La ceaunu’ crapat… si fata de masa cu gauri si cu pete
La Ceaunu’ Crapat s-a mutat, dar au pastrat numele, pentru ca e interesant, suna bine. Eu ii tin minte de pe bulevardul Dacia, aproape de Piata Romana, acolo unde incepe strada Nicolae Iorga. Le-au luat locu tiganii cu restaurantul lor finantat de catre UE, „La Tiganci”, care nu a avut viata prea lunga. Nu stiu daca e vreo legatura intre ei si La Ceaunu’ Crapat, dar nu m-ar mira.
Acum am gasit La Ceaunu’ Crapat pe Thomas Masaryk, fosta Iulius Fucik, chiar unde acesta se taie cu I. L. Caragiale. Au mai fost restaurante acolo, unele chiar cu un inceput promitator, insa dupa putin timp nu a mai auzit nimeni de ele si s-au dus.
Casa Ceaunului Crapat e mare, impozanta, o casa de pe timpurile Bucurestiului vechi si cu farmec. Ei au doar parterul, vreo trei saloane cu tavan inalt, in jurul unui hol central larg. Casa e frumoasa, amenajarea e cuminte, fara ceva original, mobilier si lucruri relativ comune. E luminos, pe geamuri se vad copaci si alte case vechi, asa ca, pe ansamblu, La Ceaunu’ Crapat arata destul de bine, daca nu te uiti prea mult la detalii.
Terasa e placuta, e curte de casa veche, cu copaci, verdeata. In spate au amenajat un cuptor cu foc cu lemne si au doua ceaune mari in fata – o imagine de efect. In rest, dezinteres pentru detalii; mai de aproape vezi fetele de masa gaurite si patate si alte lucruri care ar fi putut arata mai bine, fara niciun efort consistent sau investitie in bani – doar sa fie acolo cineva cu reflexe si cu interes pentru asa ceva.
La Ceaunu’ Crapat e un restaurant cu bucatarie traditionala romaneasca, desigur. Mancarea nu a fost buna, mai nimic din ce am luat nu ne-a facut cu adevarat placere. Si am luat mai multe, dupa cum se vede in poze. Se puteau manca, insa doar de foame, nu mau mult.
Serviciul a fost si el cam neglijent La Ceaunu’ Crapat. Chelnerita statea mai mult la fumat, in spate, cu bucataresele, sau ce or fi fost ele, desi era ceva lume in fata, pe terasa. Preturile surprinzator de mari pentru ce am avut in farfurie si pentru ambianta generala de neglijenta si lipsa de atentie pentru lucrurile marunte.
La Ceaunu’ Crapat e un restaurant mediocru din toate punctele de vedere, pe care cu greu il poti recomanda cuiva pentru mancare, chiar si din cartier. Dar, e drept, nici prea multe variante nu au la indemana, asa ca s-ar putea va La Ceaunu’ Crapat sa mai reziste o vreme in aceasta formula de mediocritate generala… (GB – iunie 2018)
Portii: medii
Criteriul
Jun-2018
Mancare
7.67
Specifica bucatariei
7
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
8
Servicii
7.33
Rapiditate
8
Contact
8
Atentie la detalii
6
Ambianta
8.33
Exterior
8.5
Interior
8
Gradina
8.5
Bonusul evaluatorului
6
Nota finala
7.40
Criteriul
Jun-2018
Mancare
7.67
Specifica bucatariei
7
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
8
Servicii
7.33
Rapiditate
8
Contact
8
Atentie la detalii
6
Ambianta
8.33
Exterior
8.5
Interior
8
Gradina
8.5
Bonusul evaluatorului
6
Nota finala
7.40
Strada Thomas Masaryk din centrul Bucurestiului, fosta Iulius Fucik, unde este La Ceaunu’ Crapat, cu intersectiile cu I. L. Caragialesi Jean Louis Calderon
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.