Cele mai frumoase si mai originale restaurante, cafenele si alte localuri din oras…

Ord. dupa

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Caru cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru cu Bere, desi il...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti...

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughez Dancing Lobster e...

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il num...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

Neo-boema industriala hipster dupa toate regulile artei la Hangar Grou...

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o per...

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

La Taifas: un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai...

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

Linea / Closer To The Moon - Unul dintre localurile emblematice ale Ce...

Lokal boem cu design comunist Lokal este un gastropub situat pe st...

MAIZE, laboratorul gastronomiei fine a Bucurestiului, versiunea Chef D...

Mesogios, peste si fructe de mare intr-o eleganta aristocratica Mes...

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

Poesia dupa pandemie A fost unul dintre primele restaurante la care...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de Bucuresti Am m...

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac... Dar nici nu...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Zahanaua Zexe: Cea mai buna mancare romaneasca boiereasca din Bucurest...

Afiseaza

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica a altei lumi

Gramont Cuisine & Wine, restaurant la Palatul Suter din BucurestiPalatul Suter e Palatul Suter, adica cel mai luxos hotel din Bucuresti. Si cel mai scump, chiar daca e el un boutique hotel. Si putini stiu ca e pe cel mai inalt deal din Bucuresti, cu o vedere panoramica rara, mai ales pentru ca e peste o parte din orasul vechi, cu farmec si poezie, pe unde e Parcul Carol. Am scris in articolele trecute, nu mai revin cu descrierea.

Gramont Cuisine & Wine e restaurantul Palatului Suter. Un salon cu cateva zeci de locuri la parter, un bar si un mic salon privat la demisol. Are doua terase: una mai mica pe balconul salonului prncipal, si alta, mult mai mare, in curtea interioara a Palatului. Si puteti adauga la acest restaurant ca din filmele de epoca si capela de la etaj, in care puteti merge oricand sa va reculegeti, sau foisorul de pe acoperis in care va puteti bea cafeaua la sfarsitul mesei.

Palatul Suter a fost tot timpul un etalon al elegantei clasice, insa restaurantul a avut suisuri si coborasuri. Primul restaurant s-a chemat Poem si avea mancare fina, sofisticata pentru acele vremuri. Cu timpul a intrat intr-un con de umbra, mai ales ca incepeau sa apara din ce in ce mai multe restaurante cu adevarat bune in Bucuresti care i-o luau inainte. Multi ani nu am mai trecut pe acolo, am revenit cand am auzit de noul nume, Gramont Cuisine & Wine. Am fost atunci, am vazut, am mancat, am plecat dezamagit.

Acum am aflat ca au adus un nou chef, asa ca m-am dus iarasi, cu multa curiozitate. A meritat, pentru ca mancarea a fost mult mai buna decat data trecuta. Meniul cam la fel, eclectic, si pe orizontala (tip de bucatarie) si pe verticala, adica cronologic, cu retete din mai multe vremuri. Am avut diverse feluri, toate bune. Supa de cartofi si alune, pastele de casa cu trufe si Camembertul de Harghita, in mod special, as vrea sa le mentionez. Preturile marisoare, dar absolut rezonabile in context. Mai ales ca serviciul a fost bun, dezinvolt, neostentativ.

Gramont Cuisine & Wine e un restaurant elegant, clasic aristocratic, atat in meniu cat si, mai ales, in ambianta. De mers cand va simtiti in aceasta stare de spirit, dar nu numai. Dar, mai ales, cand vreti sa organizati evenimente restranse, dar sofisticate. (GB – februarie 2020)

“An Unforgettable Culinary Experience” la Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter.

Am scris-o aici ca sa fiu sigur ca nu o uit… Despre Palatul Suter s-a scris mult si intotdeauna cu deferenta. In ultimii ani a fost un hotel acolo, apoi nu a mai fost, dupa care au redeschis iarasi, de curand. Si tot de curand, de cateva saptamani, adica, a aparut si restaurantul pentru public, pe care l-au numit Gramont Cuisine & Wine. Cel de dinainte se numea Poem, si am scris despre el, la vremea lui.

Salonul e mare si e amenajat cu luxul care e peste tot la Palatul Suter. Pozele arata o mica parte si, oricum, ma scutesc de o descriere care ar fi incompleta chiar si facuta intr-un stil balzacian… (citeste tot)

Bucataria Gramont la Palatul Suter
Saloanele Palatului Suter
Capela Palatului Suter

Capela Palatului Suter din Bucuresti

Palatul Suter si panorama de pe cel mai inalt loc din Bucuresti

Gramont Cuisine & Wine, restaurant la Palatul Suter din Bucuresti

Panorama de pe terasa Palatului Suter

Data actualizarii: 14/04/2020

Gramont Cuisine & Wine (Palatul Suter)  - Aleea Suter, nr. 23-25 (Palatul Suter)