Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Afiseaza
comentarii

Una dintre tehnicile de baza in trainingul chelnerilor bucuresteni e aceea cu „Uita-te si tu cum fac cei de la alte restaurante si fa la fel!”. Si merge din plin, e foarte eficienta, nu incetez sa fiu uimit sa vad cat de asemanatoare sunt reactiile si replicile suspomenitilor.

Printre mimetismele preferate ale acestor chelneri bucuresteni e si cel cu „Nicio problema!”, cu variantele sale stilistice: „Sigur, nicio problema!”, „Nu e nicio problema…” si alte cateva. Si se pare ca toate lucrurile sunt in regula in restaurantele din Capitala, pentru ca, orice spui, ceri sau faci, chelnerul iti raspunde cu „Nicio problema!”. „Vaaai, scuze, am rasturnat vaza…! 🙁 ” „Nicio problema!”; „Inca un pahar cu vin, va rog!” „Nicio problema!”; „Putem sa dam comanda?” „Nicio problema!”…

M-am hotarat sa scriu despre nicio problema dupa o cina la Maize, aseara. I-am spus chelnerului ca o sa impartim mancarea, iar el ne-a raspuns, evident, ca „nu e nicio problema”. Dupa care, de asta aceasta uitandu-se fix la noi, ne transmite sa „Stati linistiti, nu e absolut nicio problema!”.

Ne-am cam alarmat… Oare ce facuseram de a simtit chelnerul acela nevoia sa ne asigure, apoi sa ne reasigure ca ne-a iertat si ca nu trebuie sa ne mai facem griji?

Nu despre dubla negatie e vorba aici, fiindca putem baga mana in foc ca omu chiar a vrut sa ne transmita ca nu sunt probleme, nu ca ar fi. Ci ca, atunci cand cineva iti spune ca nu e o problema acolo, inseamna ca tu ai crezut ca este, insa nu e adevarat, sau ca chiar e una, dar ti s-a trecut cu vederea de data asta. Cand aud de la chelner ca „nu e nicio problema!”, eu instinctiv inteleg: „Nu te simti vinovat, clientule, se mai intampla, au patit-o si altii, nu e un capat de tara ca ai facut tampenia asta…”, „Fii tu linistit, baiete, nu stam noi in comanda ta…”, ori alte cateva de felul acestora.

Si ne-a mai spus chelnerul de la Maize de vreo trei sau patru ori, cat am stat acolo, ca nu e nicio problema. Insa, oricat de convingator a incercat sa fie (era foarte amabil, chiar zambitor), nu am fost convinsi ca a fost chiar asa si nu doar o gentilete specifica celor din hospitality…

Stai linistit, nu e nicio problema...

Stai linistit, nu e nicio problema…

Data actualizarii: 31/03/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close