Alte restaurante, cafenele, terase si alte localuri vizitate de catre evaluatorii nostri, care nu au fost incluse in...

Ord. dupa

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza d...

491 vizite

Restaurantul Bocca se afla in cartierul Primaverii din Bucuresti, in l...

135 vizite

YASOU, sau cum arata o taverna a zilelor noastre YASOU e primul res...

1993 vizite

Ublo Caffe, un bistrou in care ar fi bine sa stiti dinainte cine va se...

1946 vizite

Nicoresti, restaurantul romanesc lasat din tata-n fiu Nicoresti e u...

734 vizite

Mamizza, noul star pe aglomerata deja piata bucuresteana pizza & p...

5834 vizite

Trattoria Adagio-Romana, pentru studenti si trecatori pe care nu-i mai...

207 vizite

Trattoria Il Calcio Floreasca: vii fiindca ti-e foame! A trecut de ...

739 vizite

Casa Pescareasca Nelu Anca, romaneasca pana la ultima firimitura Ca...

698 vizite

eVarza Pub, perfect pentru cei care cauta mancarea ieftina, socializar...

1345 vizite

Sindbad: preturi mari pentru mancare submediocra, pentru turistii bezm...

686 vizite

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

270 vizite

Te duci la Maccheroni pentru ceva anume, sau nu te duci la ei din acel...

737 vizite

Taupe Bistro Caffe, un loc din care nu iti ramane mai nimic in minte ...

1450 vizite

Sultan: mancare turceasca buna, ieftina si servita rapid Sultan e u...

825 vizite

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epoca Cei ca...

302 vizite

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

709 vizite

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

957 vizite

Il Capo: s-a deschis, dar de fapt s-a redeschis... Il Capo e un res...

582 vizite

Casa M60, boema cuminte, dupa reteta clasica Casa M60 e un nou rest...

1112 vizite

Avido: fetele inimoase si micul lor bistrou din Piata Floreasca ...

1498 vizite

Daca imi va scrie chelnerul de la Trattoria Verdi, ii fac cadou un man...

2127 vizite

Le Grenier a Pain: bistrou frantuzesc cu specific romanesc Le Greni...

489 vizite

Marele Zid: destul de bun, mult si ieftin Marele Zid e unul dintre ...

336 vizite

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

1719 vizite

The Library este un restaurant situat in inchinta magazinului MobExper...

132 vizite

Mahalaua Caramidarilor: pentru ce cred chelnerii ca sunt angajati M...

473 vizite

Sky Bistro: mancare rezonabila pe bani putini Restaurantul acesta d...

378 vizite

La Maison des Crepes in Aviatorilor media tupeului e cea optima... ...

510 vizite

Randevu Bistro: parca prea cuminte pentru zilele in care traim... D...

1279 vizite

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

1582 vizite

Bispen, sau arta de a readuce la viata nostalgiile trecutului Cine ...

744 vizite

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

1057 vizite

Gallo Nero (Dorobantilor) ar trebui sa fie in alta parte a orasului......

1911 vizite

Oh, vitrinele din Amsterdam... Au imbogatit meniul la Nuba din Bell...

1985 vizite

60 de lei ravioli, 40 melcisorii... Am revenit la Grano pentru ...

2612 vizite

Ambianta englezeasca adevarata Mi-a placut de casa celor cu The Tem...

492 vizite

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

2222 vizite

Fabrica de pizza si de mancare. Lumea multumita. Cuptorul cu Lemne ...

443 vizite

La masa cu bugetarii la Select Sunt sigur ca marele restaurant ...

1372 vizite

Cred ca se terminasera pastele foarte bune cand am ajuns noi Pasta ...

474 vizite

Clatite fara fite Am fost la Pancakes & more la putin timp de l...

520 vizite

Grand Cafe cu quesadilla si hamburgeri! Sa nu va lasati pacaliti de nu...

1007 vizite

Cantina pentru cei care nu stiu ce e aceea mancare Pana acum citeam...

532 vizite

Un restaurant trist si depasit de vremuri Restaurantele La Mama au ...

529 vizite

Exista cate un restaurant pentru fiecare in Bucuresti Shorley vine ...

1487 vizite

Boema hipster bucuresteana Stiu Ai Sushi Bar inca de cand s-a desch...

1244 vizite

Pizza si snack bar cu ceva supe, sandviciuri si alte maruntisuri. Au m...

985 vizite

O cutie cu dero costa mai putin decat o halba de bere Berestroika,...

613 vizite

Fabrica de mancare a Baltii Albe Oamenii acestia de la Max Grup Com...

493 vizite

Neingrijit si trist Daryus e un restaurant persan, pe langa care am...

288 vizite

Capriccio: cu animalutul de companie la afumatoare Capriccio e un r...

460 vizite

O noua ghicitoare pusa de cei de la EMTE EMTE vine de la “eat, me...

1214 vizite

Spectacol trist cu chelneri batrani Nu aveam de gand sa merg sa man...

2658 vizite

Sushi-ul proletar Am revenit la Sushi Terra dupa mai bine de un an....

1063 vizite

Daca vreti sa va simtiti civilizat Dumbrava Rosie e una dintre cele...

506 vizite

Probabil singurul loc frumos si linistit din balciul care a ajuns acum...

1644 vizite

Am aflat ca El Grande Comandante manca hamburgeri si paste italienesti...

463 vizite

De pe lista cu lucrurile bune din Militari M-am cam enervat ca m-am...

2840 vizite

Cred ca au vrut sa scrie “mancare cinstita”, dar au incurcat terme...

532 vizite

Nu va duceti daca sunteti sclifosit! The Great Trafalgar Pub e un r...

945 vizite

Secvente dintr-un film de arta Nu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

385 vizite

Frudisiac a fost ocupat de niste razboinici intergalactici! Ma ...

1163 vizite

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine... Seva ...

1638 vizite

Ca la tara, insa nu ca in reclame Am fost in staul Ghionea, comuna ...

1655 vizite

O calatorie inapoi in timp Cand am facut Restocracy, acum un an si ...

1656 vizite

Copiii de pe strada Sfintilor si noul lor Bucuresti Livrăm zilnic ...

3781 vizite

Studentii mananca si paste proaste Se zice ca D20 Urban Bistro (pe ...

329 vizite

Sper ca nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la Lugo ...

478 vizite

Pentru cei carora le plac bucatariile simple... Vibes 19 e un resta...

1318 vizite

Plaja cu pisici La Plage Club & Buddha Bar e un complex de tip ...

730 vizite

Un chef care isi asuma toata responsabilitatea Ma asteptam sa vad p...

1012 vizite

Mai mananci printre copaci, insa chiar in padure mai rar... La Muma...

1312 vizite

Pastrama cu mamaliga si mujdei servita cu manusi albe Am facut o tu...

594 vizite

Un frumos loc de reculegere Hotelul Arc de Triomphe de pe strada Cl...

208 vizite

Mananci, platesti, uiti Pe poarta scrie si Chinese Garden si Restau...

212 vizite

Bucurestiul frumos si civilizat Point Art Hub, sau Point Cultural H...

727 vizite

O bucatarie pentru oaspetii hotelului Cei de la Hotelul Scala, micu...

203 vizite

Ce am retinut, inainte de toate, a fost ca e scump Cei cu Pukka, di...

289 vizite

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

267 vizite

Un concept original si interesant Am trecut pe Barbu Vacarescu, pri...

96 vizite

Alt Bucuresti Duman e un restaurant turcesc cu bucatarie orientala,...

1502 vizite

Chiar ca in Japonia Oamenii acestia (Gabriel Faflei si Kana Hashimo...

979 vizite

Nu le-a dat prin minte ca as bea si o bere, pe langa micii si carnatii...

1218 vizite

Exact ce trebuie, in locul potrivit si la momentul potrivit Joy e o...

922 vizite

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

2293 vizite

Niste copaci mari si batrani s-ar putea sa nu mai fie de ajuns astazi ...

857 vizite

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

1046 vizite

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritate Foarte fr...

156 vizite

Un restaurant in urma vremurilor La Senna e un restaurant vechi al ...

320 vizite

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

346 vizite

Un restaurant urat si fara urma de jena Mi s-a intors stomacul pe d...

1462 vizite

Te simti bine primit si bine hranit la Dami, chiar daca nu esti coreea...

1285 vizite

In umbra palida a sucesului pe care l-au avut odata Museum e un res...

325 vizite

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

589 vizite

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

866 vizite

Local boem cu design comunist Lokal este un gastropub situat pe st...

381 vizite

De ce sa te duci sa mananci La Costas? Restaurantul acesta de pe Ca...

627 vizite

Mare greseala au facut... Managerii de la hotelul Mercure, din cent...

882 vizite
Afiseaza
vizualizari

O terasa intreaga sub un singur copac

Am fost la cunoscuta terasa La Copac de pe Pitar Mos in vara, insa nu am apucat sa scriu la timp despre ea… 🙁 La Copac e cunoscuta ca terasa, in primul rand, insa ei sunt un restaurant, defapt, unul mic, un bistrou, mai degraba, fiindca au si vreo doua saloane mici in casa aceea veche.

In interior amenajarea e amuzanta, daca pot sa-i spun astfel, un concept ludic ce prinde bine la tipul acela de clientela, presupun. Pozele surprind bine ambianta. Insa La Copac inseamna curtea casei, o curte mare, in mijlocul careia e Marele Copac, ceva greu de crezut ca mai poate sa fie gasit in mijlocul mijlocului Bucurestiului. La Copac e o terasa boema, amenajata sumar, cu mobilier simplu, scanduri nefinisate. Au o carpeta imensa pe calcanul casei urmatoare, e impresionanta aceea, nu stiu cum au facut rost de ea. E multa verdeata si in afara copacului, o dezordine generala probabil intentionata, ca sa sublinieze caracterul boem al locului.

Meniul e foarte lung la La Copac, surprinzator pentru un local boem, in care gasesti, de obicei doar cateva lucruri simple de mancare. Noi am luat ciuperci cu sos de cascaval, surprinzator de bune, proc cu sos alb si ciuperci, pui cu potroace, cartofi la cuptor cu sos pesto, toate acestea asa si asa, sfecla rosie si muraturi bune. portiile destul de mari.

Serviciul a fost memorabil, cu chelnerita din poza, cea cu tatuajul, care ne-a inveselit ziua cu dezinvoltura si cu spontaneitatea ei. E serviciu d elocal boem, cu clienti recurenti, presupun, pe care ajungi sa-i cunosti si atunci iti schimbi si tu atitudinea, chiar fara sa iti dai seama, devii mai natural si mai deschis si cu cei pe care ii vezi atunci pentru prima data, cum eram noi.

La Copac e o terasa boema, vin multi tineri, probabil de la Facultatea de Limbi Straine a Universitatii din Bucuresti, de pe aceeasi faimoasa strada – faimoasa tocmai datorita acestei facultati. Era aproape plina si cand am fost noi. Nu stiu cum e iarna, sper sa-mi fac intr-o zi timp sa vad daca ma mai simt la fel La (marele) Copac… (GB – septembrie 2017)

Boemetru

La Copac este un local din centrul Bucurestiului, care si-a luat numele de la impunatorul copac (si singurul!) din gradina. Mai toata lumea a asociat acest loc si cu un spatiu boem, fapt pe care incerc sa il descriu in cele ce urmeaza.

La Copac se afla intr-o zona centrala (Piata Lahovari/ Piata Romana si Bd. Magheru), o zona istorica a orasului, cu case boieresti de la inceputul secolului al XX-lea. Din acest punct de vedere amplasarea nu este tocmai boema!

La Copac au o asemenea casa boiereasca, renovata, cu o gradina amenajata sub vestitul copac ce o strajuieste.

Ambianta de La Copac este destul de agitata, aglomerata chiar! Noi am gasit doua locuri abia la a treia vizita acolo si chiar si atunci cu greu, dupa ce nu venise o rezervare. Din acest punct de vedere, La Copac este un local de trafic, destul de comercial, cred ca foarte vizitat de catre turisti, cu atat mai mult cu cat are un specific romanesc. Astfel, este mai putin boem decat isi propune.

Mobilierul de la terasa este clasic, din lemn, simplu, nimic prea boem; in interior este un mobilier cu influente romanesti, dar modern, reinterpretat. Designul, asa cum am spus deja, este cu influente si modele romanesti. In interior este un stil modern romanesc, usor jucaus, destul de interesant, mai ales pentru turisti probabil!

Nu sunt mese comune La Copac, iar mesele existente au maxim 6-8 locuri si nici nu stau persoane necunoscute la aceste mese, ci doar grupuri de cunoscuti, lucru ce nu se potriveste foarte bine cu elementele neo-boemei.

Cand am fost noi, nu se auzea niciun fel de muzica, insa in alte momente probabil ca exista si o ambianta sonora. Meniul este romanesc, foarte divers, cu multe variante, o buctarie traditional romaneasca. O portie de mancare costa cam 25-30 de lei.

Stafful este destul de tanar (cam 30 de ani) si nimeni nu are uniforma, ci sunt imbracati casual, lejer, dar au borsete, ceea ce ii face sa poata fi distingi (foarte greu ce-i drept) dintre clienti. Asemanarea cu clientii este un element descriptiv al localurilor boeme. Chelnerii de La Copac fac service la masa si au o atitudine usor stricta, sau neutra, cu o usoara eticheta, desi ar trebui sa fie un loc boem, calm, relaxant.

Cele 60 de locuri ale terasei (in interior cred ca sunt in jur de 30 de locuri) erau ocupate. Publicul care vine aici are intre 25 si 45-50 ani si sunt atat femei, cat si barbati (50-50%). Diferenta de varsta dintre membrii grupurilor este de pana la 10 ani. In general, La Copac vin corporatisti, studenti, familisti impreuna cu copiii, dar si turisti. Sunt imbracati lejer, urban si au interese comune. In general, oamenii socializeaza, rad, glumesc, desi discuta, nu cred ca sunt discutii elaborate, ci chestiuni de moment.

Consumul este destul de mare (deci, nu foarte „boem”!), mai toti mananca, unii chiar si mai multe feluri de mancare.

Distinctivitatea clientelei este mica La Copac, asemanandu-se destul de mult cu mare parte dintre locatiile boeme din Bucuresti.

Grupurile sunt de aproximativ 3-5 persoane (minim 2, maxim 6-8 persoane), asadar un public fragmentat, mai putin boem din acest punct de vedere. De asemenea, nu exista relatii intre grupuri.

Catgeoria predominanta de boema este cea a preboemilor, dar veti intalni si hipsteri, studenti, dar si public clasic.

Majoritatea vin pe jos La Copac, iar unii cu masina; biciclete nu prea am vazut pe acolo.

In general, La Copac este un local destul de generalist, la limita caracteristicilor boemei, daca luam in calcul criteriile pe care le-am urmarit. El ramane in constiinta publicului ca un spatiu boem, dar realitatea demonstreaza ca lucrurile stau usor diferit. (Daniel Catoi – iunie 2018)

Data actualizarii: 05/09/2018

La Copac

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.