Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Afiseaza

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplomat de carieră. Născut la Buenos Aires, acesta a avut misiuni în Egipt (în calitate de Șef al Secției Comerciale), Siria (în calitate de Consul și Șef al Secției Comerciale), Iran (ca Însărcinat cu Afaceri) și Barcelona (Consul General).

ES Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo, Ambasadorul al Argentinei in Romania

Restocracy.ro: Domnule Ambasador, ne apropiem de Ziua Internationala a Malbec-ului (17 aprilie), ce reprezinta acest lucru pentru poporul argentinian?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Printr-o inițiativă a promovării vinurilor din Argentina încadrată în Planul strategic al Vinului (PEVI), coordonat de COVIAR, această celebrare a fost extinsă la principalele orașe ale lumii. În plus, din 2011, deține sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Comerțului Internațional și  Cultelor al Republicii Argentina.

Aliniat la axa strategică de promovare a vinurilor argentiniene pe piața externă, această dată este consolidată ca o inițiativă transversală, acțiunile de comunicare având un impact trasncedental și simultan pe piețetele de interes, cu o prezență deosebită în mass-media și pe rețelele sociale.

Restocracy.ro: Ce considerati ca ar trebui sa afle romanii despre acest eveniment, mai ales din perspectiva traditiei si specificului argentinian?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Cred că pentru români este o experiență interesantă, deoarece prin intermediul acestui eveniment pot cunoaște diferite sortimenete de vin. În același timp, știm ce vinuri argentiniene se consumă. Sarcină care nu va fi deloc ușoara, deoarece găsesc vinul românesc ca fiind foarte bun.

Restocracy.ro: Este unanim recunoscuta traditia viticola si, evident, prestigiul soiurilor de vin pe care Argentina le exporta la nivel mondial, in special datorita regiunii Mendoza, acolo unde s-au pus bazele cultivarii soiului Malbec. Ce alte regiuni viticole importante detine Argentina si ce sortimente de vinuri produc acestea?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Cultivatorii argentinieni au cultivat intensiv MALBEC în toate regiunile vitivinicole din Argentina cu rezultate excelente. Astăzi, MALBEC se găsește de-a lungul Anzilor, cuprinzând provincia Salta si regiunea Patagonia, cultivându-se în jur de 250.000 ha din acest soi.

Restocracy: Ce tip de vin argentinian preferati? Si cu ce preparat din gastronomia argentiniana credeti ca s-ar potrivi cel mai bine? Dar din cea internationala?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Aș spune MALBEC. Trebuie să spun că pentru noi, argentinienii, este vital ca un vin bun să fie însoțit de un grătar bun. Este combinația ideală.

Avem, de asemenea, vinuri foarte bune, făcute din struguri Cabernet, Cabernet-Sauvignon, Shiraz sau Merlot. Dar acestea se găsesc în multe țări. În schimb, însă, Malbec găsim în puține. Este ca al vostru Fetească Neagră sau Neagră de Drăgășani, foarte originale, cu multă forță și personalitate.

Restocracy.ro: Ce credeti ca diferentiaza vinurile din Argentina de cele din Romania?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Când am degustat vinurile din România, am întâlnit anumite vinuri despre care aș putea spune că au un gust asemănător cu MALBEC-ul nostru. Găsesc că există anumite similitudini cu Feteasca Neagra și cu Neagra de Drăgășani.Malbec

Restocracy.ro: Aveti un preparat preferat din bucataria romaneasca? Dar un tip de vin?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Bucătăria românească are multe feluri de mâncare delicioase. Felul care îmi place cel mai mult sunt sarmalele însoțite de o bună porție de carne de porc împreună cu un pahar de vin roșu românesc.

Restocracy.ro: Gatiti? Daca da, care este preparatul pe care il pregatiti cu cea mai mare placere?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Mă descurc destul de bine. O mâncare pe care o pregatesc cu mare placere este asado argentino” adica grătar argentinian.

Restocracy.ro: Ce va lipseste cel mai mult cand sunteti departe de tara natala?

Familia mea și vechii prieteni. Viața diplomatică este, din acest punct de vedere, cam dură.

Restocracy.ro: Am ajuns si in punctul inevitabil: Messi sau Maradona? De ce?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: În primul rând, ambii sunt jucători excelenți, nu o spun pentru că sunt argentinian. Problema este că sunt complet diferiți atât în ceea ce privește personalitatea, cât și pe terenul de joc.

Mă simt mai aproape de Messi pentru că am trăit mult timp la Barcelona, fiind în misiune diplomatică, și am avut plăcerea să-l întâlnesc și să vorbesc cu el.

Dar obligat fiind să aleg… consider că Messi este un jucător mai bun!ES Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo, Ambasadorul al Argentinei in Romania

Restocracy.ro: Care este primul lucru pe care l-ati spune unui argentinian despre experienta Dumneavoastra din Romania?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: România este o țară foarte interesantă și are multe locuri incredibile. Aș spune, de asemenea, argentinianului care va locui aici că ar fi bine să învețe limba romana -care nu este foarte dificilă-, putând astefel să comunice în limba locală, care este plăcută și prietenoasă.

Restocracy.ro: Dar unui roman despre Argentina?

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: Românul care merge în Argentina se va simți ca acasă. Argentinienii și românii au multe lucruri în comun, sunt foarte sociabili și prietenosi.

Vă mulțumim pentru interviul acordat!

E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo: A fost o plăcere, eu vă mulțumesc!


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.