Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

Afiseaza

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivinicol în general și pentru compania Jidvei, unul dintre principalii jucători pe piața vinurilor din România. La începutul lunii decembrie, la Jidvei s-a derulat ultima acțiune derecoltare din acest an, o recoltă specială, culeasă de pe parcelele de Gewurztraminer situate pe 5 hectare alocate pentru producerea unui vin la fel de special: Eiswein Jidvei. Un sortiment de vin desert care se produce din strugurii lăsați pe viță pentru afi recoltați iarna, doar în anii de excepție când sunt întrunite toate condițiile necesare.

În campania de recoltare din toamnă, derulată în perioada 1 septembrie – 10 octombrie 2018, cu  implicarea a peste 1.000 de oameni pentru culesul manual și 13 combine pentru culesul mecanizat, au fost recoltate de pe cele 2.500 ha peste 300 milioane kg de struguri din care estimăm obținerea a peste 21 milioane de litri de vin. Ploile din lunile iunie și iulie, cu o frecvență de peste 80%, au reprezentat una dintre principalele provocări ale acestui an, însă în cea de-a doua parte a verii, vremea s-a îmbunătățit considerabil, iar la finalul acestui an putem afirma fără rezerve că 2018 va rămâne un an de referință, cu o producție de excepție, atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ.

Asocierea  factorilor climatici – temperatura medie o rară mai ridicată cu 4 grade față de media multianuală, existența unor variații de temperatură specifice climatului continental și lipsa precipitațiilor din perioada de maturare – cu tehnologia modernă au adus anul acesta companiei Jidvei o producție deosebită din punct devedere cantitativ și calitativ, cu vinuri de o calitate excepțională, cu arome complexe și puternic reprezentative, în care se recunoaște cu ușurință soiul de struguri.

Vinurile din acest an ar putea fi folositeca standard pentru fiecare soi, deoarece poartă în pahar aroma strugurelui mai bine ca niciodată. Sunt vinuri care păstrează puternic aromele definitorii pentru soiul de struguri, ca expresie deplină a tipicității acestora. Îmbunătățirea semnificativă a vremii în a doua parte a verii a favorizat acumularea zahăruluiși aromelor în struguri”, a spus  Maria Necșulescu, director general adjunct Jidvei.

Anul 2018 a însemnat, totodată, finalizarea a două proiecte majore la Crama Jidvei, proiecte cu o valoare de peste 6 milioane de euro: o nouă linie de îmbuteliere isobarică de 7.000 st./oră care va permite și realizarea de produse noi de tip spumos, spumant și frizzante și un proiect care s-a concretizat în mărirea capacitățiide fermentare cu temperatură controlată cu peste 2.500.000 litri și o nouă secție de condiționare ultramodernă cu 2.000.000 litri.

Grija pentru mediu și preocuparea constantă pentru utilizarea eficientă a resurselor s-a materializat anul acesta în derularea unui program cu o valoare de 1.500.000 de euro care au fost investiți în echipamente pentru condiționarea apei și asoluțiilor pentru tratamente directe, precum și achiziționarea unor noi echipamente de stropit. Acestea contribuie la creșterea productivității și a sustenabilității permițând, totodată, o scădere a numărului de tratamente.

Pentru 2019, Jidvei își propune creșterea activității în zona de export, intensificarea acțiunilor de marketing și comunicare, atât în ceea ce privește valorile și produsele companiei, cât și în sensul educării consumatorului și consolidarea culturii vinului, cu accent pe tradițiile și istoria vinului românesc. Compania își propune lansarea unor game noi care să fie atractive pentru segmentul tânăr, dar și valorificarea unor soiuri uitate, cum ar fi Neuburger. Jidvei va continua să investească în echipamente și tehnologii moderne, unul dintre proiectele pe care compania le are în vedere în 2019 este modernizarea coloanelor de distilare din Crama Bălcaciu, locul în care se produce unul dintre produsele de referință, celebrul distilat din vin – Vinars Jidvei. (Comunicat de presa – decembrie 2018)

Despre Jidvei

Grupul Jidvei (www.jidvei.ro), cel mai mare producător de vin din România, deține cea mai mare plantație viticolă din țară și cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic, având 2.500 de hectare de viță-de-vie și crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu.

În zona DOC „TÂRNAVE” – sub denumirea JIDVEI, se producunele dintre cele mai apreciate vinuri și spumante românești, calitatea acestora fiind confirmată an de an de medaliile obținute la competiții internaționale. Vinurile de Jidvei au fost distinse în ultimii ani cu peste 300 de medalii în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume.

Data actualizarii: 19/12/2018