Toate localurile de pe Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

3469 vizite 2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

453 vizite

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

1221 vizite

La 18 Lounge au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... ...

20137 vizite 5 comentarii

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

1848 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

260 vizite

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

199 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

293 vizite

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

296 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

210 vizite

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

172 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

166 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

165 vizite

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

183 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

28690 vizite

Boema viu colorata de pe Polona Acuarela e un local pe strada Polon...

9700 vizite

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

2548 vizite 1 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

543 vizite

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

5314 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

1894 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

14839 vizite 2 comentarii

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

1675 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftin Ali Baba a ajuns s...

2784 vizite 3 comentarii

Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca Allucinante s-a inchis d...

6922 vizite 6 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase

Multi il numesc Clubul Diplomatic, inca, dar trebuie sa stiti ca acum sunt mai multe restaurante separate in celebrul parc din Baneasa – o bucata din Parcul Herastrau, mai bine spus, partea sa dinspre Fantana Miorita.

Tot ansamblul acela a fost, si s-a numit tot timpul, pana in anii din urma, Clubul Diplomatic. Cuprinde un parc imens, terenuri de golf, piscine, restaurante si sali pentru evenimente. E al statului, dar cred ca Ministerul Afacerilor Externe il administreaza, sau au un cuvant de spus asupra a ceea ce se intampla acolo, oricum.

Acum cativa ani au construit in spate o cladire destul de incapatoare cu sali pentru evenimente, cu bucatarie proprie, foarte mare, facuta sa serveasca receptii si cocktailuri cu sute de oameni. Cladirea din fata, unde era restaurantul propriu-zis, inainte, au inchiriat-o unor privati. Si ansamblul din stanga aleii principala e inchiriat, acolo par sa fie chiar mai multi care administreaza spatiile: unii piscina si un fel de bistrou, sau cafenea, iar in spate un cort pentru evenimente mari.

Asadar, Clubul Diplomatic se numeste acum doar ansamblul din spate, unde se fac doar evenimente, celelalte avand alte nume. Restaurantul de numeste Diplomat, si e in cladirea veche, istorica a Clubului, in partea dinspre lac, si cea ce vederea cea mai spectaculoasa.

Restaurantul Diplomat s-a deschis acum cativa ani, dupa o renovare de suprafata a somputuoasei cladiri, doar interiorul salonului mare pare sa fie complet refacut. Oricum, si fara renovare locul acela arata impresionant. Sala principala, mare, cu multe mese, dintr-o singura bucata, arata foarte bine si e amenajata de cineva care se pricepe. Mai au un salon mic, dar nu prea il dau publicului.

Terasa dinspre parc, totusi, e atractia principala de la Restaurantul Diplomat, cu vederea spre parc si spre lac. Un cort de plastic, construit chiar in fata verandei ii ia foarte mult din valoare, insa tot ii ramane destul farmec, si asa. Cortul e folosit pentru evenimente, desigur.

Cand au deschis Restaurantul Diplomat, in urma cu mai multi ani, a avut un succes rapid, am scris si atunci despre ei. S-au pozitionat foarte sus la inceput, fine dining, bucatarie italiana fina, au adus si un chef italian despre care am auzit ca a ramas aici, totusi, chiar dupa ce a plecat de la ei, dupa nu mult timp.

Apoi au lasat garda jos cu meniul de la Restaurantul Diplomat, nu isi mai propun sa fie unul dintre restaurantele cu cea mai buna mancare din oras. Acum par sa se bazeze aproape exclusiv pe potentialul cladirii si al parcului, in special pentru evenimente mari si scumpe. Nu cred ca mai au atat de multi clienti care sa vina acolo doar pentru un pranz sau o cina dupa ce trece sezonul cald, cand se sta pe balcon.

Meniul de la Restaurantul Diplomat e greu de desris; e bucatarie internationala, dar cu feluri pe care nu le gasesti prea des alaturate in restaurantele mari: pelmeni rusesti, cateva feluri cu rezonante italienesti, pastrama romaneasca si must, St. Jacques. Includerea in lista restaurantelor cu bucatarii fine e discutabila, deci, e cam la limita, si asta deoarece am fost foarte permisiv si in alte cazuri.

Eu am luat un John Dory (cred ca pestele dulgher ii spune in romaneste) asa si asa, o vita buna si bine facuta, gust bun si moale, sparanghel bun si bine facut si acesta, un Saint Jacques sarat, niste sosuri grele, fara niciun pic de finete in ele, un must ca o apa mai mult decat chioara si o cafea foarte buna.

Serviciul destul de bun la Restaurantul Diplomat, si pentru ca ma cunosteau, presupun. Preturi mari, desigur, dar stii ca te duci la Restaurantul Diplomat si platesti vederea spre parc cu jumatate din banii pe care ii lasi acolo. O masa in doi sare repede de 500 de lei, daca nu esti cu bagare de seama.

Diplomat e un mare restaurant, asadar. Te duci acolo invitat la diverse evenimete simandicoase, sau pentru magnificul parc al Clubului Diplomatic, cu Lacul Herastrau, si te duci si pentru mancare. Cam in ordinea aceasta… (GB – septembrie 2017)

PS: au si loc de joaca pentru copii, afara, in parc, pe timpul verii. Insa in interior nu cred ca au, cand nu se poate sta afara.

Diplomat, restaurant la Clubul Diplomatic in Parcul Herastrau din Bucuresti

Data actualizarii: 29/08/2019

Diplomat  - Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 2B (Parcul Herastrau - Fantana Miorita)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.