Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii care nu se gasesc in categoriile de mai sus: bucatarii minore...

Ord. dupa

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

1550 vizite

Mai bine decat un simplu steakhouseLa Estancia e un restaurant nou...

2257 vizite

Chelnerita de la raw veganPentru prima data de cand scriu arti...

636 vizite

Cel mai bun restaurant spaniol din BucurestiPata Negra e un restau...

1939 vizite

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

851 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

1721 vizite

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

908 vizite

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar...Prietenul me...

917 vizite

Unul dintre cele mai placute locuri in care am fost vara astaGastr...

892 vizite

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

592 vizite

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

622 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e...La Finca by Al...

857 vizite

Patriotismul intr-o forma si cu imagini pe care le-am cam uitatVat...

778 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucuresteanBlue...

381 vizite

Un business genial construit, o capodopera logistica.Beraria H din...

3427 vizite

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

251 vizite

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

398 vizite

Restaurante germane se deschid si se inchid in Bucuresti, Die Deutsche...

455 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficientMica Elvetie ...

842 vizite

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa!Nu credeam...

325 vizite

Cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foie grasCrede...

1235 vizite

Una din marile berarii ale BucrestiuluiBeraria Germana Bucuresti e...

1386 vizite

De ce sa mananci bine, cand poti manca aiurea alaturi?Champions Sp...

127 vizite

O braserie ca afaraLa Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

267 vizite

Restaurantele ca Turquoise vor iesi din top, unul cate unulTurquoi...

360 vizite
Afiseaza
vizualizari

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean

Blue Margarita e un restaurant cu bucatarie sud-americana, cu feluri de mancare din mai multe tari din America de Sud, grupate ca atare in meniu, de altfel.

E un restaurant relativ nou, deschis in vara lui 2017 la parterul unei cladiri noi de pe Mihail Eminescu, intre Biserica Precupetii Vechi si strada Viitorului. E un bloc cu mai multe etaje, fara personalitate, greu de inteles cum de le-au dat voie sa construiasca asa ceva in mijlocul unui cartier vechi al Bucurestiului, nu dintre cele bogate, insa cu atat mai mult cu farmec – cel putin pentru cei cu nostalgii. Era un hotel acolo, cand am fost eu prima data, dar nu stiu daca a ramas la fel, sau poate ca au facut birouri sau altceva cu el.

Am fost in acea cladire si cand au deschis primul restaurant, Symphony – Romanian Fusion Cuisine, invitat de o frumoasa fata, care parea sa fi fost stapana acolo. Poate ca a mai fost si alt restaurant dupa el, nu stiu.

Blue Margarita e bine amenajat, in general, insa fara originalitate sau talent. E comod, are banchete confortabile, tapisate cu panza, multe lumini, un perete de sticla la intrare, prin care se vede batrana si frumoasa strada.

Meniul e facut din bucatariile traditionale sud-americane, dupa cum am spus, cu mancaruri din Brazilia, Argentina, Columbia si Mexic, cele mai multe din aceasta, ultima.

Eu am luat o supa de fasole, foarte buna, o quesadilla vegetariana, buna si aceea, mai fina decat am vazut in alte parti, si Ximxim de Galinha, pui gatit in sos de unt de arahide, servit cu orez, banana prajita, fasole verde si topping de alune prajite in casa, bun, de asemenea.

Nu e bucatarie fina la Blue Margarita, nici nu si-au propus asa ceva, si cred ca foarte bine au facut. E mancare buna, cu cateva combinatii de produse si ingrediente inedite si necunoscute limbilor bucurestene. Mancare muncita in bucatarie, si nu scumpa – e bine de spus asta. O masa in doi, cu doua pahare de vin bun, te duce pe la vreo 200 de lei, ceea ce e rezonabil.

Serviciul a fost bun la Blue Margarita, cu mai multi chelneri, sefi de sala sau ce or fi fost ei, decat clienti. Am vorbit cu un domn mai in varsta, atent si rabdator, care a rezistat bine incercarilor mele de a fi nesuferit.

Nu stiu daca, si cati admiratori au bucatariile sud-americane printre bucuresteni. Cei mai multi se gandesc la vita si la carne, in general, cand aud de un specific brazilian, argentianian, mexican sau de cele care mai sunt pe acolo. Insa au si altfel de mancaruri, si chiar bucatarie fina – vedeti surpriza de proportii pe care am avut-o de curand la o astfel de cina peruviana, descrisa aici, pe site.

Asadar, pentru cine vrea sa cunoasca aceste bucatarii indepartate, sau chiar sunt pe lista lor de preferinte, nu pot ocoli restaurantul Blue Margarita de pe batrana strada Mihail Eminescu… (GB – decembrie 2017)

PS: Am revenit la putin timp, a trebuit sa discut cu ei despre inscrierea la competitia Restocarcy. Am mancat creveti destul de buni, cu un sos foarte iute, si vita surprinzator de buna, mai ales ca mi-au spus ca e vita romaneasca. Si am cunoscut-o si pe patroana, o faptura adorabila – cea din poze, in care apare si cu tatal ei. (GB – ianuarie 2018)

Blue Margarita, restaurant sud-american in Bucuresti cu o patroana adorabila

Blue Margarita, restaurant sud-american in Bucuresti cu o patroana adorabila

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Blue Margarita

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.