Resstaurante si alte localuri cu servicii care au lasat o amintire placuta

Ord. dupa

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din București Sun...

1 comentarii

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevărat Blue Marga...

Nu mergeți la Teheran cu femeia dacă sunteți încă în faza premer...

1 comentarii

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

4 comentarii

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Le Bistrot Francais are un nou mare chef! Aristocratic elegantu...

9 comentarii

POT, probabil următorul hotspot monden al Bucureștiului bogat POT...

1 comentarii

La Taifas in pandemie Am revenit La Taifas in plina pandemie, cand ...

Godai peste o saptamana Am revenit la Godai dupa cateva zile, in sp...

1 comentarii

Angelica Ilie a inceput sa faca si bucatarie fina la Pata Negra. Am...

2 comentarii

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughez Dancing Lobster e...

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

11 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

1 comentarii

CPWHF, noua generatie de mini-localuri hipster CPWHF inseamna Coffe...

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

ZenSushi din Dorobanti, un restaurant in care ma simt tare bine... ...

Decadance: restaurant, cafenea, bar si evenimente facute bine in...

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am to...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

1 comentarii

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

5 comentarii

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

Ublo Caffe, un bistrou in care ar fi bine sa stiti dinainte cine va se...

14 comentarii

ZEN Garden - Trag nadejdea ca doamnele de la Zen Garden vor reda intr-...

1 comentarii

Trofic: a bohemian eatery, une mangerie boeme, cum s-ar spune... Am...

1 comentarii

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

8 comentarii
Afiseaza
comentarii

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din București

Sunt trist de puține restaurante vegetariene și vegane în București, așa că orice apariție nouă e așteptată cu multă speranță. Cât despre unul vegetarian cu bucătărie fină, aproape că ne luaserăm gândul. Dar iată că ne-au făcut surpriza niște băieți din Cluj, despre care am auzit că au deschis acum vreo șapte ani acolo un astfel de restaurant vegetarian, Samsara Foodhouse.

În Capitală au ales parterul unuia dintre cele patru turnuri construite dintr-o dată lângă Parcul Floreasca, în ansamblul imobiliar One Floreasca, unde a fost Automatica înainte. Totul nou, așadar, modern, contemporan, occidental, spre minimalist, dar nu foarte. Un salon cu pereți de sticlă, desigur, destul de larg pentru un astfel de concept. Barul foarte mare, cu tejghea la care poți sta pe scaune înalte. Bucătăria la vedere, în spate, după un perete de sticlă. Terasa și ea foarte mare, pe două laturi ale clădirii, deschisă dar cu acoperiș retractabil.

Au meniu hard-core pentru vegani, dar și unul soft, cu brânzeturi și gătire termică, pentru cei mai puțin curajoși. Poate că pentru vegetarieni și vegani unele feluri de mâncare din meniul lui Samsara le sună cunoscute, însă pentru neofiți e o mare surpriză, cu siguranță. Și denumirile, și combinațiile de produse și ingrediente, dar și bogăția meniului: supe, antreuri, multe salate, desigur, paste, burgeri, chiar și numeroase feluri de pizza. Câteva specialități au denumiri cu influențe orientale, și nu e câtuși de puțin de mirare, fiindcă asiaticii sunt cei mai mari specialiști în legume, se știe.

Bucătărie fină
YouTube video

 

Dar surpriza și mai mare, însă, este că e chiar bucătărie fină acolo. O raritate pentru București, și chiar și pentru multe alte mari capitale europene, când vine vorba despre vegetarian și dietetic, în general. Tot ce am mâncat a fost bun, și chiar foarte bune, unele, și chiar și cafeaua. Berea cu ghimbir, dintre băuturi, merită o mențiune specială, mai ales dacă este pregătită chiar de către ei, așa cum au spus.

Și serviciul a fost bun, cu chelneri tineri, dezinvolți, naturali. După modelul celor din noul val al restaurantelor și cafenelelor neo-boeme, în care personalul seamănă cât mai mult cu cei din clientelă, chiar până la punctul în care nu-i mai poți deosebi deloc între ei. Și asta completează foarte bine conceptul celor de la Samsara, care se vede că a fost bine gândit, până la cele mai mici detalii.

Prețurile sunt rezonabile. Clienți aveau destui – ceea ce nu e puțin lucru pentru un restaurant nou deschis, și încă într-un complex rezidențial gol, încă neterminat.

Da, Samsara e un concept și un model de business și de a face lucrurile pe care mulți am vrea să-l vedem copiat și multiplicat. Pe segmentul încă foarte puțin acoperit al bucătăriei vegetariene, desigur, însă nu doar acolo. Nu mă îndoiesc că vor avea mare succes, și nu m-ar mira defel să-l văd replicat într-un sistem de francizare, în viitorul apropiat.

Și nu în ultimul rând, felicitări pentru premiera ca un restaurant cu bucătărie fină din alt oraș să-și facă o „filială” în București, și nu invers. Nu prea ne așteptam să vedem asta prea curând, într-adevăr! Dar acesta este un semn foarte bun, sper să le zgândărească orgoliul marilor chefs din Capitală și să le stimuleze și mai mult creativitatea… (George Butunoiu – august 2021)

Bucătărie vegetariană creativă la Samsara
Salonul vegetarian Samsara

Restaurant vegetarian si vegan in Bucuresti

Terasa vegană
Data actualizarii: 28/08/2021

Samsara  - Calea Floreasca, nr. 159-165 (One Tower)

  • AD :

    Intr-adevar, au mancare foarte buna. Comand de la ei inca de anul trecut. Ma bucur ca au deschis un restaurant in Floreasca. Imi place in mod deosebit lasagna cu ciuperci si spanac.