Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Chef Mircea Niculescu se afla in bucatariile hotelului Athenee Palace ...

Cu o experienta de peste doua decenii in domeniul patiseriei si in hot...

Cu o cariera in gastronomie de peste 18 ani, Alexandru Chioaru a lucra...

Crama Villa Vinea a fost fondata in 2004, in Valea Tarnavelor, de catr...

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton B...

Florin Cojocariu e prietenul meu de o viata, am fost colegi la aceeasi...

9 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romane...

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

2 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

1 comentarii

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Afiseaza
comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consultanta in domeniul HoReCa Next Root Management Systems

Dragos Panait, Next Root Management SystemsCine este Next Root Management Systems si cum a aparut pe piata?

Next Root Management System, NRMS, este o companie de consultanta in domeniul Ospitalitatii, care aduce stabilitate si eficienta in derularea unei afaceri in domeniul HoReCa prin imbunatatirea sistemului de operare si prin salvarea eficienta de costuri.

NRMS are la baza toata experienta acumulata in ultimii 10 ani de zile in domeniul HoReCa, adunand foarte multe invataturi extrase din propriile reusite, dar si din greseli. Ideea acestui business a venit din remarcile primite de la diverse persoane care aveau nevoie de informatii despre cum sa isi deschida un business in domeniu, despre numeroase probleme si obstacole pe care le intampina de zi cu zi in businessul pe care deja il au in HoReCa. Mergand mai departe cu analiza, s-a dovedit ca, intr-adevar, exista o nevoie reala de consultanta in acest domeniu, care este unul mai complex decat se crede adesea.

Care este principiul de la care pleaca intotdeauna NRMS cand abordeaza un proiect de consultanta?

Noi la NRMS consideram ca o afacere in domeniul ospitalitatii poate fi de succes atunci cand livreaza produse si servicii constante pentru un pret corect in schimb. Iar pentru ca acest lucru sa fie posibil pe o perioada indelungata, este necesar ca afacerea sa aiba la baza o abordare disciplinata si sa opereze conform unor procese standardizate, astfel incat activitatea de zi cu zi sa nu fie dependenta de angajatul X sau Y.

De ce ar avea nevoie aceste businessuri de un consultant?

Domeniul HoReCa este un labirint de decizii, un segment in continua miscare, cu perioade de  glorie, dar si cu multe probleme si obstacole pana acolo sus.

Nu poti sti lucrurile pe care nu le cunosti. De multe ori, proprietarul/investitorul semnaleaza o problema care se dovedeste a fi, de fapt, simptomul unei alte probleme. Trebuie sa cunosti radacina pe care trebuie sa o modifici atunci cand ceva nu functioneaza cum trebuie.

De multe ori, investitorul/proprietarul este subiectiv cu aspectele afacerii sale, pe cand un ochi specializat din exterior vede lucrurile si solutiile complet diferit. Este important ca acesta sa stea deoparte de partea operationala de zi cu zi si sa poata urmari si controla activitatea in baza unor proceduri clare. Cand esti zilnic implicat in activitatile locatiei, nu pierzi doar controlul usor- usor, dar si viziunea dezvoltarii.

Astfel ca un set de recomandari si proceduri standardizate provenite de la un consultant iti pot transmite cea mai buna varianta operationala posibila afacerii tale.

Cine sunt clientii lui NRMS?

Contributia noastra vine in ajutorul companiilor care necesita un control mai bun al afacerii lor si o maximizare a profitabilitatii precum si a celor care sunt la inceput de drum si doresc sa deschida o afacere HoReCa de la zero (fie ea restaurant de sine statator, rulota de mancare, hotel, cafenea etc).

Serviciile noastre acopera o zona complexa de necesitati operationale in domeniul HoReCa. De la identificarea locatiei pe criterii bine structurate, la necesarul de autorizatii si avize, la propuneri de concept, la dezvoltarea culturii organizationale, angajari, traininguri, dezvoltare de meniu si retete, proceduri de standardizare a acestor lucruri, proceduri de control, fluxuri, tehnologizarea locatiei, intocmiri de bugete si pana la importul de trailere pentru cei ale caror proiect constau in ramura de Street Food.

 

Data actualizarii: 15/08/2019

dragos-panait-consultant-horeca-restocracy