Restaurantele Restocracy cu bucatarii din Orientul Indepartat, altele decat cea chinezeasca si japoneza

Ord. dupa

Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la restaurant ...

807 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

657 vizite

Cel mai bun restaurant indian din oras, se pare...Indienii cu care...

481 vizite

Mancare thailandeza sofisticata cu sonerie stridenta de telefonKun...

441 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare cat de cat fina de la marg...

388 vizite

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101Moudy's Kitchen e restaurantul...

1521 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale Bulevardului DecebalPad ...

285 vizite

Mergeti la Taj pentru mancare buna, nu pentru analize stilistice!C...

346 vizite

Bucataria thailandeza pentru clasa de mijlocTuk Tuk e unul dintre ...

572 vizite
Afiseaza
vizualizari

Mancare thailandeza sofisticata cu sonerie stridenta de telefon

Kunnai e un restaurant deja cunoscut bucurestenilor amatori de mancaruri exotice, asiatice, in primul rand. E de aproape 5 ani in acelasi loc, la parterul unui bloc nou de pe una dintre laturile Parcului Copilului, in zona Pietei Domenii.

Presupun ca unora le place cum e amenajat Kunnai-ul, preponderent cu gri si negru, inclusiv perdelele. Mie nu prea. Mesele sunt mici si cam incomode, cu atat mai mult cu cat sunt si foarte apropiate, auzi si vezi tot ce fac cei de langa tine, chiar si cand nu te intereseaza deloc. Toti clientii isi tin gentile si ce mai au pe jos. Pe noi ne-au pus lipiti de alti clienti, desi toate celelalte mese erau libere.

Spatiul nu e foarte regulat la Kunnai, au o incinta mai larga la intrare, si inca una ceva mai sus, in dreptul unei ferestre mari, care da spre Parcul Copilului. Insa, inainte sa ajunga la verdeata din parc, vederea ti se opreste asupra unor panze de paianjen atat de groase si atat de negre, incat sunt convins ca stau acolo inca dinainte ca cei de la Kunnai sa inchirieze spatiul respectiv. Da, sigur, sunt de partea cealalta a geamului, afara, dar cand stai la masa si te uiti la ele nu e mare diferenta.

Si mai sunt si multe alte lucruri care arata cat pret pun pe detalii cei de la Kunnai. Telefonul e chiar in mijlocul restaurantului. Si telefonul de la Kunnai cand suna, suna! Daca lasa usa intredeschisa, sunt sigur ca il auzi pana aproape de Ion Mihalache. Si suna destul de des. Atunci toata lumea din restaurant lasa instinctiv tot ce au in mana, se opresc din mestecat, si isi indreapta privirile catre sursa sirenei. Si ca sa fie complet spectacolul, vine un chelner in fuga si incepe sa strige in gura mare cate mese mai sunt libere, daca pot livra nu stiu ce comanda si alte cuvinte asemanatoare din vocabularul lor. Abia dupa ce termina de strigat isi poate relua fiecare indeletnicirile pentru care vin si lasa banii la sfarsit la Kunnai. Cat am stat noi la Kunnai, chelnerii au strigat de patru ori.

Mancarea e buna la Kunnai, se pozitioneaza mai degraba catre bucataria thailandeza fina si creativa, spre diferenta de celallat restaurant thailandez din Bucuresti care scoate in fata conceptul de street food. Tot ce am mancat la Kunnai a fost bun si foarte bun, si stiu mai multi clienti fideli ai lor care revin regulat sau isi comanda pentru acasa, daca nu vor sa mai auda sirena din mijlocul restaurantului.

Au numai vinuri straine (cred ca toate din Italia), ceea ce ne-a facut sa renuntam la aceasta parte a rasfatului gastronomic.

In afara de dispretul pentru fleacuri cum sunt cele descrise mai sus, serviciul a fost rezonabil, cu un chelner sigur pe el, care a evitat cu usurinta cateva capcane. Sunt cam lenti, am asteptat aproape jumatate de ceas primele feluri, si fara un amuse bouche, de oricare ar fi putut sa fie el. Si mai au o procedura ciudata de servire: intai iti pun urmatoarele feluri de mancare pe masa, si abia dupa aceea iau farfuriile goale de la cele de dinainte. Aducandu-va aminte de cat de mici sunt mesele la Kunnai, va puteti imagina ce era acolo…

Preturile sunt destul de mari la Kunnai, insa era de asteptat sa fie astfel, mai ales daca te uiti pe meniu inainte sa ajungi acolo.

Lasand la o parte maruntisurile cu sirene si paianjeni, Kunnai e un restaurant cu mancare thailandeza foarte buna, cu retete sofisticate. Daca sunteti satul de street food si vreti sa vedeti cum e bucataria asiatica mai elaborata, si cea thailandeza, in special, trebuie sa faceti un drum pana la Kunnai. Oricum nu prea aveti alte optiuni in Bucuresti… (GB – martie 2017)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Kunnai

  • zuzul :

    O vizita in week end, vara. Aproape pustiu, atmosfera cam indolenta, serviciu lent. Gustul OK-ish, fara sa ma dea pe spate. La cateva ore, dupa ce am ajuns acasa, sotia mea care extrem de sensibila, a facut o usoara intoxicatie – ceva nu era proaspat. Raport pret/calitate execrabil. Never again!

  • Adresa de email nu va fi publicata.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.