Restaurantele Restocracy cu bucatarii din Orientul Indepartat, altele decat cea chinezeasca si japoneza

Ord. dupa

Mancare thailandeza sofisticata cu sonerie stridenta de telefon Kun...

2141 vizite

Bucatarie indiana adevarata. De ambianta indiana m-as fi lipsit bucuro...

1119 vizite

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

657 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1100 vizite

Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la restaurant ...

1790 vizite

Cel mai bun restaurant indian din oras, se pare... Indienii cu care...

1216 vizite

Nu gesesc cei de la Toan’s Viet Nam un asiatic sa puna in sala, in t...

2010 vizite

Un frumos pas inainte Am revenit la Tuk Tuk, restaurantul thailande...

2595 vizite

Daca Arun Kumar vrea sa-i hraneasca doar pe indienii lui la Kumar’s ...

1122 vizite
Afiseaza
vizualizari

Daca Arun Kumar vrea sa-i hraneasca doar pe indienii lui la Kumar’s Agra Palace, sa continue tot asa…

Il stiu pe Arun Kumar si restaurantele lui indiene de multa vreme, de pe cand a inceput in Pipera. Apoi a fost o vreme pe Hristo Botev, intr-o foarte frumoasa casa, si poate ca a mai fost si in alte locuri, inainte de a ajunge acum in Vitan.

Aici ocupa parterul unei cladiri mai ciudate, ce face parte dintr-un fel de complex comercial, cu diverse magazine populare in jur, iar deasupra lui cu un restaurant chinezesc, Din Fu, sau Ding Fu – am vazut scris in ambele feluri chiar la ei pe usa.

Kumar’s Agra Palace e destul de mare, are o marchiza in fata, spre strada, si un salon incapator in spate, in corp comun cu acest pavilion. Amenajarea e cea obisnuita restaurantelor orientale, in culori inchise, tari, intense, contraste puternice, decoruri in exces.

Arun Kumar a fost chef, sau chiar asociat la Taj, primul restaurant indian deschis in Bucuresti, langa Marriott, cu foarte multi ani in urma. India e o tara foarte mare si ei sustin ca bucatariile si mancarurile sunt diferite de la o regiune la alta. Nu stiu ce sub-bucatarie indiana face Arun Kumar, daca se poate spune asa, insa eu oricum nu as putea sa vad diferenta. Am, insa, mai multi prieteni indieni care mi-au spus ca mancarea lui Arun Kumar e autentica si foarte buna, dupa standardele lor, si nu as putea sa pun asta la indoiala vreodata, desigur.

La Kumar’s Agra Palace am incercat sa ma asigur ca primesc cel mai putin iute fel de mancare, ca sa pot sa mananc si eu ceva. M-au convins ca mielul cu sos in varianta “soft” (adica putin iute, fiindca o au si pe cea “hard”) e exact ceea ce as avea eu nevoie. Aiurea, a fost atat de iute incat am mancat doar orezul si painea si vreo doua farame de carne, dupa ce le-am curatat bine de sosul de neatins pentru mine. Si am plecat nemancat de la Kumar’s Agra Palace, si suparat ca am lasat vreo 80 de lei cu totul acolo…

Noroc ca mi-a placut foarte mult de chelnerita de la Kumar’s Agra Palace, o fata foarte inimoasa si chipesa, cu legaturi atavice cu Punjabul, si ea.

Sa nu-mi spuna Arun Kumar ca nu stie sa gateasca altfel, pentru ca nu e adevarat. Am mancat si altceva facut de el mai inainte, si a fost rezonabil de iute, si chiar cu cateva zile in urma am mancat mai multe feluri gatite si trimise de el pentru o cina, si, la fel, au fost neiuti si foarte bune.

Asadar, daca Arun Kumar vrea sa-i hraneasca doar pe indienii lui la Kumar’s Agra Palace, sau sa manance singur ceea ce isi gateste, sa continue tot asa cu condimentele, pentru ca pe mine nu ma mai vede acolo, si nici pe multi alti oameni normali la limba si la cerul gurii… (GB – octombrie 2018)

Data actualizarii: 15/10/2018

Kumar’s Agra Palace

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.