Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

1804 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

4752 vizite

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

164 vizite

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

19 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

1963 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

230 vizite

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

835 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

196 vizite 1 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

185 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

503 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

543 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

111 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2004 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

715 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

3581 vizite 1 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1523 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

723 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

421 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1942 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

2074 vizite 4 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

622 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

3235 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

9480 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1578 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

559 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Pentru Voluntari e bun

Green Garlic e un restaurant vechi din Baneasa, in zona Gradinii Zoologice, chiar unde incepe Voluntariul, am mai fost acolo de vreo doua ori, in urma cu mai multi ani. E intr-o casa veche, ce pare suprainaltata, probabil ca au ridicat podul sau au transformat mansarda. E chiar la sosea, in rondul acela de la capatul padurii.

Au cateva camere mici in interior, amenajate intr-un stil rustic, dar rusticul acela spre saracacios, nu cel studiat. Totul e inghesuit, invechit. Sper sa fi planificat o curatenie generala in curand, sau chiar o renovare, macar de suprafata, cred ca se impune…

Gradina din spate e punctul de atractie de la Green Garlic, fara indoiala, si cred ca aceea tine tot businessul. Nu e mare, dare are verdeata, sunt si doi copaci cu fructe in ei, un par si un prun. Un al treilea s-a uscat de tot, dar inca il tin acolo, nu se stie de ce. Au si cativa trandafiri in spate, care dau niste pete de culoare foarte binevenite. Au si o terasa acoperita suspendata, pe doua laturi ale curtii. Nu m-au lasat sa fac poze, probabil ca nici ei nu stiu de ce, de vreme ce oricul le au pe toate pe site.

Au un meniu destul de simplu la Green Garlic, cu mancauri obisnuite, bucatarie urbana, adica multe dintre felurile de mancare pe care si le fac oamenii si singuri acasa, cate putin din fiecare: salate, supe, paste, orez, carne. Mancarea a fost OK, in general: o ciorba de perisoare destuld e buna, un antreu oriental cu humus, zacusca (foarte) picanta, pasta de susan, destul de bun si acela. Un biban de mare pe plita a fost destul de banal, si nici nu prea ar fi avut cum sa fie mai bun preparat in acest fel. Am luat si un sos, de curiozitate, care a fost prost de-a binelea, de nemancat.

Serviciul a fost enervant, se vedea clar ca nu prea aveau chef de clienti la pranz, presupun ca seara se aduna lumea acolo, cand se trag spre casa locuitorii din zona. Cu duduia pe mainile careia am ajuns ne-am enervat reciproc, si era evident ca fiecare abia astepta sa termina de mancat mai repede ca sa nu iasa mai rau. Sunt sigur ca nu face la fel cu clientii recurenti, ca altfel nu ar mai fi fost Green Garlicul acesta deschis pana acum. Preturile sunt normale, o masa completa in doi, cu o stila de vin bun, te duce spre 250-300 de lei.

Green Garlic si-au scris pe site ca sunt „cel mai laudat restaurant din Pipera”. Nu m-ar mira chiar sa fie asa, fiindca nu au acolo restaurante despre care sa se vorbeasca dincolo de marginile Voluntariului, si nici nu am auzit pe cineva din Bucuresti care sa vrea sa mearga pana acolo doar pentru mancare. Oricum, e un restaurant provincial, de proximitate, cu mancare rezonabila, dar mai degraba de atmosfera. (GB – iulie 2017)

Data actualizarii: 09/07/2019

Green Garlic  - Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 160 (Voluntari, Gradina Zoologica)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.