Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean

Blue Margarita e un restaurant cu bucatarie sud-americana, cu feluri de mancare din mai multe tari din America de Sud, grupate ca atare in meniu, de altfel.

E un restaurant relativ nou, deschis in vara lui 2017 la parterul unei cladiri noi de pe Mihail Eminescu, intre Biserica Precupetii Vechi si strada Viitorului. E un bloc cu mai multe etaje, fara personalitate, greu de inteles cum de le-au dat voie sa construiasca asa ceva in mijlocul unui cartier vechi al Bucurestiului, nu dintre cele bogate, insa cu atat mai mult cu farmec – cel putin pentru cei cu nostalgii. Era un hotel acolo, cand am fost eu prima data, dar nu stiu daca a ramas la fel, sau poate ca au facut birouri sau altceva cu el.

Am fost in acea cladire si cand au deschis primul restaurant, Symphony – Romanian Fusion Cuisine, invitat de o frumoasa fata, care parea sa fi fost stapana acolo. Poate ca a mai fost si alt restaurant dupa el, nu stiu.

Blue Margarita e bine amenajat, in general, insa fara originalitate sau talent. E comod, are banchete confortabile, tapisate cu panza, multe lumini, un perete de sticla la intrare, prin care se vede batrana si frumoasa strada.

Meniul e facut din bucatariile traditionale sud-americane, dupa cum am spus, cu mancaruri din Brazilia, Argentina, Columbia si Mexic, cele mai multe din aceasta, ultima.

Eu am luat o supa de fasole, foarte buna, o quesadilla vegetariana, buna si aceea, mai fina decat am vazut in alte parti, si Ximxim de Galinha, pui gatit in sos de unt de arahide, servit cu orez, banana prajita, fasole verde si topping de alune prajite in casa, bun, de asemenea.

Nu e bucatarie fina la Blue Margarita, nici nu si-au propus asa ceva, si cred ca foarte bine au facut. E mancare buna, cu cateva combinatii de produse si ingrediente inedite si necunoscute limbilor bucurestene. Mancare muncita in bucatarie, si nu scumpa – e bine de spus asta. O masa in doi, cu doua pahare de vin bun, te duce pe la vreo 200 de lei, ceea ce e rezonabil.

Serviciul a fost bun la Blue Margarita, cu mai multi chelneri, sefi de sala sau ce or fi fost ei, decat clienti. Am vorbit cu un domn mai in varsta, atent si rabdator, care a rezistat bine incercarilor mele de a fi nesuferit.

Nu stiu daca, si cati admiratori au bucatariile sud-americane printre bucuresteni. Cei mai multi se gandesc la vita si la carne, in general, cand aud de un specific brazilian, argentianian, mexican sau de cele care mai sunt pe acolo. Insa au si altfel de mancaruri, si chiar bucatarie fina – vedeti surpriza de proportii pe care am avut-o de curand la o astfel de cina peruviana, descrisa aici, pe site.

Asadar, pentru cine vrea sa cunoasca aceste bucatarii indepartate, sau chiar sunt pe lista lor de preferinte, nu pot ocoli restaurantul Blue Margarita de pe batrana strada Mihail Eminescu… (GB – decembrie 2017)

PS: Am revenit la putin timp, a trebuit sa discut cu ei despre inscrierea la competitia Restocarcy. Am mancat creveti destul de buni, cu un sos foarte iute, si vita surprinzator de buna, mai ales ca mi-au spus ca e vita romaneasca. Si am cunoscut-o si pe patroana, o faptura adorabila – cea din poze, in care apare si cu tatal ei. (GB – ianuarie 2018)

Blue Margarita, restaurant sud-american in Bucuresti cu o patroana adorabila

Blue Margarita, restaurant sud-american in Bucuresti cu o patroana adorabila

 

Data actualizarii: 13/04/2020

Blue Margarita  - Str. Mihai Eminescu, nr. 188 (Viitorului)

  • George Butunoiu :

    Compar cu mancarea din cadrul aceleiasi/ acelorasi bucatarii; iar cand e vorba despre bucatariile traditionale, adica asa cum sunt ele peste tot si de foarte multa vreme, unde vezi prea multa originalitate? E vorba despre originalitatea din meniu, nu a ideii sau altceva… GB

  • Stefan :

    Cred ca ar trebui sa mai cresteti putin nota la mancare, pt ca e f buna in comparatie cu multe alte restaurante carora le-ati dat note mult mai mari, nemeritate.
    Nota 8 la originalitate? Pe bune? De ce?
    Cu ce anume comparati?

  • Răspunde-i lui Stefan Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close