Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughez Dancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevarat Nu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizza E unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de Bucuresti Am m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180! Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatii Arata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit... M-...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit ...

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

Green Hours, un local iconic al Bucurestiului Green Hours este unul...

Gradinile ascunse ale Bucurestiului Suento by Gram se cheama asa pe...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

Afiseaza
comentarii

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie mica

Golden Blitz a ramas in folclorul urban pentru ca se ducea Traian Basescu sa manance acolo cand era presedinte, si nu doar pentru ca Golden Blitz e chiar vizavi de Palatul Cotroceni si trebuia doar sa treaca strada, ci si pentru ca era amic cu cei care l-au facut, niste oameni cu afaceri mari in constructii, si nu numai.

Si Golden Blitz pare sa fie o buna afacere imobiliara, de altfel, pentru ca la inceput cred ca era un restaurant intr-o casa mare si veche de la marea rascruce de la Razoare, din care pornesc nu stiu cate bulevarde si strazi cunoscute. Parca am si fost acolo, imi aduc aminte de o terasa destul de mare, cu multa verdeata. Apoi casa si terasa au disparut si pe tot terenul acela, destul de intins, a aparut un mare bloc (de birouri presupun, dupa cum arata), iar la parter au redeschis Golden Blitz, cu o cu totul si cu totul alta fata.

Golden Blitz e mare, au un singur salon, proiectat de la inceput spre a fi spatiu de evenimente, cu scena si cu un ecran electronic imens, aproape cat tot peretele. Peretii sunt de sticla, ceea ce fac spatiu foarte luminos, au multe plante, mesele nu sunt inghesuite. E un lux putin demodat, nu se mai poarta deloc acum, daca i-ai cere unui arhitect sa-ti mai proiecteze asa ceva si-ar da un nume fals, in cel mai bun caz, ca sa nu se afle cine a amenajat. Au fete de masa albe, de cea mai buna calitate, impecabile, scaune si mese confortabile, sa iti incapa farfuriile.

Au o terasa mare pe lateral, dar care nu era deschisa, si mai au si in fata un spatiu foarte mare, in care ar putea pune o multime de mese, daca ar vrea. Mai ales ca si spatiul verde e foarte bine emenajat, aproape ca un parculet.

Bucataria de la Golden Blitz e la vedere, in mijloc, cu un geam mare prin care poti vedea echipamente de ultima generatie si de cea mai buna calitate, destui bucatari imbracati curat si care lucreaza cu manusi. Totul e foarte curat la Golden Blitz, aerul conditionat e bine proiectat, pentru orice canicula posibila, ceea ce nu gasesti in multe restaurante din Bucuresti, chiar si la cele cu pretentii.

Meniul e destul de lung la Golden Blitz, mancare din bucataria romaneasca, in general, impanata cu tot felul de adaosuri din „bucataria universala”, cum zic ei pe site, de fapt mancaruri italienesti si din cateva alte locuri, relativ simple, din „bucataria de baza”, cea populara. Presupun ca au, sau ca au avut un foat maare bucatar de la unul dintre cele cateva restaurante celebre de pe vremea comunistilor, care a incercat si el sa se adapteze vremurilor si gusturilor bucurestenilor, dar care nu a reusit sa treaca de cele cateva feluri traditionale italienesti. Am vazut scenariul acesta in multe restaurante care au fost preluate de catre fostii directori dupa Revolutie, cu bucatari cu tot, si care merg si astazi cu aceeasi formula. „Merg” e un fel de-a spune, unele sunt un fel de strigoi ai comunismului, care se bazeaza doar pe nostalgiile catorva pensionari.

Dar nu e cazul Golden Blitzului, ei si-au asumat acest model, e treaba lor ce calcule si-au facut si pe ce clientela se bazeaza. Mancarea a fost normala, as putea spune. Cunosteam deja restaurantul si m-am dus cu asteptari nerealiste. O supa de pui a fost asa si asa, fasolea, varza si mamaliga la fel. O dorada a fost destul de buna, si asta pentru ca era pestele bun si proaspat, fiindca, in rest, nu au facut mai mult decat sa-l puna pe un gratar. De sosuri nu prea se vorbeste la Golden Blitz, la fel ca in marea, marea majoritate a restaurantelor din oras. Un ficat de vitel a fost foarte bun, si proaspat si bine facut.

Serviciul a fost corect, dar impersonal, cu niste chelneri mai in varsta, de meserie, pe care nu e bine sa-i intrebi ce gandesc cu adevarat dincolo de limbajul de lemn pe care il recita mecanic si fara sa se uite la tine. destul de lenti, desi personalul era mai numeros decat cei cativa clienti din sala.

Se vede repede ca la Golden Blitz cumpara produse de calitate, dar nu stiu, sau nu vor sa faca si mancaruri mai sofisticate cu ele. Pacat de bucataria aceea pe care ar invidia-o multi bucatari si manageri de restaurante. Daca e alegerea patronilor sau a bucatarilor de la Golden Blitz, nu stiu. Poate ca au ei clientii lor, dupa cum am spus, care le sunt de ajuns, sau poate ca traiesc mai mult din organizarea de evenimente, de nunti, botezuri, parastase si alte asemenea, pentru care Golden Blitz e foarte potrivit, intr-adevar. Dra eu nu pot sa recomand cuiva sa se duca in mod special la Golden Blitz, venind de departe, doar pentru ca e frumos acolo, fiindca mancare de acest fel gasesti in multe alte locuri din Bucuresti. Poate nu cu produse de aceeasi calitate ca la Golden Blitz, e drept, dar cu retete mai ingenioase, cu siguranta… (GB – august 2017)

Salonul si terasa Golden Blitz

Golden Blitz restaurant romanesc la razoare in Bucuresti

Marea-Intersectie de la Razoare, unde e restaurantul Golden Blitz

 

 

Data actualizarii: 23/11/2019

Golden Blitz, august 2017  - Str. Razoare, nr. 32 (intersectia Razoare)