O ferma de produse lactate din New Jersey a realizat ceea ce ar putea fi foarte bine supremul junk food: inghetata de porc.
Desertul dulce-sarat de la fermele Windy Brow din Fredon Township (New Jersey) incorporeaza bucati din carnea prelucrata de porc, cunscuta si sub denumirea de „sunca Taylor” in zona nordica a statului. Pentru a reduce salinitatea carnii, fermierii de la Windy Brow au adaugat, de asemenea, sirop de artar si bucati de paine prajita franceza. Patronul Windy Brow, Jake Hunt, a considerat ca o inghetata integrala din carne de porc, fara gustul secundar dulce, ar fi „gretoasa”.
Inainte de a fi amestecata cu baza de inghetata, sunca Taylor este gatita intr-un cuptor si prajita pentru a se carameliza carnea, apoi este acoperita cu scortisoara si zahar. Fiecare cutie de 2 galoane (7,5 litri) de inghetata va contine in jur de 2,5 kilograme de carne de porc. Aceasta specialitate neobisnuita face parte dintr-o gama de produse denumita: „Numai in Jersey”, care va include si inghetata cu aroma de afine, porumb dulce sau „placinta de rosii”, produse care vor fi disponibile in aceasta vara.
Locuitorii din New Jersey iubesc atat inghetata, cat si sunca Taylor, deci sunt sanse mari ca aceasta combinatie sa aiba un succes urias.
Autor: Greg Morabito
Sursa: aici
Traducere: Daniel Catoi