Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

5 comentarii
Afiseaza
comentarii

Pentru cei care au gasit perle ascunse in farfuriile de la La Dolce Vita

Dolce VitaLa Dolce Vita e un restaurant vechi al Bucurestiului, deschis acum vreo 20 de ani pe Occidentului, la Piata Sfintii Voievozi, vizavi d eun alt restaurant, Dorada. Sunt la demisolul unei cladiri vechi. Au fost inchisi un an si jumatate, redeschis pe la inceputul lui aprilie 2019.

E un restaurant mic, doua salonase si un hol minuscul. Amenajare clasica meridionala de trattoria, mobilier de lemn, culori calde. Nimic special, e un aranjament pur functional. Nu au aer conditionat, sau nu i-au dat drumul, atmosfera era greu suportabila in mijlocul verii.

Meniul e foarte lung. Surprinzator pentru un restaurant atat de mic cum e La Dolce Vita, chiar daca in linie cu obiceiul romanesc absolut generalizat. Cat stai sa astepti mancarea, iti trec tot felul de lucruri prin cap. Si nu se poate sa nu ajungi si la urmatorul scenariu: te uiti in jur, vezi un restaurant mititel. Te uiti pe masa, vezi un meniu foarte gros. Si faci un calcul. Daca e un retaurant mititel, bucataria e si ea mititica. Si camara si mai mititica. E greu sa crezi ca cineva isi face bucataria sau camara mai mari decat restaurantul, mai ales daca are niste spatii inghesuite la subsol. Si atunci cu ce gatesc ei atatea feluri? Cu ce produse si ingrediente? Hmmm…

Mancarea a fost peste asteptari. Care asteptari nu erau mari, sa ne-ntelegem! Am fost in multe restaurante mari, mult mai mari ca La Dolce Vita, cu prezentari si pretentii agresive, si am mancat mai prost. Dar asta nu inseamna nimic, rationamentul de mai sus te duce la aceleasi concluzii.

Am auzit pe mai multi spunand ca La Dolce Vita are adevarata bucatarie italiana, ca se mananca nemaipomenit acolo, ca e perla neagra ascunsa a gastronomiei bucurestene, care asteapta sa fie descoperita intr-un subsol de bloc. Eu mananc de zeci de ani zilnic in restaurantele bucurestene, si scriu despre ele, si nu am gasit vreodata o perla, o singura data macar. Nici macar o perluta ascunsa… (GB – iunie 2019)

Micul salon Dolce Vita

Piata Sfintii Voievozi si strada Occidentului

Data actualizarii: 11/11/2020

La Dolce Vita  - Str. Occidentului, nr. 44 (Piata Sfintii Voievozi)

  • io client vip :

    Nasol ca Jean (valuta) a cedat afacerea asta (pe care o stapanea/imbunatate etcetera… @Amir: stfu.

  • Boaz Amir :

    They closed and re-opened in the same location under a new name, as for the rest I don’t know, have not been there since
    https://www.facebook.com/pg/restoriadolcevita/about/?ref=page_internal

  • Răspunde-i lui io client vip Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close