Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Afiseaza
comentarii

Una dintre tehnicile de baza in trainingul chelnerilor bucuresteni e aceea cu „Uita-te si tu cum fac cei de la alte restaurante si fa la fel!”. Si merge din plin, e foarte eficienta, nu incetez sa fiu uimit sa vad cat de asemanatoare sunt reactiile si replicile suspomenitilor.

Printre mimetismele preferate ale acestor chelneri bucuresteni e si cel cu „Nicio problema!”, cu variantele sale stilistice: „Sigur, nicio problema!”, „Nu e nicio problema…” si alte cateva. Si se pare ca toate lucrurile sunt in regula in restaurantele din Capitala, pentru ca, orice spui, ceri sau faci, chelnerul iti raspunde cu „Nicio problema!”. „Vaaai, scuze, am rasturnat vaza…! 🙁 ” „Nicio problema!”; „Inca un pahar cu vin, va rog!” „Nicio problema!”; „Putem sa dam comanda?” „Nicio problema!”…

M-am hotarat sa scriu despre nicio problema dupa o cina la Maize, aseara. I-am spus chelnerului ca o sa impartim mancarea, iar el ne-a raspuns, evident, ca „nu e nicio problema”. Dupa care, de asta aceasta uitandu-se fix la noi, ne transmite sa „Stati linistiti, nu e absolut nicio problema!”.

Ne-am cam alarmat… Oare ce facuseram de a simtit chelnerul acela nevoia sa ne asigure, apoi sa ne reasigure ca ne-a iertat si ca nu trebuie sa ne mai facem griji?

Nu despre dubla negatie e vorba aici, fiindca putem baga mana in foc ca omu chiar a vrut sa ne transmita ca nu sunt probleme, nu ca ar fi. Ci ca, atunci cand cineva iti spune ca nu e o problema acolo, inseamna ca tu ai crezut ca este, insa nu e adevarat, sau ca chiar e una, dar ti s-a trecut cu vederea de data asta. Cand aud de la chelner ca „nu e nicio problema!”, eu instinctiv inteleg: „Nu te simti vinovat, clientule, se mai intampla, au patit-o si altii, nu e un capat de tara ca ai facut tampenia asta…”, „Fii tu linistit, baiete, nu stam noi in comanda ta…”, ori alte cateva de felul acestora.

Si ne-a mai spus chelnerul de la Maize de vreo trei sau patru ori, cat am stat acolo, ca nu e nicio problema. Insa, oricat de convingator a incercat sa fie (era foarte amabil, chiar zambitor), nu am fost convinsi ca a fost chiar asa si nu doar o gentilete specifica celor din hospitality…

Stai linistit, nu e nicio problema...

Stai linistit, nu e nicio problema…

Data actualizarii: 31/03/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close