Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2288 vizite

Un restaurant libanez nu numai bun, ci si elegant. Four Seasons din...

1583 vizite

Restaurant libanez cu clientela mondena Zaitoone e un restaurant di...

843 vizite

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu. Chez Toni e...

1297 vizite

Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri Am fos...

486 vizite

Exact la fel ca acum 20 de ani, ceea ce e mai degraba de bine... Pe...

1305 vizite

Un restaurant libanez asezat Tulin e un restaurant libanez destul d...

330 vizite

Sirieni muncitori si dedicati

1305 vizite

Unul dintre stalpii gastronomiei libaneze in Bucuresti. El Bacha e ...

742 vizite

Un restaurant libanez fost celebru Four Seasons de pe Vasile Lascar...

380 vizite

Sa se duca altii la Coin Vert! Coin Vert e un restaurant libanez ve...

385 vizite
Afiseaza
vizualizari

Unul dintre stalpii gastronomiei libaneze in Bucuresti.

El Bacha e un restaurant libanez vechi si cunoscut al Bucurestiului, in vremurile lui de glorie socotit de multi ca fiind cel mai bun din oras cu o astfel de bucatarie libaneza. Si acum mai sunt unii care spun asta, insa din ce in ce mai putini, in mare parte deoarece au aparut si cateva restaurante libaneze “de lux”, care distrag atentia de la cele vechi.

El Bacha ocupa parterul, mezaninul si etajul intai al unui bloc din piata Alba Iulia, chiar de unde incepe bulevardul Burebista din rond. La ultima vizita etajul I era inchis, si au fost foarte evazivi cu raspunsul la intrebarile mele despre redeschiderea lui, ceea ce ma face sa cred ca probabil nu se va intampla foarte curand. Si semn rau, pentru ca sala de la etaj era adevaratul El Bacha, de cateva ori mai mare decat spatiul inghesuit de la parter si de la mezanin.

Mobilierul e si el acolo de ani de zile, demodat si cu urme de degradare. Cred ca vor avea si o terasa, am vazut ceva in fata, dar inca neamenajata.

Ca la toate restaurantele libaneze, arabesti si orientale, in general, fie ele apropiat sau indepartat orientale, lucrul cel mai important si la El Bacha e mancarea, ei nu se preocupa prea mult de amenajare si de ambianta. Meniul e lung, toate felurile din bucataria libaneza, fara nici cea mai mica incercare de a iesi din traditie.

Mancarea e buna la El Bacha, fara surprize, una din dovezi fiind ca inca e plin, chiar daca acum cu un spatiu mult mai mic. Preturile sunt rezonabile, poti manca bine cu mult mai putin de 100 de lei.

Si serviciul a fost bun la El Bacha, cu niste chelneri trecuti bine de prima tinerete, pe unii ii stiu acolo de foarte multi ani. Obositi si resemnati, dar s-au reinvigorat cand au vazut ca nu incerc sa fac pe desteptul, si chiar am glumit impreuna.

El Bacha e un restaurant libanez clasic, cu mancare traditionala, gustoasa si ieftina, fara pretentii de lux sau de fite. De mers acolo cand te preocupa doar ce ai in farfurie. (GB – aprilie 2017)

 


El Bacha

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.