Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Personal din Asia - o solutie pentru lipsa personalului pentru com...

In perioada 22 - 24 noiembrie va avea loc, la Romexpo, in pavilionul B...

Restaurantul Sardin inaugureaza miercuri, 13 noiembrie, noul meniu de ...

5 to go, primul brand 100% românesc premiat la nivel internațional!...

Tu ce faci in Noaptea de Revelion? Hai sa petrecem impreuna, La Cocos...

In perioada octombrie - decembrie 2019, Corin Romanescu si The Preside...

Pentru cele mai sugestive poze din competitia Topul Mancarurilor 2...

5 to go susține performanța: „Academia 5 to go”, cel mai nou pro...

Therme București a organizat peste 200 evenimente dedicate copiilor ...

Cautam un bucatar/ bucatareasa pentru un ambasadorul unei tari arabe. ...

Un cunoscut chef francez se va stabili in Romania pentru mai multi ani...

Un boutique hotel din proximitatea orasului Dijon, intr-o zona turisti...

Saptamana viitoare vom incepe editia din 2019 a Topului Mancarurilor s...

Dragoș Panait lansează, agenția de consultanță dedicată în excl...

Restaurantul cu specific romanesc La Cocosatu’ a deschis al doilea l...

Ambra vă invită la un concert savuros, plin de pasiune și de voioș...

Cofetari cu Spirit de Artist – ediția 2019 Zexe Braserie continu...

Reducere Early Bird de 15% până la 31 octombrie Crăciunul și Anul...

Degustare de vinuri, specialități cu trufe, paste și povești

HORECA SCHOOL - 10 ANI ANIVERSARI 14 OCTOMBRIE ZIUA PORTILOR DESCHISE...

Revelionul 2020: Petreceri grandioase si preturi pentru toate buzunare...

Domeniul Catleya, situat în regiunea Corcova din România, are un tre...

MENIU REVELION 2020 Gustare Rece: Mix de mezeluri romanesti ( salam ...

Afaceri in centrul Bucurestiului: Business Center The President s-a d...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data...

Afiseaza

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-a ediție, campania „Must de la Jidvei” sprijină comunitatea micilor producători de vin de casă promotoare a vinului tradițional și a obiceiurilor românești.

În cadrul campaniei „Must de la Jidvei”, clienții pot achiziționa must ravac deburbat (limpezit), obținut prin presarea ușoară a strugurilor, nu prin stoarcerea lor. Mustul ravac nu conține resturi de pielițe, fragmente de ciorchini, praf sau sâmburi care pot afecta producerea corectă a vinului de casă. Calitatea mustului este garantată prin declarația de conformitate primită la livrare.

Campania „Must de la Jidvei”„Mustul de Jidvei este trecut printr-un proces de deburbare (limpezire) care garantează obținerea unui vin de calitate superioară. Din mustul ravac se obțin vinuri fructuoase, cu multă prospețime, bogate în compuși de arome, fine și elegante. Astfel, compania Jidvei vine în întâmpinarea micilor producători cu un must ravac, limpezit și înnobilat cu drojdii selecționate, pentru ca tot procesul producției vinului să fie facil și eficient”, explică dr. chimist Ioan Buia, directorul complexului de vinificație Jidvei.

Odată cu achiziționarea mustului, gospodarii beneficiază de asistență telefonică din partea specialiștilor Jidvei, pe toată durata procesului de vinificație, în vederea obținerii unui vin de casă de cea mai bună calitate. Pe parcursul celor 5 ani de implementare a campaniei, peste 6.000 de persoane au comandat must obținut din strugurii celei mai mari plantații vinicole cu proprietar unic din România și din Europa.

Campania de comenzi se va desfășura în perioada 23 iulie – 31 august 2019, urmând ca după recoltare, cantitățile să fie livrate, în condiții optime, în localități din următoarele județe ale țării: Alba, Sibiu, Mureș, Cluj, Brașov, Hunedoara, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Harghita, Covasna, Prahova (până la Câmpina), Gorj, Dâmbovița, Neamț, precum și în București.

Cantitatea minimă de must care poate fi comandată este de 100 de kilograme, cu preluare din puncte fixe de distribuție în localitățile vizate, iar comenzile de peste 250 kilograme sunt transportate direct la domiciliu, în limita posibilităților.

Sortimentele disponibile anul acesta sunt: Fetească Regală cu Muscat Ottonel, dar și sortimentul de must roze introdus anul trecut. Soiul Sauvignon Blanc este disponibil doar în punctele fixe de distribuție.

„Musturile vor fi realizate din soiul nostru tradițional Fetească Regală cupajat cu soiul Muscat Ottonel, precum și din soiul Sauvignon Blanc. Mustul roze va fi obținut prin vinificarea în roze și cupajarea unor soiuri nobile de struguri negri”, a spus dr. chimist Ioan Buia.

Comenzile se pot realiza atât telefonic la numărul 0755.706.000, cât și online, completând formularul de comandă disponibil pe www.mustdejidvei.ro.

Prețul unui kilogram de must este 4,5 lei (TVA inclus).

Ca parte a procesului constant de fidelizare al campaniei, gospodarii care comandă minimum 250 de kilograme din același sortiment se pot înscrie la cea de-a V-a ediție a concursului „Vin de casă din must de la Jidvei”, care se va desfășura în primăvara anului viitor.

Povestea campaniei „Must de la Jidvei” s-a conturat din dorința de face încă un pas înainte venind în întâmpinarea nevoilor micilor gospodari și producători de vin și contribuind astfel la păstrarea și promovarea tradițiilor legate de producerea vinului de casă. Campania are o puternică dimensiune educațională, deoarece pe toată durata de desfășurare a acesteia gospodarii beneficiază de sfaturi, recomandări și asistență din partea specialiștilor Jidvei. Totodată, prin această campanie s-a creat o punte de comunicare între micii producători de vin și tehnologii companiei, iar acest lucru se observă, de la un an la altul, în calitatea vinurilor înscrise în cadrul concursului „Vin de casă din Must de la Jidvei”. (Comunicat de presa – iulie 2019)Campania „Must de la Jidvei”

 


Despre Jidvei

Grupul Jidvei (www.jidvei.ro), cel mai mare producător de vin din România, deține cea mai mare plantație viticolă din țară și cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic, având 2.500 de hectare de viță-de vie și crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu.

În zona DOC „TÂRNAVE” – sub denumirea JIDVEI, se produc unele dintre cele mai apreciate vinuri și spumante românești, calitatea acestora fiind confirmată an de an de medaliile obținute la competiții internaționale. Vinurile de Jidvei au fost distinse în ultimii zece ani cu peste 500 de medalii în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume.

Data actualizarii: 24/07/2019

jidvei-lanseaz-cea-de-a-v-a-ediie-a-campaniei-must-de-la-jidvei-restocracy