Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Afiseaza
comentarii

Lacul Tancabesti, cu complexul Two Lakes, Too BrothersDe ce nu spui adevarul…dar daca nu l spui tu asa cum nu ti prezinti nici numele, haide sa ti spun eu adevarul. La data la care te ai prezentat la Tancabesti, inainte de a pleca..dupa ce ai servit masa..l-ai cautat pe Parfene pentru a-i cere bani in vederea publicarii unei recenzii bune sau foarte bune, iar ca sa te citez “facem un contract de publicitate, imi achitati pretul contractului si public o recenzie buna sau foarte buna in functie de cat veti achita” …din pacate pt tine ai fost refuzat, sens in care ai afirmat ca vei face o recenzie proasta..Rusine sa ti fie domnule cu d mic ca nu meriti altceva! Claudiu Dedu

Comentariu pus de unul de la Two Lakes, Two Brothers (Cherhanaua lui Parfene), dupa ce am trecut pe la restaurantul lor de tara de pe malul lacului Tancabesti si am scris cateva randuri despre ei. S-a si semnat, ca sa fie lucrurile clare. Asa, intre noi, barbatii.

Asta, cel putin, ma coteaza ceva mai sus, vorbeste de un contract de publicitate in schimbul unei recenzii pozitive. Nu spune cat i-am cerut, lasa pe fiecare sa-si imagineze. Poate cateva zeci de mii de Euro, sau o suta de mii, daca ar fi fost sa fac o serie de mai multe articole, eventual si un video, mai stii…

Privesc cu mai multa ingrijorare, insa, la cei care ma coteaza la 50, 80, 100 de lei pe recenzie, adica pretul unui pranz. Nu am mai auzit de vreunul care sa spuna explicit ca i-am cerut lui bani ca sa scriu de bine, insa sunt destui care pot baga mana in foc, au auzit ei “din sursa sigura” ca ma duc pe la restaurante si le cer sa mananc pe gratis ca sa le dau o nota mare.

Da, dincolo de o anumita limita, pentru cine stie ce suma, as face-o. Sigur, acum imi zic ca as lua banii si m-as duce apoi iute si i-as da Parintelui Galeriu, pentru caminul lui de batrani. Dar eu stiu bine cum sunt oamenii…

Ma gandesc de ani de zile, care ar putea sa fie suma pentru care as face asta, si nu am ajuns la un raspuns. Nu numai ca nu am gasit una, insa numerele variaza pana la dublu, triplu, inzecit sau invers, la jumatate sau sfert de la o zi la alta, chiar de la o ora la alta. De regula, dimineata cand ma trezesc si sunt mai in forma, sumele sunt mai mari, si scad spre seara, cand sunt asudat si ostenit. Dar variaza si in functie de cartierul in care sunt, de cine e langa mine sau in fata mea, se schimba cu o viteza ametitoare, si nu stiu daca se vor opri vreodata.

M-ar ajuta daca as sti care sunt aceste sume si pentru ceilalti, care au ajuns sa se cunoasca mult mai bine pe ei insisi decat am reusit eu. Asadar, puneti-va in locul meu, imaginati-va ca evaluati restaurante si scrieti toate acestea pe un site. Pentru ce suma ati scrie despre un restaurant evident prost pentru marea majoritate a oamenilor, ca e bun? Ati face asta doar pentru pentru un dream sex?

Pentru ce suma ai face-o?

View Results

Loading ... Loading ...

Ai face-o pentru un dream sex?

View Results

Loading ... Loading ...

Dar pentru 950,000€ (neimpozabili) ai face-o?

View Results

Loading ... Loading ...
Test de coruptie in restaurante

Test de coruptie in restaurante

 

Data actualizarii: 23/08/2019

  • Stefan Covaciu :

    Ceea ce le vindeti este credibilitatea dumneavoastra. Foarte scumpa, dupa parerea mea. Daca recenzia reflecta realitatea, e un castig pentru ambele parti, deci sumele pot fi consistente. Problema apare cand sunt diferente stridente intre recenzie si calitatea restaurantului. Daca recenzia e buna si restaurantul e prost, pierzatorii suntem noi, clientii si dumneavoastra, domnule Butunoiu. Daca recenzia e proasta si restaurantul e bun, cererea de sponsorizare are iz de santaj. Eu m-as feri de cazurile 2 si 3.

  • november morn :

    Recenziile domnului Butunoiu incearca sa schimbe ceva. Sa schimbe acea mentalitate gaunoasa, insistenta si persistenta, cu care publicul consumator vota, pana nu demult, recenziile la restaurante. De la o crasma de cartier si pana la un restaurant rasarit cu feluri de mancare mai fine, toate erau cotate cu doua stele. Toate erau o apa si-un pamant.
    Domnia sa a renuntat la acest sistem de votare, pentru ca si-a dat seama ca destelenirea unor mentalitati este o treaba de anduranta. De anduranta tine si acest articol.
    Cu multa munca si o cultura solida in spate – nu numai gastronomica – domnul Butunoiu a reusit sa fie un profesionist imbatabil.
    Restocracy este singurul site onorabil de unde poti obtine informatii corecte despre un restaurant (in special din Bucuresti, unde locuieste domnia sa). In afara acestui lucru incontestabil, totul e balast.

  • Adevaratul Parfene :

    Apropo:
    Un Parlamentarier britanic isi intreaba o colega:
    – Dna, pentru 1 milion de lire, v-ati culca cu mine?
    Dupa ceva timp de gandire, tipa ii raspunde:
    – Da, m-as culca cu Dvs.
    – Dar pentru 1 lira?
    – Vai, domnule, dar drept cine ma luati?
    – Doamna, am stabilit, deja, ceea ce sunteti. Acum negociem pretul …

  • Imagini false :

    Din nefericire, observăm că, pentru prețul corect, la români, TOTUL e de vânzare, începând cu funcțiile politice, poliție și până la portarul unei școli.
    Aveti grijă, întrebarea asta poate fi oricand interpretată ca o încercare de supra cotare în branșa respectivă, care nu e una recunoscută pentru onestitate, realistic vorbind. Mai bine ștergeți postarea.

    Asta chiar dacă restaurantul respectiv e submediocru.

  • Andrei Cosmin :

    Oricum e irelevant. Daca scrii despre restaurante, o faci pentru ca e stilul tau de viata sa iesi la restaurant.

    Nu cred ca poti influenta prea mult deciziile altora. Nu in Bucuresti, unde cererea e oricum mai mare decat oferta. In New York… poate.

    Sunt convins ca daca parerea mea ar fi relevanta, as putea negocia o suma la care sa scriu despre ce mi-a placut si sa uit sa scriu despre ce nu mi-a placut. Orice rahat merita putina publicitate.

    Cei cu adevarat pasionati de restaurante au deja o serie de repere. De exemplu, mie imi plac restaurantele cu cel putin 25 de ani de traditie. Nu prea m-am lipit de astea noi.

  • Eric :

    sunt absolut sigur ca ce a spus Claudiu Dedu asta despre tine e adevarat 🙂

  • tot hetero :

    acu’ … daca in poza e Parfene… il inteleg pe GB 🙂

    • George Butunoiu :

      In care dintre ele? Cea de sus sau cea de jos? Presupun ce pe cea de sus nu ai observat-o… GB

  • ecou :

    Eu nu as face-o niciodata. Adica nu as face niciodata contra-cost o recenzie pozitiva la o bomba. Da, as accepta sa ma duc contra cost sa fac o recenzie la un restaurant cu conditia sa scriu care imi este impresia mea pe bune. Un fel de taxa pentru ca sar peste rand si prioritizez respectivul restaurant.
    De ce nu as face asa ceva (presupunand ca as putea face recenzii pentru restaurante, adica as avea deopotriva si gustul format si pana maiastra)? Pentru ca atunci scrierea de recenzii ar fi meseria mea si atunci cand accepti bani ca sa iti bati joc de meserie nu mai esti un profesionist. Iar asta nu depinde de suma, ci de respectul pentru tine.

  • Un patron de rest. heterosexual :

    GB, nu sunt sigur ca am inteles bine: tu vrei sa-l f… pe Parfene???

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close