Restaurante, bistrouri, cafenele si alte localuri importante nou deschise in oras

Ord. dupa

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

1592 vizite

NOUA este un restaurant cu bucatarie fina si creativa romaneasca situa...

27 vizite

Becker Brau, decizii destepte si marketing bine facut M-am dus ...

2443 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

1750 vizite

Carnivale Food Market, cel mai spectaculos fast-food pe care l-am vazu...

2533 vizite

NADASAN, un lucru ucrainean bine facut Au fost mai multe restaurant...

524 vizite

Mega Image si-au deschis Maison des Chefs, si bine au facut! Bine a...

3482 vizite

The Beer Institute din Agora Floreasca, un shop cu zeci de marci de be...

327 vizite

Mom o’clock, prima cafenea din București dedicată părinților...

133 vizite

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

1641 vizite

Politica & Delicateturi: restaurant cu specific romanesc, apartina...

378 vizite

Ciorbe si Placinte pe bani putini Am vazut pana acum fast-food-uril...

845 vizite

Paul din Agora Floreasca, cea mai neinspirata amenajare din tot comple...

421 vizite

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferie Tocmai scriam c...

1800 vizite

Zaitoone Express, street-food cu mancare libaneza la Carnivale Food Ma...

72 vizite

Japanos, street-food de mancare japoneza la Carnivale Food Market L...

54 vizite

Gattini Pasta, street-food de paste la Carnivale Food Market Lumea ...

150 vizite

La Piovra pizza & pasta & more, un deja vu La Piovra e ...

791 vizite

Restaurantul Baroque este un local deschis in februarie 2019 in sector...

92 vizite

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bun BiBO Restaura...

946 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Get Naked by Bordello Pe malu...

774 vizite

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

2728 vizite

Camionetta, street-food cu pizza la Carnivale Food Market Lumea mer...

84 vizite

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

2455 vizite

Minunea inmultirii pestilor la Lido’s Brasserie... S-a redesc...

1280 vizite
Afiseaza
vizualizari

Becker Brau, decizii destepte si marketing bine facut

M-am dus foarte curios la Becker Brau chiar in prima zi in care au deschis, pe 1 mai, si am ramas uimit sa vad ca era aproape plin. Presupun ca va fi asa mereu, pentru ca Dragos Petrescu face intotdeauna in asa fel incat numeroasele lui restaurante sa aiba in permanenta clienti.

Cred ca Becker Brau s-a numit primul restaurant facut in subsolul acela al fostei fabrici de bere Bragadiru. Numele vine de la doi frati, Christian si Dagmar Becker, care au facut acolo o fabrica noua de bere. A avut mare succes localul la inceput, apoi a intrat intr-o lunga uitare. Cativa ani dupa aceea a fost Beraria Germana Bucuresti, despre care am scris deja aici, pe site, care s-a inchis in 2018. Cei de la City Grill au considerat ca e o idee buna sa revina la brandul deja consacrat, si sunt sigur ca a fost o decizie desteapta.

Nu am vazut multe modificari la noul Becker Brau, fata de ce era inainte. Curtea foarte mare, cu mai multe terase, parea sa fie inca in lucru, asa ca sper sa arate mai bine decat am vazut-o acum. In interior am remarcat doar podelele raschetate sau inlocuite, iar in rest mobilierul, mesele si peretii par neatinse. Si au schimbat instalatiile de bere de la Heineken cu altele noi, de la Ursus. In spate a ramas scena de spectacole, acum era un fel de fanfara acolo, care facea un zgomot asurzitor. Sper ca doar de 1 Mai, si ca nu vor sta acolo in permanenta…

Chiar de la intrare apare si sigla HB sub numele Becker Brau, de la Hanul Berarilor, ceea ce arata clar ca noul restaurant e operat sub acelasi concept. Nu mai tin minte meniul de la Hanul Berarilor, insa acum sunt sigur ca e identic. Bine facut, nimic de spus, un amestec de bucatarii romanesti traditionale si urbane, cu ceva insertii de carnati germani si alte cateva feluri specifice berariilor. Denumiri bine alese si descrieri interesante pentru niste mancaruri destul de cunoscute si multe dintre ele simple, insa marketingul bine stapanit isi face treaba din plin.

Am luat o ciorba fara mult gust, apoi carnati de oaie destul de buni, o varza acra, in stilul german, care a ramas in farfurie, mici foarte buni si o ciulama cu pui si ciuperci, cu mamaliga, destul de buna si aceasta.

Serviciul e eficient la Becker Brau, cu o multime de chelneri, o parte dintre ei asiatici. Iau comanda pe o tableta, si surpriza de proportii a fost sa ajunga primul fel de mancare la noi pe masa cat inca ii spuneam chelnerului ce sa ne mai aduca. Destul de mecanic, insa nici nu ar avea cum sa fie altfel la un asemenea volum.

Becker Brau e acum una dintre marile berarii ale Bucurestiului, si terasa va fi la fel. Si poate ca intr-o zi toata zona aceea din jurul Palatului Bragadiru va deveni un al doilea Centru Vechi al orasului, cine stie… (GB – mai 2019)

Data actualizarii: 09/05/2019

Becker Brau