

515 vizite

Doripesco, delta din Carpați... Continuând activitatea fostei I...

89 vizite

Eu mi-am dorit un restaurant în inima Brașovului încă de când...

32 vizite

Bine ati venit la Coliba Haiducilor! Un loc unde intr-o atmosfe...

15 vizite

Casa Ungurească din Brașov: Născut la...

29 vizite

Grupul Magic by Hop Garden a deschis Hop Garden Parc Sambata, 3 iul...

277 vizite

Am facut un tur prin Parcul Herastrau ca sa vad daca sunt restaurante ...

183 vizite

Brasov, probabil cel mai interesant oras turistic din Romania, cu isto...

40 vizite

Horeca Insight, organizator de evenimente având un istoric relevant d...

72 vizite

Piața de pește de acvacultură a atins 60.000 de tone, iar în urmă...

57 vizite

Peste 70 de spectacole si zeci de artisti la show-urile de stand-up co...

119 vizite

Iata lista restaurantelor deschise dupa pandemie si a celor inca inchi...

591 vizite

O sinteza utila pentru cei care se gandes...

208 vizite

Crama Villa Vinèa a câștigat 5 Medalii de Aur și 2 de Argint la IW...

154 vizite

Restaurante si cafenele deschise si restaurante inca inchise in prima ...

767 vizite 2 comentarii

Terasa Amvrosia dupa redeschidere, in vara cu pandemia

76 vizite

Campania #nudoarluni continuă să facă ecouri la un an de când a de...

44 vizite

The Table Menu Pandemia de coronavirus a obligat mulți patroni sa...

127 vizite 1 comentarii

Începând din această săptămână, preparatele din meniul Hard Roc...

48 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Lacul Tancabesti, cu complexul Two Lakes, Too BrothersDe ce nu spui adevarul…dar daca nu l spui tu asa cum nu ti prezinti nici numele, haide sa ti spun eu adevarul. La data la care te ai prezentat la Tancabesti, inainte de a pleca..dupa ce ai servit masa..l-ai cautat pe Parfene pentru a-i cere bani in vederea publicarii unei recenzii bune sau foarte bune, iar ca sa te citez “facem un contract de publicitate, imi achitati pretul contractului si public o recenzie buna sau foarte buna in functie de cat veti achita” …din pacate pt tine ai fost refuzat, sens in care ai afirmat ca vei face o recenzie proasta..Rusine sa ti fie domnule cu d mic ca nu meriti altceva! Claudiu Dedu

Comentariu pus de unul de la Two Lakes, Two Brothers (Cherhanaua lui Parfene), dupa ce am trecut pe la restaurantul lor de tara de pe malul lacului Tancabesti si am scris cateva randuri despre ei. S-a si semnat, ca sa fie lucrurile clare. Asa, intre noi, barbatii.

Asta, cel putin, ma coteaza ceva mai sus, vorbeste de un contract de publicitate in schimbul unei recenzii pozitive. Nu spune cat i-am cerut, lasa pe fiecare sa-si imagineze. Poate cateva zeci de mii de Euro, sau o suta de mii, daca ar fi fost sa fac o serie de mai multe articole, eventual si un video, mai stii…

Privesc cu mai multa ingrijorare, insa, la cei care ma coteaza la 50, 80, 100 de lei pe recenzie, adica pretul unui pranz. Nu am mai auzit de vreunul care sa spuna explicit ca i-am cerut lui bani ca sa scriu de bine, insa sunt destui care pot baga mana in foc, au auzit ei “din sursa sigura” ca ma duc pe la restaurante si le cer sa mananc pe gratis ca sa le dau o nota mare.

Da, dincolo de o anumita limita, pentru cine stie ce suma, as face-o. Sigur, acum imi zic ca as lua banii si m-as duce apoi iute si i-as da Parintelui Galeriu, pentru caminul lui de batrani. Dar eu stiu bine cum sunt oamenii…

Ma gandesc de ani de zile, care ar putea sa fie suma pentru care as face asta, si nu am ajuns la un raspuns. Nu numai ca nu am gasit una, insa numerele variaza pana la dublu, triplu, inzecit sau invers, la jumatate sau sfert de la o zi la alta, chiar de la o ora la alta. De regula, dimineata cand ma trezesc si sunt mai in forma, sumele sunt mai mari, si scad spre seara, cand sunt asudat si ostenit. Dar variaza si in functie de cartierul in care sunt, de cine e langa mine sau in fata mea, se schimba cu o viteza ametitoare, si nu stiu daca se vor opri vreodata.

M-ar ajuta daca as sti care sunt aceste sume si pentru ceilalti, care au ajuns sa se cunoasca mult mai bine pe ei insisi decat am reusit eu. Asadar, puneti-va in locul meu, imaginati-va ca evaluati restaurante si scrieti toate acestea pe un site. Pentru ce suma ati scrie despre un restaurant evident prost pentru marea majoritate a oamenilor, ca e bun? Ati face asta doar pentru pentru un dream sex?

Pentru ce suma ai face-o?

View Results

Loading ... Loading ...

Ai face-o pentru un dream sex?

View Results

Loading ... Loading ...

Dar pentru 950,000€ (neimpozabili) ai face-o?

View Results

Loading ... Loading ...
Test de coruptie in restaurante

Test de coruptie in restaurante

 

Data actualizarii: 23/08/2019

  • Stefan Covaciu :

    Ceea ce le vindeti este credibilitatea dumneavoastra. Foarte scumpa, dupa parerea mea. Daca recenzia reflecta realitatea, e un castig pentru ambele parti, deci sumele pot fi consistente. Problema apare cand sunt diferente stridente intre recenzie si calitatea restaurantului. Daca recenzia e buna si restaurantul e prost, pierzatorii suntem noi, clientii si dumneavoastra, domnule Butunoiu. Daca recenzia e proasta si restaurantul e bun, cererea de sponsorizare are iz de santaj. Eu m-as feri de cazurile 2 si 3.

  • november morn :

    Recenziile domnului Butunoiu incearca sa schimbe ceva. Sa schimbe acea mentalitate gaunoasa, insistenta si persistenta, cu care publicul consumator vota, pana nu demult, recenziile la restaurante. De la o crasma de cartier si pana la un restaurant rasarit cu feluri de mancare mai fine, toate erau cotate cu doua stele. Toate erau o apa si-un pamant.
    Domnia sa a renuntat la acest sistem de votare, pentru ca si-a dat seama ca destelenirea unor mentalitati este o treaba de anduranta. De anduranta tine si acest articol.
    Cu multa munca si o cultura solida in spate – nu numai gastronomica – domnul Butunoiu a reusit sa fie un profesionist imbatabil.
    Restocracy este singurul site onorabil de unde poti obtine informatii corecte despre un restaurant (in special din Bucuresti, unde locuieste domnia sa). In afara acestui lucru incontestabil, totul e balast.

  • Adevaratul Parfene :

    Apropo:
    Un Parlamentarier britanic isi intreaba o colega:
    – Dna, pentru 1 milion de lire, v-ati culca cu mine?
    Dupa ceva timp de gandire, tipa ii raspunde:
    – Da, m-as culca cu Dvs.
    – Dar pentru 1 lira?
    – Vai, domnule, dar drept cine ma luati?
    – Doamna, am stabilit, deja, ceea ce sunteti. Acum negociem pretul …

  • Imagini false :

    Din nefericire, observăm că, pentru prețul corect, la români, TOTUL e de vânzare, începând cu funcțiile politice, poliție și până la portarul unei școli.
    Aveti grijă, întrebarea asta poate fi oricand interpretată ca o încercare de supra cotare în branșa respectivă, care nu e una recunoscută pentru onestitate, realistic vorbind. Mai bine ștergeți postarea.

    Asta chiar dacă restaurantul respectiv e submediocru.

  • Andrei Cosmin :

    Oricum e irelevant. Daca scrii despre restaurante, o faci pentru ca e stilul tau de viata sa iesi la restaurant.

    Nu cred ca poti influenta prea mult deciziile altora. Nu in Bucuresti, unde cererea e oricum mai mare decat oferta. In New York… poate.

    Sunt convins ca daca parerea mea ar fi relevanta, as putea negocia o suma la care sa scriu despre ce mi-a placut si sa uit sa scriu despre ce nu mi-a placut. Orice rahat merita putina publicitate.

    Cei cu adevarat pasionati de restaurante au deja o serie de repere. De exemplu, mie imi plac restaurantele cu cel putin 25 de ani de traditie. Nu prea m-am lipit de astea noi.

  • Eric :

    sunt absolut sigur ca ce a spus Claudiu Dedu asta despre tine e adevarat 🙂

  • tot hetero :

    acu’ … daca in poza e Parfene… il inteleg pe GB 🙂

    • George Butunoiu :

      In care dintre ele? Cea de sus sau cea de jos? Presupun ce pe cea de sus nu ai observat-o… GB

  • ecou :

    Eu nu as face-o niciodata. Adica nu as face niciodata contra-cost o recenzie pozitiva la o bomba. Da, as accepta sa ma duc contra cost sa fac o recenzie la un restaurant cu conditia sa scriu care imi este impresia mea pe bune. Un fel de taxa pentru ca sar peste rand si prioritizez respectivul restaurant.
    De ce nu as face asa ceva (presupunand ca as putea face recenzii pentru restaurante, adica as avea deopotriva si gustul format si pana maiastra)? Pentru ca atunci scrierea de recenzii ar fi meseria mea si atunci cand accepti bani ca sa iti bati joc de meserie nu mai esti un profesionist. Iar asta nu depinde de suma, ci de respectul pentru tine.

  • Un patron de rest. heterosexual :

    GB, nu sunt sigur ca am inteles bine: tu vrei sa-l f… pe Parfene???

  • Lasă un răspuns la Stefan Covaciu Anulează răspunsul