Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

1 comentarii

Florin Cojocariu gătind în bucătăria de servire din noua sa marchi...

Marchiza Athanor. La Coupteur. a Victoriei și a lui Florin Cojocariu ...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Bulevardul Corneliu Coposu din București, unde se taie cu Hristo Bote...

Barul Marmorosch, din subsolul cu Tezaurul băncii Marmorosch Blank, a...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

Mulți se așteptau să se deschidă mai puține restaurante noi în B...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Una dintre tehnicile de baza in trainingul chelnerilor bucuresteni e aceea cu „Uita-te si tu cum fac cei de la alte restaurante si fa la fel!”. Si merge din plin, e foarte eficienta, nu incetez sa fiu uimit sa vad cat de asemanatoare sunt reactiile si replicile suspomenitilor.

Printre mimetismele preferate ale acestor chelneri bucuresteni e si cel cu „Nicio problema!”, cu variantele sale stilistice: „Sigur, nicio problema!”, „Nu e nicio problema…” si alte cateva. Si se pare ca toate lucrurile sunt in regula in restaurantele din Capitala, pentru ca, orice spui, ceri sau faci, chelnerul iti raspunde cu „Nicio problema!”. „Vaaai, scuze, am rasturnat vaza…! 🙁 ” „Nicio problema!”; „Inca un pahar cu vin, va rog!” „Nicio problema!”; „Putem sa dam comanda?” „Nicio problema!”…

M-am hotarat sa scriu despre nicio problema dupa o cina la Maize, aseara. I-am spus chelnerului ca o sa impartim mancarea, iar el ne-a raspuns, evident, ca „nu e nicio problema”. Dupa care, de asta aceasta uitandu-se fix la noi, ne transmite sa „Stati linistiti, nu e absolut nicio problema!”.

Ne-am cam alarmat… Oare ce facuseram de a simtit chelnerul acela nevoia sa ne asigure, apoi sa ne reasigure ca ne-a iertat si ca nu trebuie sa ne mai facem griji?

Nu despre dubla negatie e vorba aici, fiindca putem baga mana in foc ca omu chiar a vrut sa ne transmita ca nu sunt probleme, nu ca ar fi. Ci ca, atunci cand cineva iti spune ca nu e o problema acolo, inseamna ca tu ai crezut ca este, insa nu e adevarat, sau ca chiar e una, dar ti s-a trecut cu vederea de data asta. Cand aud de la chelner ca „nu e nicio problema!”, eu instinctiv inteleg: „Nu te simti vinovat, clientule, se mai intampla, au patit-o si altii, nu e un capat de tara ca ai facut tampenia asta…”, „Fii tu linistit, baiete, nu stam noi in comanda ta…”, ori alte cateva de felul acestora.

Si ne-a mai spus chelnerul de la Maize de vreo trei sau patru ori, cat am stat acolo, ca nu e nicio problema. Insa, oricat de convingator a incercat sa fie (era foarte amabil, chiar zambitor), nu am fost convinsi ca a fost chiar asa si nu doar o gentilete specifica celor din hospitality…

Stai linistit, nu e nicio problema...

Stai linistit, nu e nicio problema…

Data actualizarii: 31/03/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close