Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din București

Sunt trist de puține restaurante vegetariene și vegane în București, așa că orice apariție nouă e așteptată cu multă speranță. Cât despre unul vegetarian cu bucătărie fină, aproape că ne luaserăm gândul. Dar iată că ne-au făcut surpriza niște băieți din Cluj, despre care am auzit că au deschis acum vreo șapte ani acolo un astfel de restaurant vegetarian, Samsara Foodhouse.

În Capitală au ales parterul unuia dintre cele patru turnuri construite dintr-o dată lângă Parcul Floreasca, în ansamblul imobiliar One Floreasca, unde a fost Automatica înainte. Totul nou, așadar, modern, contemporan, occidental, spre minimalist, dar nu foarte. Un salon cu pereți de sticlă, desigur, destul de larg pentru un astfel de concept. Barul foarte mare, cu tejghea la care poți sta pe scaune înalte. Bucătăria la vedere, în spate, după un perete de sticlă. Terasa și ea foarte mare, pe două laturi ale clădirii, deschisă dar cu acoperiș retractabil.

Au meniu hard-core pentru vegani, dar și unul soft, cu brânzeturi și gătire termică, pentru cei mai puțin curajoși. Poate că pentru vegetarieni și vegani unele feluri de mâncare din meniul lui Samsara le sună cunoscute, însă pentru neofiți e o mare surpriză, cu siguranță. Și denumirile, și combinațiile de produse și ingrediente, dar și bogăția meniului: supe, antreuri, multe salate, desigur, paste, burgeri, chiar și numeroase feluri de pizza. Câteva specialități au denumiri cu influențe orientale, și nu e câtuși de puțin de mirare, fiindcă asiaticii sunt cei mai mari specialiști în legume, se știe.

Bucătărie fină
YouTube video

 

Dar surpriza și mai mare, însă, este că e chiar bucătărie fină acolo. O raritate pentru București, și chiar și pentru multe alte mari capitale europene, când vine vorba despre vegetarian și dietetic, în general. Tot ce am mâncat a fost bun, și chiar foarte bune, unele, și chiar și cafeaua. Berea cu ghimbir, dintre băuturi, merită o mențiune specială, mai ales dacă este pregătită chiar de către ei, așa cum au spus.

Și serviciul a fost bun, cu chelneri tineri, dezinvolți, naturali. După modelul celor din noul val al restaurantelor și cafenelelor neo-boeme, în care personalul seamănă cât mai mult cu cei din clientelă, chiar până la punctul în care nu-i mai poți deosebi deloc între ei. Și asta completează foarte bine conceptul celor de la Samsara, care se vede că a fost bine gândit, până la cele mai mici detalii.

Prețurile sunt rezonabile. Clienți aveau destui – ceea ce nu e puțin lucru pentru un restaurant nou deschis, și încă într-un complex rezidențial gol, încă neterminat.

Da, Samsara e un concept și un model de business și de a face lucrurile pe care mulți am vrea să-l vedem copiat și multiplicat. Pe segmentul încă foarte puțin acoperit al bucătăriei vegetariene, desigur, însă nu doar acolo. Nu mă îndoiesc că vor avea mare succes, și nu m-ar mira defel să-l văd replicat într-un sistem de francizare, în viitorul apropiat.

Și nu în ultimul rând, felicitări pentru premiera ca un restaurant cu bucătărie fină din alt oraș să-și facă o „filială” în București, și nu invers. Nu prea ne așteptam să vedem asta prea curând, într-adevăr! Dar acesta este un semn foarte bun, sper să le zgândărească orgoliul marilor chefs din Capitală și să le stimuleze și mai mult creativitatea… (George Butunoiu – august 2021)

Bucătărie vegetariană creativă la Samsara
Salonul vegetarian Samsara

Restaurant vegetarian si vegan in Bucuresti

Terasa vegană
Data actualizarii: 27/06/2022

Samsara  - Calea Floreasca, nr. 159-165 (One Tower)

  • AR :

    Foarte buna mancarea, din pacate restaurantul s-a inchis:(

  • AD :

    Intr-adevar, au mancare foarte buna. Comand de la ei inca de anul trecut. Ma bucur ca au deschis un restaurant in Floreasca. Imi place in mod deosebit lasagna cu ciuperci si spanac.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close