Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Restaurantul Sardin inaugureaza miercuri, 13 noiembrie, noul meniu de ...

5 to go, primul brand 100% românesc premiat la nivel internațional!...

Tu ce faci in Noaptea de Revelion? Hai sa petrecem impreuna, La Cocos...

In perioada octombrie - decembrie 2019, Corin Romanescu si The Preside...

Pentru cele mai sugestive poze din competitia Topul Mancarurilor 2...

5 to go susține performanța: „Academia 5 to go”, cel mai nou pro...

Therme București a organizat peste 200 evenimente dedicate copiilor ...

Cautam un bucatar/ bucatareasa pentru un ambasadorul unei tari arabe. ...

Un cunoscut chef francez se va stabili in Romania pentru mai multi ani...

Un boutique hotel din proximitatea orasului Dijon, intr-o zona turisti...

Saptamana viitoare vom incepe editia din 2019 a Topului Mancarurilor s...

Dragoș Panait lansează, agenția de consultanță dedicată în excl...

Restaurantul cu specific romanesc La Cocosatu’ a deschis al doilea l...

Ambra vă invită la un concert savuros, plin de pasiune și de voioș...

Cofetari cu Spirit de Artist – ediția 2019 Zexe Braserie continu...

Reducere Early Bird de 15% până la 31 octombrie Crăciunul și Anul...

Degustare de vinuri, specialități cu trufe, paste și povești

HORECA SCHOOL - 10 ANI ANIVERSARI 14 OCTOMBRIE ZIUA PORTILOR DESCHISE...

Revelionul 2020: Petreceri grandioase si preturi pentru toate buzunare...

Domeniul Catleya, situat în regiunea Corcova din România, are un tre...

MENIU REVELION 2020 Gustare Rece: Mix de mezeluri romanesti ( salam ...

Afaceri in centrul Bucurestiului: Business Center The President s-a d...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data...

RO-Wine va prezenta in avanpremiera vinurile anului viitor la Harvest ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri de la crama ...

Afiseaza

Dragoș Panait lansează, agenția de consultanță dedicată în exclusivitate afacerilor din industria HoReCa, Next Root Management Systems

Dragos Panait, Next Root Management SystemsDupă 10 ani de experiență în ospitalitate, Dragoș Panait, antreprenorul care a fondat restaurantul bucureștean Red Angus Steakhouse, în 2010, food truck-ul Steak Me Home, în 2018, și care operează hotelul Class Hotel, în București, lansează Next Root Management Systems (NRMS), o agenție de consultanță 360°, dedicată afacerilor din industria HoReCa.

Noua companie își propune să devină un partener strategic atât pentru antreprenorii aflați la început de drum, care pornesc cu un concept ofertant, dar care nu au, încă, o viziune clară asupra modalităților prin care își pot eficientiza eforturile și investiția, dar și pentru cei ce au deja o afacere în domeniu și își doresc să o extindă sau să îi optimizeze profitabilitatea. Pentru îndeplinirea acestor obiective, Next Root Management Systems propune o abordare integrată, personalizată, bazată pe analizarea premiselor și crearea de strategii și proceduri clare, care să acopere fiecare aspect, de la poziționarea afacerii, la cultura organizațională, de la fluxurile operaționale, la tehnologiile folosite, de la calitatea materiilor prime, la rețete și modalitățile de controlare a costurilor.

“Primele proiecte au pornit ca solicitări punctuale, la sfârșitul lui 2018, însă în câteva luni, am realizat că există o cerere reală, pentru care să dezvoltăm game de servicii integrate. Avem, în acest moment, două tipuri de clienți. Prima categorie este cea a antreprenorilor care pornesc un business de la zero – o cafenea, un restaurant, un food truck etc. – și care aleg să colaboreze cu noi încă din faza inițială. În acest caz, identificăm pentru ei cele mai bune opțiuni de amplasare a afacerii, utilajele necesare, realizăm fluxurile operaționale, rețetele și meniurile, stabilim furnizorii principali, marjele de cost în care trebuie să se mențină și modalitățile prin care o pot face. Acest tip de client – ce vine adesea dintr-o corporație sau dintr-o altă industrie – ne povestește despre ceea ce vrea să facă, iar noi identificăm metoda optimă prin care să îl ajutăm să își pună în aplicare ideea, într-un mod care să-i permită amortizarea cât mai rapidă a investiției. A doua categorie este formată din operatorii care au deja un restaurant, o pensiune, un hotel sau o agenție de catering, dar care nu reușesc să atingă un nivel confortabil de profitabilitate. Când preluăm un astfel de proiect, începem prin a petrece câteva zile în interiorul său, pentru a lua pulsul activității și a urmări cum se desfășoară fiecare proces. Practic, facem acest audit gratuit, ce ne ajută atât pe noi, cât și pe clienți să pornim de la o premisă comună, iar, ulterior, venim cu propuneri de îmbunătățire, bazate pe standardizare și proceduri. Aceste solutii pot fi implementate concomitent sau în etape, în funcție de rata de asimilare a afacerii, astfel încât să obținem rezultate pe termen scurt, fără să dezechilibrăm ecosistemul.”, declară Dragoș Panait, fondator Next Root Management Systems.

Anul acesta, agenția a demarat 6 proiecte de consultanță HoReCa. Durata medie a unui program este între 3 și 6 luni, în funcție de complexitatea sa, iar rezultatele în materie de profitabilitate și eficiență sunt vizibile încă din primele luni de implementare.

“Totul pornește de la proceduri stricte, consecvente, un subiect în privința căruia mulți dintre antreprenorii cu care am discutat sunt reticenți, deoarece consideră că acestea ar ștârbi din particularitățile businessurilor lor, dezumanizându-le. Experiența, însă, ne arată că, de fapt, standardizarea îți permite să ții sub control o serie de procese și să îți optimizezi resursele și costurile, pentru a te putea dedica relației cu clientul și pentru a pune în practică, într-un mod consecvent, toate acele detalii, care adaugă suflet și diferențiere afacerii tale.”, adaugă Dragoș Panait.

Antreprenorul preconizează că NRMS va încheia anul 2019 cu o cifră de afaceri de 60,000 Euro.

Industria restaurantelor, una dintre cele mai dinamice, din România

Conform HORA, Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor, în București, există în prezent mai bine de 4,000 de restaurante, iar, în România, aproximativ 36,000 de unități. Zilnic, se închid între 5 și 10 restaurante și se deschid tot pe atâtea.

Printre cauzele care determină insuccesul businessurilor, se numără: absența unui plan de afaceri și a unei strategii financiare, care să le permită să supraviețuiască în primele 6 luni de la deschidere, utilizarea ineficientă a resurselor umane, lipsa controlului asupra proceselor de achiziție, fluctuațiilor de preț și de calitate a furnizorilor. În plus, mulți dintre cei aflați la prima afacere în domeniu au tendința de a se implica activ în activitățile de zi cu zi, pierzând perspectiva de ansamblu și ratând, astfel, multe oportunități de îmbunătățire și de dezvoltare.

Conform informațiilor publicate de Institutul Național de Statistică, românii au cheltuit în restaurante, în 2017, de două ori mai mult decât cu 5 ani în urmă, generând afaceri de 12,4 miliarde de lei. Nota de plată medie, pentru o persoană, la un restaurant din România este de aproximativ 120 de lei, declară reprezentanții HORA, iar valoarea sa crește de la un an la altul. (Comunicat de presa – octombrie 2019)

Data actualizarii: 24/10/2019

drago-panait-lanseaz-next-root-management-systems-restocracy