Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cofetari cu Spirit de Artist – ediția 2019 Zexe Braserie continu...

Reducere Early Bird de 15% până la 31 octombrie Crăciunul și Anul...

Degustare de vinuri, specialități cu trufe, paste și povești

HORECA SCHOOL - 10 ANI ANIVERSARI 14 OCTOMBRIE ZIUA PORTILOR DESCHISE...

Revelionul 2020: Petreceri grandioase si preturi pentru toate buzunare...

Domeniul Catleya, situat în regiunea Corcova din România, are un tre...

MENIU REVELION 2020 Gustare Rece: Mix de mezeluri romanesti ( salam ...

Afaceri in centrul Bucurestiului: Business Center The President s-a d...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data...

RO-Wine va prezenta in avanpremiera vinurile anului viitor la Harvest ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri de la crama ...

SLOW COFFEE FESTIVAL  ediția I,  marca Artisan Coffee Equipment ...

Peste 11.000 de vizitatori și aproximativ 44.000 de pahare de vin con...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data...

Villa Vinea a inregistrat, in prima jumatate a anului 2019, o crestere...

Programul educational de combatere a sedentarismului, Sanatate prin Aq...

Sau mai bine zis cheama inapoi cu picioarele pe pamant conceptul care ...

Licitatie la marea piata de peste din port in Villajoiosa, comunitatea...

La Bottega del Tartufo organizeaza joi, 12 septembrie 2019, incepand c...

Îndrăgitele preparate infuzate cu alcool revin în prim plan la rest...

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională În ace...

Artiști renumiți din Republica Moldova și România vor urca pe scen...

Nabu, locul unde se adună programatorii, pentru a savura cei mai deli...

Gusturi exotice, petrecere cubaneză și armonii muzicale Evenimentel...

Asociatia Romana pentru Educatie in Alergii continua actiunile de comu...

Afiseaza

The Artist, restaurantul cu bucatarie fina al lui Paul OppenkampGastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile principale ale celei de-a doua ediții FORO – International Forum for Reputation in Hospitality, care va avea loc pe 7 iunie la Radisson Blu Hotel din București, reunind chefi, proprietari și manageri de restaurante reprezentative, proprietari și manageri de hoteluri, brand ambassadors, companii cu soluții pentru industria ospitalității.

Din programul sesiunii Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare:

Chef Pascal Steffen a primit prima stea Michelin în februarie 2019, iar anul trecut Gault & Millau l-a premiat cu „Discovery of the year“. Este Head Chef al Restaurantului Roots din Basel, Elveția.

Chef Claude-Emmanuel Robin a primit prima stea Michelin în ianuarie 2019. Este Head Chef și proprietar al Restaurantului L’Allée des Vignes din Cajarc, Franța.

Chef Alex Petricean a primit distincția Cheful Anului 2018 by Gault & Millau România. Este Head Chef & Owner al Restaurantului NOUA din București.

Chef Bogdan Alexandrescu este creator de concepte culinare și a studiat la l’Ecole Pratique des Hautes Etudes du Goût din Paris. Semnează meniul Restaurantului Ibrik, care a fost recent  inclus de către Revista Vogue topul primelor cinci restaurante din Paris.

Sesiunea va fi moderată de Chef Cezar Munteanu.

Chef Alex Petricean, Speaker FORO 2019, despre reputație și despre NOUA sa provocare:

„Titulatura de Chef al Anului a venit cu foarte multă modestie, prețuire și, în sfârșit, cu dramul de încredere arătat față de munca mea, încredere de care aveam mare nevoie pentru că eram într-un moment de nesiguranță în care nu știam dacă drumul pe care l-am ales a fost cel bun. Atunci am simțit că toate sacrificiile pe care le-am făcut au meritat, ba chiar mai mult au pus bazele gastronomiei românești moderne. Nu am avut timp însă să mă bucur prea mult pentru că, odată cu premiul, au venit și presiunea, așteptările și verificările periodice din partea breslei. Cu toții au fost curioși să-mi vadă munca și dornici să o critice. Totuși, mult mai multă lume a intrat fără prejudecăți în restaurant pregătită să îmbrățișeze mai ușor mâncarea și stilul Chef-ului. În sfârșit, lumea a înțeles că atunci când bucătarul a fost acreditat, mai ales de un for internațional, trebuie să încerce să înțeleagă maniera lui de exprimare gastronomică și să vină să mănânce din mâna lui. Acesta a reprezentat abia începutul și este minunat că mai avem atât de multe de trăit și de văzut în lumea bucătăriei românești.

NOUA. bucătărie românească este de fapt manifesto-ul pe care am început să-l promovez ușor încă din 2015, concept ce acum a luat viață într-un restaurant care înglobează toată experiența, gândurile și priceperea mea în legătura cu ceea ce înseamnă modernismul din bucătăria românească. NOUA poate fi descrisă ca un studiu gastronomic românesc, al ingredientelor de pe acest pământ, dar și al istoriei culinare cu care România s-a confruntat de-a lungul sutelor de ani, transpusă într-o manieră internațională, privind și trăgând cu ochiul către alte culturi interesante ale lumii.” (Comunicat de presa – mai 2019)

Chef Thomas Bühner Restaurant La Vie Osnabrück 3 stele Michelin

Chef Thomas Bühner Restaurant La Vie Osnabrück 3 stele Michelin

În imagine: FORO 2018, Chef Thomas Bühner, Restaurant La Vie, Osnabrück, 3 stele Michelin.

Agenda preliminară și lista speakerilor FORO 2019 pe www.foro.com.ro

Detalii despre modalitățile de participare și înscrieri la adresa de email foro@borocommunication.ro.

FORO este un concept creat de BORO PR & COMMUNICATION – Premiul de Excelență Romanian PR Award 2018, Categoria Evenimente.

Data actualizarii: 20/05/2019