Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Urgia s-a abătut asupra noastră neîndurător și nu a iertat pe nimeni

Kera Calita

Kera Calita

Ca toată lumea, trec și eu printr-o perioadă de mari și grele încercări, numai că în cazul nostru, al celor din lumea cârciumilor, a birturilor și a zahanalelor, lucrurile sunt mult mai apăsătoare și chinuitoare.

De trei decenii, viața mea s-a învârtit în fel și chip – dar neabătut!

– în jurul cabaretului culinar pe care l-am ridicat și îl diriguiesc – Locanta Jariștea. În fapt, aceasta a fost viața mea cu tot ceea ce a avut și are ea mai bun, aici îmi este familia, aici îmi sunt toți cei apropiați sufletește. Gândurile mele învăluie Locanta și musafirii ei ca o rețea de fire de păianjen aurite, care se întrepătrund cu tacâmurile de argint și olanda fină de pe mese sau tapiseriile încărcate de istorie de pe pereți, cu bogăția cuhniei, a cămării și a pivniței, cu baletul tainic al ospătarilor și vinarilor, cu tot ceea ce ne pune pecetea încă din 31 Mai 1991.

Năpasta m-a împins și pe mine mai întâi la gânduri dureroase. Am încercat să aflu ce este cu adevărat temeinic în ființa mea și către ce trebuie să mă îndrept în viitorul apropiat. Astfel am aflat ceea ce, în fapt, știam dintotdeauna: inima mea bate cu putere aici, la Locanta Jariștea! Și asta nu se va schimba niciodată – aceasta sunt și nimic nu mă va putea abate de la calea ce mi-a fost hărăzită cândva.

Nu știu să fie vreo opreliște atât de mare încât să mă îndrept în altă parte.

De aceea, nici nu am întrerupt vreo clipă roboteala din Locantă. Dar, dacă oaspeții nu mi-au mai putut vizita cârciuma, m-am hotărât să-I vizitez eu pe dânșii, zi de zi, la Sărbătorile juruite, dar și în cele fără cruce roșie. Am mutat Jariștea acasă la fiecare dintre cei care jinduiau la bucatele cu care îi obișnuisem de ani buni. Chiar dacă paralele nu mai zornăie ca altădată în pungă, am datoria să nu las pe nimeni să poftească în van. De aceea, bucătarii se trezesc cu noaptea în cap și încep să forfotească în jurul ceaunelor, pentru ca din faptul dimineții până seara târziu curierii să ducă sarsanalele cu merinde peste tot în Bucureștii vechi și noi, pentru o plată cuviincioasă chiar dacă uneori neîndestulătoare. Eu însămi mă prezint la datorie când încă nu s-a crăpat de ziuă pentru a-i îndruma pe îmblânzitorii aromelor și chiar a gusta din fiecare oală și a o potrivi de gust. Onor clientela nu are cum să vadă asta dar o simte tainic. Asta o dovedește numărul copleșitor al celor care mă caută zilnic, prin mijloacele de azi, și mi-o mărturisesc cu încântare, ceea ce mă îmboldește să caut rețete noi în vechi anuare, să potrivesc altfel de mirodenii pe tipicuri de demult, să fac tot ceea ce pot spre a-i mulțămi pe deplin.

Nu-i deloc lesnicios, însă încerc să plutesc deasupra nenorocirilor și nu gândesc că mă voi scufunda vreodată printre ele. Știu ca va fi anevoios în continuare dar am încredere în Pronie, în felul în care Bunul Dumnezeu va ști să chivernisească soarta fiecăruia dintre noi și știu că ne vom primi fiecare răsplata după cum o merităm. Iar Jariștea Locantă va fi pe mai departe casa voastră, nesmintit, a tuturor celor care o iubiți fără opreliști!

Kera Calița ot Jariștea Locantă

(Comunicat de presa – mai 2020)

O cina romaneasca boiereasca la Locanta Jaristea pregatita de Kera Calita

Data actualizarii: 11/05/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close