Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughez Dancing Lobster e...

16341 vizite

JW Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea fac...

8587 vizite 1 comentarii

Joseph Hadad si-a inchis restaurantul cu bucatarie fina si s-a apucat ...

9659 vizite 5 comentarii

Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse, un adevărat restaurant tur...

2718 vizite

Divan - Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat l...

6103 vizite

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevărat Blue Marga...

483 vizite

Becker Brau, decizii destepte si marketing bine facut M-am dus ...

12348 vizite 1 comentarii

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

14376 vizite 5 comentarii

Taverna Sarbului, un lucru balcanic bine facut Dupa doi ani la Tavern...

7015 vizite 4 comentarii

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

9537 vizite

Legea e optionala la Turkish Kitchen, desigur... Turkish Kitche...

1777 vizite 1 comentarii

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva...

5256 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevărat

Restaurant sud-american in Bucuresti cu o patroana adorabila

Blue Margarita nu e un restaurant nou. Nouă e doar casa în care sunt acum, parterul blocului nou de pe Povernei, în care a fost mai mulți ani La Cantine de Nicolai.

Cpoiii aceștia care au deschis acest restaurant sud-american în București au o poveste frumoasă, ca un subiect de roman, despre care am mai scris. S-au întâlnit ca studenți silitori la o universitate din nu știu ce țară din Europa. El din America de Sud, ea româncă frumoasă, s-au căsătorit și apoi au venit în România. Cum el era pasionat de gătit și chiar un bucătar foarte bun, și-a scris Chef Dominik Surulo pe uniformă și au deschis un restaurant aici.

Primul Blue Margarita a fost pe Mihail Eminescu, tot la parterul unei clădiri noi, la intersecția cu Viitorului. Acolo i-am întâlnit eu prima dată, mi-a plăcut și de ei și de mâncarea lor. Apoi s-au mutat în Piața Dorobanților, în blocul cu Mario Plaza, și acolo i-a prins pandemia, fără terasă, obligându-i să închidă.

În Povernei au deschis de curând, în primăvara cu pandemie a lui 2021. Au reamenajat puțin salonul și terasa cu câteva decoruri mexicane și sud-americane și i-au dat drumul.

Cât privește meniul, e același despre care am scris și dățile trecute: câteva feluri reprezentative din bucătăriile latino-americane: mexicană, braziliană, argentiniană etc. Mâncăruri tradiționale ale lor, unele ceva mai elaborate, dar și multe relativ simple, populare.

Prețurile sunt rezonabile, ei sunt foarte prietenoși și plăcuți, așa că Blue Margarita e o alegere bună pentru cei din zona. Și cu atât mai mult cu cât partea aceea a centrului vechi aristocratic a Bucureștiului e cam săracă în oferte gastronomice. Sper ca de data aceasta să nu le mai strice nimeni și nimic planurile, chiar aș vrea să le meargă bine și să primească toată aprecierea pe care o merită… (George Butunoiu – iunie 2021)

Bucătăria sud-americană a lui Chef Dominik Surulo

Dominik Surulo, chef Blue Margarita Bucuresti

Salonul și terasa Blue Margarita 

 

Data actualizarii: 02/11/2021

Blue Margarita  - Str. Povernei, nr. 5-7

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close