Restaurantele Restocracy cu bucatarii din Orientul Indepartat, altele decat cea chinezeasca si japoneza

Ord. dupa

Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la restaurant ...

807 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

657 vizite

Cel mai bun restaurant indian din oras, se pare...Indienii cu care...

481 vizite

Mancare thailandeza sofisticata cu sonerie stridenta de telefonKun...

441 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare cat de cat fina de la marg...

388 vizite

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101Moudy's Kitchen e restaurantul...

1522 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale Bulevardului DecebalPad ...

285 vizite

Mergeti la Taj pentru mancare buna, nu pentru analize stilistice!C...

346 vizite

Bucataria thailandeza pentru clasa de mijlocTuk Tuk e unul dintre ...

572 vizite
Afiseaza
vizualizari

Cel mai bun restaurant indian din oras, se pare…

Indienii cu care am vorbit pana acum spun ca Haveli e cel mai bun restaurant indian din Bucuresti, cu o mancare apropiata de ceea ce considera ei ca ar fi mancarea buna din India de nord. Nu am prea multe repere pentru comparatie, mananc rar in restaurante indiene cand merg in strainatate, iar in Bucuresti am fost doar la Taj in ultimele luni. Pana la alte informatii, si eu cred ca Haveli este cel mai bun restaurant cu specific indian din Bucuresti.

Haveli are un patron pakistanez si trei bucatari indieni. Sunt de 12 ani intr-o casa mai modesta, fara etaj, cred, de pe o straduta din Bucurestiul vechi, cam pe unde Eminescu se termina in Calea Mosilor. Casa e bine intretinuta, am apreciat ca fac eforturi sa arate bine, cat de cat – oricum, destul de bine daca comparam cu felul in care arata restaurantele indiene si orientale, in general, si la Bucuresti si in alte parti. E curat, au pus si ei niste decoruri cum s-au priceput, cu tablouri, carpete si alte obiecte de pe la ei. Peretii sunt vopsiti sau tapetati in culori tari, care intuneca niste camere si asa cu putina lumina. Scaunele din piele sunt comode. Muzica tot de pe la ei, data tare. Terasa nu au deloc.

Haveli are un meniu destul de restrans, daca e sa comparam cu lungimea cu care sunt obisnuiti bucurestenii. Nu au porc, probabil fiindca patronul e musulman, nu au vita, pentru ca nu se cade in bucataria indiana, nu au peste, pentru ca sunt din nordul Indiei, unde nu e peste. Au un singur fel cu creveti in meniu la Haveli, in rest pui, miel si multe feluri vegetariene.

Am asteptat mult pana sa vina mancarea la Haveli, insa cand a ajuns am gasit-o surprinzator de buna, mult peste gusturile de care imi aduceam aminte de la ultimele vizite intr-un astfel de restaurant. Lintea buna, puiul cu spanac la fel, mielul cu sos de nuca de cocos foarte bun, si carnea si, mai ales, sosul. Painea indiana buna si ea, totul destul de bine prezentat, adus direct in tigaite de alama.

Preturile sunt rezonabile la Haveli, cu mai putin de 100 de lei poti manca bine si pe saturate, cu un pahar de vin alaturi. Serviciul a fost bun, in general, cu oameni amabili, naturali, dar cu un reflex al detaliului mai putin dezvoltat.

Haveli e, asadar, cel mai bun restaurant indian din Bucuresti, dintre cele evaluate pana acum, cel putin, si primul de pus pe lista atunci cand te intreaba cineva unde gaseste o mancare indiana bine facuta in oras. Si, repet, din ce mi-au spus altii care se pricep mult mai bine decat mine la bucataria indiana, sunt toate sansele sa ramana in fruntea listei si dupa ce voi trece prin toate. (GB – mai 2017)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Haveli

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.