Restaurantele Restocracy cu bucatarii din Orientul Indepartat, altele decat cea chinezeasca si japoneza

Ord. dupa

Tuk Tuk, bucataria thailandeza traditionala confirmata de ai lor din o...

4867 vizite

Karishma - Bucatarie indiana adevarata. De ambianta indiana m-as fi li...

2084 vizite 2 comentarii

DaDa - Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu Da...

2065 vizite

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

3604 vizite

Haveli - Cel mai bun restaurant indian din oras, se pare... Indieni...

2472 vizite

Daca Arun Kumar vrea sa-i hraneasca doar pe indienii lui la Kumar’s ...

2380 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Haveli – Cel mai bun restaurant indian din oras, se pare…

Indienii cu care am vorbit pana acum spun ca Haveli e cel mai bun restaurant indian din Bucuresti, cu o mancare apropiata de ceea ce considera ei ca ar fi mancarea buna din India de nord. Nu am prea multe repere pentru comparatie, mananc rar in restaurante indiene cand merg in strainatate, iar in Bucuresti am fost doar la Taj in ultimele luni. Pana la alte informatii, si eu cred ca Haveli este cel mai bun restaurant cu specific indian din Bucuresti.

Haveli are un patron pakistanez si trei bucatari indieni. Sunt de 12 ani intr-o casa mai modesta, fara etaj, cred, de pe o straduta din Bucurestiul vechi, cam pe unde Eminescu se termina in Calea Mosilor. Casa e bine intretinuta, am apreciat ca fac eforturi sa arate bine, cat de cat – oricum, destul de bine daca comparam cu felul in care arata restaurantele indiene si orientale, in general, si la Bucuresti si in alte parti. E curat, au pus si ei niste decoruri cum s-au priceput, cu tablouri, carpete si alte obiecte de pe la ei. Peretii sunt vopsiti sau tapetati in culori tari, care intuneca niste camere si asa cu putina lumina. Scaunele din piele sunt comode. Muzica tot de pe la ei, data tare. Terasa nu au deloc.

Haveli are un meniu destul de restrans, daca e sa comparam cu lungimea cu care sunt obisnuiti bucurestenii. Nu au porc, probabil fiindca patronul e musulman, nu au vita, pentru ca nu se cade in bucataria indiana, nu au peste, pentru ca sunt din nordul Indiei, unde nu e peste. Au un singur fel cu creveti in meniu la Haveli, in rest pui, miel si multe feluri vegetariene.

Am asteptat mult pana sa vina mancarea la Haveli, insa cand a ajuns am gasit-o surprinzator de buna, mult peste gusturile de care imi aduceam aminte de la ultimele vizite intr-un astfel de restaurant. Lintea buna, puiul cu spanac la fel, mielul cu sos de nuca de cocos foarte bun, si carnea si, mai ales, sosul. Painea indiana buna si ea, totul destul de bine prezentat, adus direct in tigaite de alama.

Preturile sunt rezonabile la Haveli, cu mai putin de 100 de lei poti manca bine si pe saturate, cu un pahar de vin alaturi. Serviciul a fost bun, in general, cu oameni amabili, naturali, dar cu un reflex al detaliului mai putin dezvoltat.

Haveli e, asadar, cel mai bun restaurant indian din Bucuresti, dintre cele evaluate pana acum, cel putin, si primul de pus pe lista atunci cand te intreaba cineva unde gaseste o mancare indiana bine facuta in oras. Si, repet, din ce mi-au spus altii care se pricep mult mai bine decat mine la bucataria indiana, sunt toate sansele sa ramana in fruntea listei si dupa ce voi trece prin toate. (GB – mai 2017)

Karishma

Karishma - Bucatarie indiana adevarata. De ambianta indiana m-as fi lipsit bucuros... Karishma e un restaurant indian vechi al Bucurestiului, unul dintre cele patru despre care stiu ca sunt in Bucu...

Data actualizarii: 23/04/2020

Haveli  - Strada Episcopul Radu, nr. 3