Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

15262 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4930 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1958 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

5208 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1671 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

14783 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1267 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1945 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

898 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5812 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

4097 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

10426 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

1235 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2569 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2397 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3700 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

1154 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6837 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3559 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3943 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

2076 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

4148 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2714 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

8029 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6730 vizite 1 comentarii

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

5416 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2980 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1780 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

2499 vizite 5 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

3102 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1389 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2919 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

860 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2504 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1843 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

8355 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

9247 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5599 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4476 vizite 1 comentarii

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5426 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2649 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2455 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3751 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

667 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

7745 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2715 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

986 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3941 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2771 vizite 4 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

7895 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiul cu un pas mai aproape de marea Europă

Jungla urbanaCa să nu intre în disputele terminologice fără sfârșit în dilema gustări vs aperitive vs antreuri, mulți fac o fentă stilistică și mută problema în altă limbă, în altă cultură. Așa au făcut și cei de la nou nouțul mare restaurant din Floreasca: i-au spus Elephante Champagne & Tapas. Și pe bună dreptate. În ziua de astăzi, în București, pur și simplu nu mai poți face altfel, nu poți să-i spui unui restaurant Elefant, Șampanie și Gustări!

Ca și mulți alții, se prezintă direct în engleză: Welcome to élephante, Bucharest’s exclusive champagne and tapas restaurant. Élephante combines natural elements and the finest tropical cuisine to take you through a unique experience through the urban jungle!

Fără o legătură evidentă cu jungla urbană (destul de reușită, de altfel), Élephante (cu accent ascuțit pe primul e, și cu încă un e la coada cuvântului) e un restaurant abia deschis în Floreasca. La parterul unuia dintre cele patru turnuri One United construite simultan pe terenul fostei fabrici Automatica. În turnul de alături sunt cei de la Samsara. Tot noi, și ei.

Numele vine de la elefant, desigur (mai ales că au și unul mare în față, ca să fie clară referirea), dar pare să fie o construcție proprie, fiindcă nu cred să existe această combinație în vreo limbă – accent și e la final. Oricum, dacă e invenția lor, e foarte reușită și aceasta, e de efect.

Au un singur salon, de mărime mijlocie, și o terasă pe două laturi ale blocului – spre parcul Floreasca și spre incinta complexului. Nu mari, nici ele. Amenajarea e interesantă, același stil pe care l-am văzut recent în multe alte restaurante poziționate premium, sunt convins că sunt aceiași arhitecți. Un stil luxuriant, colorat, cu verdeață abundentă de plastic pe tavan și pe pereți, dar foarte bine făcută. Mobilier din lemn masiv, scaune confortabile, totul nou, de cea mai bună calitate. Nu le-au pus arhitecților o limită de sumă pe cardul de cheltuieli, se vede treaba.

Și terasa e cam la fel. Însă elementul central al ambianței sunt jivinele jungliere butaforice din carton sau ipsos, în mărime naturală: élephanteul de la intrare, niște gorile, un leu. Rezultatul e pe măsura sumelor cheltuite.

Mâncarea, acum:

Elephante Champagne & Tapas forțează un concept pe care eu aș fi vrut să-l văd de mult răspândit în București. Însă nu a fost să fie. Au mai fost câteva încercări, dar nu cu mare succes. Un meniu doar cu gustări / aperitive / antreuri (cei care văd mari diferențe între acești termeni pot să și-l aleagă pe cel preferat). Adică fără mâncăruri calde și ceea ce intră, generic, în categoria felurilor principale. Probabil că e o decizie managerială bine gândită, fiindcă astfel elimină partea cel mai dificil de gestionat a bucătăriei, putând să se concentreze încă și mai mult pe cele câteva feluri pe care să le facă foarte bine.

Au meniu de brunch, câteva supe, salate, sushi și sashimi, deserturi, foie gras, stridii, caviar. Și da, într-adevăr, ce am luat noi a fost foarte bun. E clar că e un mare bucătar prin preajmă, care știe ce e de știut.

Serviciul a fost amestecat, cu unii chelneri eficienți și cu chef de treabă, dar și cu alții care nu ar fi trebuit să fie puși într-un astfel de loc. Prețurile măricele, dar absolut normale în peisajul descris mai sus.

Unul dintre marile avantaje ale acestui concept este că aproape toate mâncărurile sunt deja preparate în bucătărie, sau aproape, atunci când deschid, așa că le primești destul de repede. Elephante Champagne & Tapas e foarte potrivit pentru prânz, mai ales, când ai întâlniri de afaceri sau când nu vrei un quick lunch la autoservire sau la meniul zilei. Cu condiția să ai destui bani pe card, desigur… (George Butunoiu – septembrie 2021)

Bucătăria Élephante
Salonul Elephante
Terasa cu jungla butaforică
YouTube Video
Data actualizarii: 06/12/2022

Elephante  - Calea Floreasca 159-162, One Tower 2 Mircea Eliade, parter

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close