Diverse prezentari si autoportrete ale restaurantelor, alte articole folosite in aceste prezentari

Ord. dupa

ΚΛΙΛΜO̲. Experimental dining. A symbol of change. A concept of contra...

Deschiderea oficala a terasei Aperitivo by Isoletta, de pe 12 iulie 2018, o...

Meniul cuprinde preparate reprezentative ale bucatariei traditionale romane...

Beef Room intra in taboul gastronomic al Bucurestiului cu un meniu care adu...

Conceptul de bucatarie latino-americana a venit din partea bucatarului nost...

Brasserie 41, tentatia momentului! Daca esti in trecere pe soseaua Erou Ian...

CAJU: Casual Dining Mediterranean Cuisine with North African touch The B...

O adevarata legenda vie, Caru' cu Bere este una dintre cele mai vechi berar...

Proiectat initial pentru a servi ca pavilion grandioasei Expozitii de la Pa...

Restaurantul CASA Hirscher a fost infiintat in anul 2004 de catre doi asoci...

Casa Ungurească din Brașov: Născut la sfâ...

Cherhanaua Ancora din Herastrau: Nu, nu ne gasiti la Mare; nici macar in De...

Chez Marie Garden este un restaurant bucurestean situat in imediata apropie...

Bine ati venit la Coliba Haiducilor! Un loc unde intr-o atmosfera fe...

Istoria scrisa a Domeniului Manasia incepe in 1640, cand Draghici Cantacuzi...

Doripesco, delta din Carpați... Continuând activitatea fostei Intrep...

Courtyard by Marriot Bucharest Floreasca este un hotel de 4 stele aflat...

Pine Restaurant & Terrace Pasiunea pentru gustul bun ne-a inspir...

Povestea Diplomat Suntem in luna martie a anului 1922. Ziua a 7-a. D...

Familia Ishii, gazdele noastre: Domnul Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei...

DonCafe Brasserie Dorobanti: In Piata Dorobantilor am deschis Brasseria Don...

Restaurantul Exile din Piata Dorobantilor, in viziunea lui Romica Oprea

Originea sărbătorii Ferrragosto își are rădăcinile în Roma antică, ...

Fior di Latte Simţurile sunt în alertă. Mirosul de lapte şi vanilie,...

Forever Young Restaurant – O pasiune sub amprenta timpului! “Din drago...

Restaurantul Four Seasons Dorobanti Four Seasons Dorobanti este noua loc...

Istoricul business-ului: cum a pornit totul si evolutia in ani George’...

Bistro GUXT și-a schimbat acționariatul! Restaurantul Bistro GUXT a fo...

Hanurile Berarilor La Hanu' Berarilor patrunzi in atmosfera interbelica ...

Hanu' Berarilor Interbelic, Casa Soare La Hanu' Berarilor patrunzi in at...

Hanu' lui Manuc Este cel mai vechi loc de petrecere din tot Bucurestiul ...

Locanta gastronomico-literara Jaristea Cei ce mai au inca amintirea Arno...

Top Cuisine by Joseph Hadad Joseph is that special place where you alw...

Joseph Hadad's menus: Mediterranean Cuisine with North African touch J...

Kera Calita, doamna Aurora Nicolau Se stie din legendele transmise d...

La Bottega del Tartufo, magazin de trufe si bacanie cu delicatese in Piata ...

Din 22 februarie 2019, La Bottega del Tartufo si pasta bar-ul Pasterra s-au...

Amplasat in Bucuresti, in cartierul istoric Cotroceni, pe strada Carol Davi...

Le Blanc este un restaurant nou în sectorul 6 din Bucureşti, capacitate 1...

POVESTEA NOASTRA Mahalaua Caramidarilor din Bucuresti este atestata docu...

Vedete si clienti ce veneau o data la Marul de Aur, presa si artisti de ren...

Meniul de fast-food al lui Chef Nicolai Tand la Nicolai, bistroul sau cu au...

Miguel Rocha Vieira, a Michelin star chef in Bucharest Miguel Rocha’...

"The flavours of perfection" Moudy's Kitchen este un restaurant nou, con...

Mozzafiato - Ristorante & Bar Relaxati-va intr-o experienta traditio...

Eu mi-am dorit un restaurant în inima Brașovului încă de când am p...

AROME A LA NIKOS! Toți cei ce au pășit pe malul mării Egee, s-au în...

O cină ungurească pentru GB, la poalele Tâmpei, la doamna Maria Dragomir...

Brigada nevazuta de la Jaristea - Cei trei farmazoni ai cuhniei  A sosi...

Ora Experience, restaurantul galerie de artă de pe Calea Floreasca Ora ...

Afiseaza

Restaurantul Diplomat

Povestea Diplomat

Suntem in luna martie a anului 1922. Ziua a 7-a. Doi reprezentanti ai avangardei care va schimba pentru totdeauna aspectul Bucurestiului de Nord, Colonelul St. E. Greble Junior si domnul Alexandru Marghiloman, pun fundatiile Country Club Baneasa. Printre ceilalti 143 de membri fondatori se numarau si Max Ausschmidt, C. Argetoianu, generalul Anderson , Basarab Brancoveanu, principele Jean Calimache, principele Cantacuzino, Barbu Catargiu, principele A.D. Ghica, principele Barbu Stirbey, baronul Starcea si multi altii.

Impreuna ei vor pune bazele celui mai mare Country Club din vremea aceea. Vila centrala, construita de celebrul arhitect Ion Mincu, gazduia si sediile clubului nautic si de polo, iar piscina si terenurile de tenis, golf si polo atrageau protipendada din intreaga Europa.

Ulterior, clubul va gazdui Restaurantul „Diplomat”, locul in care bucurestenii serveau pranzul si se bucurau de privelistea oferita de Parcul Herastrau, apoi reveneau in oras spre seara sau isi continuau plimbarea pe jos, pe aleile umbrite si racoroase ale parcului. Putini sunt cei care stiu ca actualul parc a fost construit tot de catre membrii fondatori ai Clubului Diplomatic si oferit publicului larg.

Aproape 100 de ani mai tarziu, dorim sa pastram atmosfera locului dar sa-i dam si o nota moderna. Tocmai de aceea am calatorit in jurul lumii, culegand retete de traditie din toate tarile, pe care le-am reinterpretat intr-o maniera contemporana. Vrem sa ne asiguram ca experienta pe care o traiesti este cea mai buna din oras, de fiecare data, de aceea avem o cava de vinuri unicat, cu peste 800 de sticle de vin din intreaga lume, care pot fi potrivite perfect cu retetele noastre originale.

Diplomat Story

The year is 1922. The day is March 7 th. An avant-garde that would forever change the look of Northern Bucharest, represented by colonel Greble E. St. Junior and Mr. Alexandru Marghiloman, set the stepping stone to the „Baneasa Country Club”. Most of the 143 founding members were prolific names of that era, such as Max Ausschmidt, C. Argetoianu, General Anderson, Basarab Brancoveanu, Prince Jean Calimache, Prince Cantacuzino, Barbu Catargiu, Prince A.D. Ghica, Prince Barbu Stirbey, Baron Starcea and many more.

Together, they would originate the largest Country Club of the time. The restaurant building was designed by Romania’s most renowned architect, Ion Mincu, and it stood among numerous fields meant for tennis, golf and polo, as well as a pool and sailing facilities, all very sought after by aristocrats from all over Europe.

The club will later house the „Diplomat Restaurant”, the place where Bucharest’s finest would enjoy lunch, after lavishing in the greenest park of them all: Park Herastrau. Few people are aware of the fact that the founding members of Diplomat have also built the surrounding park, Herastrau. With well over 30 hectares of lush green, it is the largest park in Bucharest.

Nearly 100 years later, we strive to keep the Diplomat atmosphere alive, with a modern taste. This is why we picked world class recipes and given them a contemporary twist, to go with our wine selection, making sure your experience is the finest in town, every single time.

Data actualizarii: 28/08/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close