Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

6184 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

9148 vizite

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

9276 vizite 1 comentarii

Norocul cu copiii buni pentru Angelica Ilie de la Pata Negra Am...

7665 vizite 1 comentarii

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

2715 vizite

La Pescaderia by Alioli, probabil cel mai bun raport calitate – pret...

2654 vizite 1 comentarii

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

3672 vizite 2 comentarii

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

4315 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

2523 vizite

Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu arti...

2049 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e... La Finca by Al...

4720 vizite 2 comentarii

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

1754 vizite 2 comentarii

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

10236 vizite 2 comentarii

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

1396 vizite

Taverna Sarbului, un lucru balcanic bine facut Dupa doi ani la Tavern...

4152 vizite 3 comentarii

Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva la Die Deutsche Knei...

2610 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

3779 vizite

Cherie Saveurs de Russie, mancare ruseasca buna pe bani putini Am fos...

3127 vizite

O braserie ca afara La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

1799 vizite

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

6094 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Toate la fel…

Am revenit dupa un an si ceva la Die Deutsche Kneipe. Mi s-a parut ceva mai ingrijit acum, gradina e mai frumoasa decay imi aduc aminte de ea. Acum am mancat taitei cu ceapa – excelenti!, si un strudel cu mere bun. Acelasi chelner amabil, clienti destui. In rest, toate cum sunt la Die Deutsche Kneipe de ani si ani… (GB – august 2018)

Restaurante germane se deschid si se inchid in Bucuresti, Die Deutsche Kneipe ramane…

Au fost mai multe restaurante germane la Bucuresti, si mai mari, si mici, si berarii, si neberarii. S-au deschis, s-au inchis, in acest moment cred ca abia daca mai sunt cateva in oras. Die Deutsche Kneipe sta nemiscat si imperturbabil acolo de ani si ani de zile, si nu da niciun semn ca ar avea vreo schimbare in plan.

Die Deutsche Kneipe inseamna „carciuma/ pub-ul nemtesc”. Clar, direct, la obiect. Apartine unei familii care se ocupa direct de el, sunt acolo mai tot timpul: Ileana si Alin Sibiescu. Sunt la parterul unei case vechi de pe Stockholm, pe stradutele cu case veci aproape de intersectia Caii Dorobantilor cu Iancu de Hunedoara – greu de nimerit fara GPS.

Spatiul e foarte ingust, au doua sali mici, in care abia incap cateva banci si mese de brad, si au pus una si pe holul de la intrare. Si terasa e la fel de inghesuita si mobilata cam in acelasi fel. Noroc ca au un petic de pamant, care schimba putin atmosfera.

Sa evaluezi si sa dai o nota ambiantei unui astfel de loc e o sarcina dificila. Pentru unii e atmosfera ideala pentru o carciuma germana, boema, romantica, chiar, care te face sa te simti ca acasa la Ileana Sibiescu (ea pare sa fie capul familiei). Altii vor stramba foarte tare din nas, sau vor refuza sa intre intr-un astfel de loc, pur si simplu!

Mie imi plac locurile acestea daca au mancare buna, si ma enerveaza cand imi dau seama ca sunt „fabricate”, doar ca sa exploateze atractia asta de neoprit catre neconventional. Dar nu e cazul la Die Deutsche Kneipe, totul pare natural acolo, cunoscutii si apropiatii familiei Sibiescu se considera si ei un fel de familie, mai ales ca totul e informal acolo: personalul e imbracat obisnuit, de casa, adresarile sunt la fel. Daca vii pentru prima data la Deutsche Kneipe, nu prea iti dai seama cine e client si cine din partea casei, pana nu intrebi.

Dar, ca nou venit la Die Deutsche Kneipe, sa nu cadeti in capcana de a va considera ca si integrati in atmosfera familiala, pentru ca s-ar putea sa aveti o surpriza de proportii. Asteptati mai intai niste semnale ca sunteti tolerat, apoi acceptat, si abia bupa aceea simtiti-va in largul vostru…

Daca va place mancarea germana, asa rudimentara si nesanatoasa cum e, atunci va va placea mancarea de la Die Deutsche Kneipe, e greu de crezut ce s-ar putea scoate mai mult dintr-un carnat si niste varza acra. Sigur, berea netezeste asperitatile si face ca si lucrurile mai putin bune sa para ca au gust.

Serviciul e bun la Die Deutsche Kneipe, dupa cum am spus, cel putin pentru cei cunoscuti. Chiar am pus pe unul dintre ai lor in lista cu cei mai buni chelneri de aici, pe site. Preturile sunt si ele rezonabile, poti manca bine cu mai putin de 100 de lei.

Die Deutsche Kneipe e numele de referinta in Bucuresti pentru ceea ce inseamna mancare germana si restaurant german, asa ca daca vreti neaparat sa mancati astfel, sau sa vedeti cum este, cu greu ii puteti ocoli. (GB – aprilie 2017)

In 2017

Marius de la Die Deutsche Kneipe

Marius, chelnerul taciturn de la Die Deutsche Kneipe, care se incadreaza foarte bine in "peisaj" si in atmosfera autoimpusa de la Die Deutsche Kneipe: mult mai informala decat te astepti, nu p...

Data actualizarii: 09/07/2019

Die Deutsche Kneipe  - Str. Stockholm, nr. 9