Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

5978 vizite

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

3700 vizite 2 comentarii

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

8704 vizite

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

9019 vizite 1 comentarii

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

2328 vizite

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

6731 vizite 1 comentarii

La Pescaderia by Alioli, probabil cel mai bun raport calitate – pret...

942 vizite

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

3435 vizite 2 comentarii

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

3899 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

2327 vizite

Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu arti...

1995 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e... La Finca by Al...

4317 vizite 2 comentarii

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

1592 vizite 2 comentarii

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

9843 vizite 2 comentarii

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

1241 vizite

Taverna Sarbului, un lucru balcanic bine facut Dupa doi ani la Tavern...

3935 vizite 3 comentarii

Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva la Die Deutsche Knei...

2403 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

3052 vizite

Cherie Saveurs de Russie, mancare ruseasca buna pe bani putini Am fos...

2915 vizite

O braserie ca afara La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

1656 vizite

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

5854 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean

Blue Margarita e un restaurant cu bucatarie sud-americana, cu feluri de mancare din mai multe tari din America de Sud, grupate ca atare in meniu, de altfel.

E un restaurant relativ nou, deschis in vara lui 2017 la parterul unei cladiri noi de pe Mihail Eminescu, intre Biserica Precupetii Vechi si strada Viitorului. E un bloc cu mai multe etaje, fara personalitate, greu de inteles cum de le-au dat voie sa construiasca asa ceva in mijlocul unui cartier vechi al Bucurestiului, nu dintre cele bogate, insa cu atat mai mult cu farmec – cel putin pentru cei cu nostalgii. Era un hotel acolo, cand am fost eu prima data, dar nu stiu daca a ramas la fel, sau poate ca au facut birouri sau altceva cu el.

Am fost in acea cladire si cand au deschis primul restaurant, Symphony – Romanian Fusion Cuisine, invitat de o frumoasa fata, care parea sa fi fost stapana acolo. Poate ca a mai fost si alt restaurant dupa el, nu stiu.

Blue Margarita e bine amenajat, in general, insa fara originalitate sau talent. E comod, are banchete confortabile, tapisate cu panza, multe lumini, un perete de sticla la intrare, prin care se vede batrana si frumoasa strada.

Meniul e facut din bucatariile traditionale sud-americane, dupa cum am spus, cu mancaruri din Brazilia, Argentina, Columbia si Mexic, cele mai multe din aceasta, ultima.

Eu am luat o supa de fasole, foarte buna, o quesadilla vegetariana, buna si aceea, mai fina decat am vazut in alte parti, si Ximxim de Galinha, pui gatit in sos de unt de arahide, servit cu orez, banana prajita, fasole verde si topping de alune prajite in casa, bun, de asemenea.

Nu e bucatarie fina la Blue Margarita, nici nu si-au propus asa ceva, si cred ca foarte bine au facut. E mancare buna, cu cateva combinatii de produse si ingrediente inedite si necunoscute limbilor bucurestene. Mancare muncita in bucatarie, si nu scumpa – e bine de spus asta. O masa in doi, cu doua pahare de vin bun, te duce pe la vreo 200 de lei, ceea ce e rezonabil.

Serviciul a fost bun la Blue Margarita, cu mai multi chelneri, sefi de sala sau ce or fi fost ei, decat clienti. Am vorbit cu un domn mai in varsta, atent si rabdator, care a rezistat bine incercarilor mele de a fi nesuferit.

Nu stiu daca, si cati admiratori au bucatariile sud-americane printre bucuresteni. Cei mai multi se gandesc la vita si la carne, in general, cand aud de un specific brazilian, argentianian, mexican sau de cele care mai sunt pe acolo. Insa au si altfel de mancaruri, si chiar bucatarie fina – vedeti surpriza de proportii pe care am avut-o de curand la o astfel de cina peruviana, descrisa aici, pe site.

Asadar, pentru cine vrea sa cunoasca aceste bucatarii indepartate, sau chiar sunt pe lista lor de preferinte, nu pot ocoli restaurantul Blue Margarita de pe batrana strada Mihail Eminescu… (GB – decembrie 2017)

PS: Am revenit la putin timp, a trebuit sa discut cu ei despre inscrierea la competitia Restocarcy. Am mancat creveti destul de buni, cu un sos foarte iute, si vita surprinzator de buna, mai ales ca mi-au spus ca e vita romaneasca. Si am cunoscut-o si pe patroana, o faptura adorabila – cea din poze, in care apare si cu tatal ei. (GB – ianuarie 2018)

Blue Margarita, restaurant sud-american in Bucuresti cu o patroana adorabila

Blue Margarita, restaurant sud-american in Bucuresti cu o patroana adorabila

 

Data actualizarii: 11/08/2019

Blue Margarita  - Str. Mihai Eminescu, nr. 188 (Viitorului)

  • George Butunoiu :

    Compar cu mancarea din cadrul aceleiasi/ acelorasi bucatarii; iar cand e vorba despre bucatariile traditionale, adica asa cum sunt ele peste tot si de foarte multa vreme, unde vezi prea multa originalitate? E vorba despre originalitatea din meniu, nu a ideii sau altceva… GB

  • Stefan :

    Cred ca ar trebui sa mai cresteti putin nota la mancare, pt ca e f buna in comparatie cu multe alte restaurante carora le-ati dat note mult mai mari, nemeritate.
    Nota 8 la originalitate? Pe bune? De ce?
    Cu ce anume comparati?

  • blue-margarita-restaurant-cu-specific-sud-american-evaluare-restocracy