Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Green Hours, un local iconic al Bucurestiului

Green Hours este unul dintre primele cluburi de jazz si un renumit spatiu destinat evenimentelor culturale contemporane. Green Hours este situat pe Calea Victoriei, in zona bisericii Amzei, adica intr-o zona centrala, foarte circulata si aglomerata, atat ziua cat si seara.

Caldirea in care se afla Green Hours este una veche, partial renovata, compusa dintr-o serie de spatii, la parter, etaj, dar si la subsol, acolo unde se afla sala destinata performance-urilor, folosita mai ales pe timpul iernii. Pe langa cladire (100 locuri), exista si o terasa destul de generoasa (aprox. 70 de locuri), in spatele cladirii, ferita de zgomotul strazii si cu o atmosfera relaxanta. Mobilierul este clasic la terasa, iar in interior este unul destul de uzat, tot in stilul clasic realizat. Designul este unul destul de clasic, nimic cu adevarat neconventional cu adevarat.

Atat pe terasa, cat si in spatiul de la subsol exista scena unde au loc diferite evenimente (concerte, performance-uri, teatru, stand-up etc.), locul fiind bine cunoscut publicului.

Muzica de la terasa este ambientala si este in mare parte jazz. Meniul este unul de bistrou cu bucatarie internationala, foarte diversificat, cu o multe variante de pizza, paste, salate sau gratar, iar un fel de mancare costa aproximativ 30 de lei.

Stafful este tanar (25-30 ani) si poarta tricouri negre inscriptionate, ceea ce ii face usor de distins intre clienti, insa fac si service la masa. Sunt destul de stricti si se poarta cu destul de formal, cu eticheta!

Clientii au intre 25-30 de ani si pana pe la 45, chiar si mai mult, si sunt in egala masura barbati si femei, cu o diferenta de aproximativ 7-10 ani intre membrii unui grup.

In general veti intalni grupuri de studenti, middle si upper intermediate class, turisti, destul de omogen distribuiti in cadrul grupului din care fac parte. Sunt imbracati casual, lejer si uneori șic (mai ales fetele), si au atat comportamente tipice (au venit pentru consum sau pentru a iesi undeva in oras), cat si preocupari mai inalte (discutii despre religie, despre spiritualitate, despre anumite ideologii etc.).

Per ansamblu, clientela de la Green Hours nu difera foarte mult de alte clientele, desi se poate distinge ca sunt oameni care gusta astfel de localuri de jazz & hippie.

Grupurile de clienti sunt relativ mici (intre 2 si 4-5 persoane) si nu interactioneaza intre ele.

Dominanta pare a fi clientela preboema, a oamenilor care doresc sa iasa intr-un spatiu distinct, care ii caracterizeaza, dar aparentele (outfit, comportament etc.) raman destul de conservatoare, cuminti, neiesind in evidenta mai deloc. Desigur, pe langa preboemi, veti intalni si hipsteri sau alte categorii de boema, dar nu in mod covarsitor.

Majoritatea vin la Green Hours pe jos sau cu bicicleta, din ce am vazut, pentru ca ar fi foarte greu sa ajunga cu masina, neexistand locuri de parcare nici in interior si nici pe langa.

Green Hours ramane unul dintre locurile iconice ale Bucurestiului, care are un public cu traditie si cred ca va ramane asa si pe viitor. (Daniel Catoi – iunie 2018)

Saloanele Green Hours dinspre Calea Victoriei

Saloanele din spate ale Green Hours

Vara pe terasa Green Hours

Gradina Green Hours toamna

Mancarea Green Hours, la urma de tot…

Green Hours, terasa pe Calea Victoriei in Bucuresti

Data actualizarii: 17/11/2019

Green Hours, boemetru Restocracy  - Calea Victoriei, nr. 120 (Piata Amzei)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close