Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romane...

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

2 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

1 comentarii

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplomat de carieră. Născut la Buenos Aires, acesta a avut misiuni în Egipt (în calitate de Șef al Secției Comerciale), Siria (în calitate de Consul și Șef al Secției Comerciale), Iran (ca Însărcinat cu Afaceri) și Barcelona (Consul General).

ES Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo, Ambasadorul al Argentinei in Romania

Restocracy.ro: Domnule Ambasador, ne apropiem de Ziua Internationala a Malbec-ului (17 aprilie), ce reprezinta acest lucru pentru poporul argentinian?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Printr-o inițiativă a promovării vinurilor din Argentina încadrată în Planul strategic al Vinului (PEVI), coordonat de COVIAR, această celebrare a fost extinsă la principalele orașe ale lumii. În plus, din 2011, deține sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Comerțului Internațional și  Cultelor al Republicii Argentina.

Aliniat la axa strategică de promovare a vinurilor argentiniene pe piața externă, această dată este consolidată ca o inițiativă transversală, acțiunile de comunicare având un impact trasncedental și simultan pe piețetele de interes, cu o prezență deosebită în mass-media și pe rețelele sociale.

Restocracy.ro: Ce considerati ca ar trebui sa afle romanii despre acest eveniment, mai ales din perspectiva traditiei si specificului argentinian?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Cred că pentru români este o experiență interesantă, deoarece prin intermediul acestui eveniment pot cunoaște diferite sortimenete de vin. În același timp, știm ce vinuri argentiniene se consumă. Sarcină care nu va fi deloc ușoara, deoarece găsesc vinul românesc ca fiind foarte bun.

Restocracy.ro: Este unanim recunoscuta traditia viticola si, evident, prestigiul soiurilor de vin pe care Argentina le exporta la nivel mondial, in special datorita regiunii Mendoza, acolo unde s-au pus bazele cultivarii soiului Malbec. Ce alte regiuni viticole importante detine Argentina si ce sortimente de vinuri produc acestea?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Cultivatorii argentinieni au cultivat intensiv MALBEC în toate regiunile vitivinicole din Argentina cu rezultate excelente. Astăzi, MALBEC se găsește de-a lungul Anzilor, cuprinzând provincia Salta si regiunea Patagonia, cultivându-se în jur de 250.000 ha din acest soi.

Restocracy: Ce tip de vin argentinian preferati? Si cu ce preparat din gastronomia argentiniana credeti ca s-ar potrivi cel mai bine? Dar din cea internationala?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Aș spune MALBEC. Trebuie să spun că pentru noi, argentinienii, este vital ca un vin bun să fie însoțit de un grătar bun. Este combinația ideală.

Avem, de asemenea, vinuri foarte bune, făcute din struguri Cabernet, Cabernet-Sauvignon, Shiraz sau Merlot. Dar acestea se găsesc în multe țări. În schimb, însă, Malbec găsim în puține. Este ca al vostru Fetească Neagră sau Neagră de Drăgășani, foarte originale, cu multă forță și personalitate.

Restocracy.ro: Ce credeti ca diferentiaza vinurile din Argentina de cele din Romania?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Când am degustat vinurile din România, am întâlnit anumite vinuri despre care aș putea spune că au un gust asemănător cu MALBEC-ul nostru. Găsesc că există anumite similitudini cu Feteasca Neagra și cu Neagra de Drăgășani.Malbec

Restocracy.ro: Aveti un preparat preferat din bucataria romaneasca? Dar un tip de vin?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Bucătăria românească are multe feluri de mâncare delicioase. Felul care îmi place cel mai mult sunt sarmalele însoțite de o bună porție de carne de porc împreună cu un pahar de vin roșu românesc.

Restocracy.ro: Gatiti? Daca da, care este preparatul pe care il pregatiti cu cea mai mare placere?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Mă descurc destul de bine. O mâncare pe care o pregatesc cu mare placere este asado argentino” adica grătar argentinian.

Restocracy.ro: Ce va lipseste cel mai mult cand sunteti departe de tara natala?

Familia mea și vechii prieteni. Viața diplomatică este, din acest punct de vedere, cam dură.

Restocracy.ro: Am ajuns si in punctul inevitabil: Messi sau Maradona? De ce?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: În primul rând, ambii sunt jucători excelenți, nu o spun pentru că sunt argentinian. Problema este că sunt complet diferiți atât în ceea ce privește personalitatea, cât și pe terenul de joc.

Mă simt mai aproape de Messi pentru că am trăit mult timp la Barcelona, fiind în misiune diplomatică, și am avut plăcerea să-l întâlnesc și să vorbesc cu el.

Dar obligat fiind să aleg… consider că Messi este un jucător mai bun!ES Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo, Ambasadorul al Argentinei in Romania

Restocracy.ro: Care este primul lucru pe care l-ati spune unui argentinian despre experienta Dumneavoastra din Romania?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: România este o țară foarte interesantă și are multe locuri incredibile. Aș spune, de asemenea, argentinianului care va locui aici că ar fi bine să învețe limba romana -care nu este foarte dificilă-, putând astefel să comunice în limba locală, care este plăcută și prietenoasă.

Restocracy.ro: Dar unui roman despre Argentina?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Românul care merge în Argentina se va simți ca acasă. Argentinienii și românii au multe lucruri în comun, sunt foarte sociabili și prietenosi.

Vă mulțumim pentru interviul acordat!

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: A fost o plăcere, eu vă mulțumesc!

Data actualizarii: 18/12/2018