Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Afiseaza

Studiile au confirmat: pastele sunt un aliment care ne generează fericire! Deși controversați, consumați în cantitate recomandată, carbohidrații pot fi buni pentru organism. Galletto Ristorante, cunoscut pentru specialitatea casei, cocoșelul rumenit pe jar, îmbrățișează cercetarea recentă și inaugurează, cu acest prilej, un meniu dinamic, cu multe feluri de paste, întregind astfel conceptul italian al restaurantului.

Un nou studiu, mediatizat în aprilie 2018, a arătat că pastele făinoase, consumate ca parte a unei alimentații sănătoase, nu doar că nu îngrașă, dar ne fac mai fericiți. Conducerea Restaurantului Galletto s-a bucurat la aflarea veștii și a decis că este momentul să ofere clienților un meniu variat, pe bază de paste.

Ideea a adus o nouă colaborare cu Luminița, bucătar priceput, premiată de 2 ori de Accademia Italiana della Cucina și apreciată, în mod deosebit, de către Președintele Academiei, Luigi Zaccagnini.

Iubitorii de paste pot savura paste cu creveți și dovlecel, paste cu fructe de mare și ciuperci de pădure, paste umplute cu șuncă cu sos de smântână dulce și șuncă, paste cu sos de roșii, usturoi și calamari, paste cu trufe, paste cu carne tocată și ciuperci de pădure, paste cu scoici și multe alte tipuri, pe care vă invităm să le încercați în grădina urbană Galletto.

Conform studiului menționat, carbohidrații sunt excelenți, deoarece eliberează energie în mod lent. În același timp, contribuie la starea de sațietate și generează mulțumire. Acest lucru se datorează faptului că pastele sunt pline de proteine ​​care conțin doi aminoacizi importanți, L-fenil-lalanină și trytophan, care eliberează endorfine și ne binedispun.

În studiul publicat în cadrul BMJ Open, impactul consumului de paste făinoase asupra greutății corporale și a indicelul de masă a 2.488 de participanți a fost evaluat din datele colectate prin 30 de studii comparate.

Persoanele care au luat parte la studiu au mâncat aproximativ 3,3 porții de paste pe săptămână în loc de alți carbohidrați, menținând, de asemenea, o dietă cu nivel scăzut de indice glicemic.

Pastele au acest indice scăzut, ceea ce înseamnă că nu va crește nivelul de zahăr din sânge într-în ritm alert, cum o fac alți carbohidrați rafinați, ca pâinea albă. Altfel spus, pastele nu au un efect negativ asupra rezultatelor în greutatea corporală, atunci când sunt consumate ca parte a unui model alimentar sănătos.

Weekend-ul 25-26 mai se anunță a fi unul de nota 10 la Restaurant Galletto, în compania magicianului Andrei Hîrjob, și a cântăreței Luise. Nu uitați, nu vă feriți de paste, pentru că ne fac mai fericiți! (Comunicat de presa – mai 2018)

 

Data actualizarii: 23/05/2018