Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerie Hig...

282 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

387 vizite

Smokăreală cu Generația Z Când am auzit numele pentru prima dat...

209 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

11429 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

690 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu... Cân...

868 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

242 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

4358 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena. ...

2867 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

7885 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

217 vizite

Clătite fără fițe la Pancakes & more Am revenit după mai b...

1832 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti... Rocca e un mic restaurant pe ...

1735 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

2770 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

581 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

2978 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

2265 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informați Știu că n...

2652 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

276 vizite

Stadio Park au ales segmentul popular Au fost mai multe restaurante...

2145 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

1315 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

3061 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f...

4119 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & Bistro Am revenit...

3871 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

1872 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

803 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia Au fo...

812 vizite 2 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul Taberei Mi-am propus să ...

1272 vizite 2 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

547 vizite 3 comentarii

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant... Exist...

725 vizite

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoie Gram B...

1697 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

376 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lectură Santiago Kitchen nu...

1276 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

942 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous A f...

2565 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

6876 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

4025 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

3011 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

6444 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4029 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

1917 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1629 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

1691 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

501 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

3799 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1589 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

521 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

3056 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

1986 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

5869 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O terasa intreaga sub un singur copac

Am fost la cunoscuta terasa La Copac de pe Pitar Mos in vara, insa nu am apucat sa scriu la timp despre ea… 🙁 La Copac e cunoscuta ca terasa, in primul rand, insa ei sunt un restaurant, defapt, unul mic, un bistrou, mai degraba, fiindca au si vreo doua saloane mici in casa aceea veche.

In interior amenajarea e amuzanta, daca pot sa-i spun astfel, un concept ludic ce prinde bine la tipul acela de clientela, presupun. Pozele surprind bine ambianta. Insa La Copac inseamna curtea casei, o curte mare, in mijlocul careia e Marele Copac, ceva greu de crezut ca mai poate sa fie gasit in mijlocul mijlocului Bucurestiului. La Copac e o terasa boema, amenajata sumar, cu mobilier simplu, scanduri nefinisate. Au o carpeta imensa pe calcanul casei urmatoare, e impresionanta aceea, nu stiu cum au facut rost de ea. E multa verdeata si in afara copacului, o dezordine generala probabil intentionata, ca sa sublinieze caracterul boem al locului.

Meniul e foarte lung la La Copac, surprinzator pentru un local boem, in care gasesti, de obicei doar cateva lucruri simple de mancare. Noi am luat ciuperci cu sos de cascaval, surprinzator de bune, proc cu sos alb si ciuperci, pui cu potroace, cartofi la cuptor cu sos pesto, toate acestea asa si asa, sfecla rosie si muraturi bune. portiile destul de mari.

Serviciul a fost memorabil, cu chelnerita din poza, cea cu tatuajul, care ne-a inveselit ziua cu dezinvoltura si cu spontaneitatea ei. E serviciu d elocal boem, cu clienti recurenti, presupun, pe care ajungi sa-i cunosti si atunci iti schimbi si tu atitudinea, chiar fara sa iti dai seama, devii mai natural si mai deschis si cu cei pe care ii vezi atunci pentru prima data, cum eram noi.

La Copac e o terasa boema, vin multi tineri, probabil de la Facultatea de Limbi Straine a Universitatii din Bucuresti, de pe aceeasi faimoasa strada – faimoasa tocmai datorita acestei facultati. Era aproape plina si cand am fost noi. Nu stiu cum e iarna, sper sa-mi fac intr-o zi timp sa vad daca ma mai simt la fel La (marele) Copac… (GB – septembrie 2017)

Boemetru

La Copac este un local din centrul Bucurestiului, care si-a luat numele de la impunatorul copac (si singurul!) din gradina. Mai toata lumea a asociat acest loc si cu un spatiu boem, fapt pe care incerc sa il descriu in cele ce urmeaza.

La Copac se afla intr-o zona centrala (Piata Lahovari/ Piata Romana si Bd. Magheru), o zona istorica a orasului, cu case boieresti de la inceputul secolului al XX-lea. Din acest punct de vedere amplasarea nu este tocmai boema!

La Copac au o asemenea casa boiereasca, renovata, cu o gradina amenajata sub vestitul copac ce o strajuieste.

Ambianta de La Copac este destul de agitata, aglomerata chiar! Noi am gasit doua locuri abia la a treia vizita acolo si chiar si atunci cu greu, dupa ce nu venise o rezervare. Din acest punct de vedere, La Copac este un local de trafic, destul de comercial, cred ca foarte vizitat de catre turisti, cu atat mai mult cu cat are un specific romanesc. Astfel, este mai putin boem decat isi propune.

Mobilierul de la terasa este clasic, din lemn, simplu, nimic prea boem; in interior este un mobilier cu influente romanesti, dar modern, reinterpretat. Designul, asa cum am spus deja, este cu influente si modele romanesti. In interior este un stil modern romanesc, usor jucaus, destul de interesant, mai ales pentru turisti probabil!

Nu sunt mese comune La Copac, iar mesele existente au maxim 6-8 locuri si nici nu stau persoane necunoscute la aceste mese, ci doar grupuri de cunoscuti, lucru ce nu se potriveste foarte bine cu elementele neo-boemei.

Cand am fost noi, nu se auzea niciun fel de muzica, insa in alte momente probabil ca exista si o ambianta sonora. Meniul este romanesc, foarte divers, cu multe variante, o buctarie traditional romaneasca. O portie de mancare costa cam 25-30 de lei.

Stafful este destul de tanar (cam 30 de ani) si nimeni nu are uniforma, ci sunt imbracati casual, lejer, dar au borsete, ceea ce ii face sa poata fi distingi (foarte greu ce-i drept) dintre clienti. Asemanarea cu clientii este un element descriptiv al localurilor boeme. Chelnerii de La Copac fac service la masa si au o atitudine usor stricta, sau neutra, cu o usoara eticheta, desi ar trebui sa fie un loc boem, calm, relaxant.

Cele 60 de locuri ale terasei (in interior cred ca sunt in jur de 30 de locuri) erau ocupate. Publicul care vine aici are intre 25 si 45-50 ani si sunt atat femei, cat si barbati (50-50%). Diferenta de varsta dintre membrii grupurilor este de pana la 10 ani. In general, La Copac vin corporatisti, studenti, familisti impreuna cu copiii, dar si turisti. Sunt imbracati lejer, urban si au interese comune. In general, oamenii socializeaza, rad, glumesc, desi discuta, nu cred ca sunt discutii elaborate, ci chestiuni de moment.

Consumul este destul de mare (deci, nu foarte „boem”!), mai toti mananca, unii chiar si mai multe feluri de mancare.

Distinctivitatea clientelei este mica La Copac, asemanandu-se destul de mult cu mare parte dintre locatiile boeme din Bucuresti.

Grupurile sunt de aproximativ 3-5 persoane (minim 2, maxim 6-8 persoane), asadar un public fragmentat, mai putin boem din acest punct de vedere. De asemenea, nu exista relatii intre grupuri.

Catgeoria predominanta de boema este cea a preboemilor, dar veti intalni si hipsteri, studenti, dar si public clasic.

Majoritatea vin pe jos La Copac, iar unii cu masina; biciclete nu prea am vazut pe acolo.

In general, La Copac este un local destul de generalist, la limita caracteristicilor boemei, daca luam in calcul criteriile pe care le-am urmarit. El ramane in constiinta publicului ca un spatiu boem, dar realitatea demonstreaza ca lucrurile stau usor diferit. (Daniel Catoi – iunie 2018)

Data actualizarii: 29/08/2019

La Copac  - Str. Pitar Mos, nr. 23

  • Fara ei :

    Patronul restaurantului La Copac a fost complice la hărțuirea lui Dan Barna de către Oana Lovin! Horațiu Șerb a vegheat totul de la masa vecină. Fost consilier județean PRM, membru fondator al PRU, simpatizant AUR

    de Grigore Cartianu -luni, 2 august 2021
    https://ziaristii.com/foto-video-hartuirea-lui-dan-barna-fost-regizata-chiar-de-patronul-restaurantului-care-vegheat-totul-de-la-masa-vecina-fost-consilier-judetean-prm-membru-fondator-al-pru-apropiat-acum-de-aur/

  • Horațiu Șerb :

    boém2 [At: SAHIA, N. 66 / V: bohem / E: fr bohème] 1-2 sm Persoană (mai ales artist) care duce o viață neregulată, neconformă conveniențelor sociale. 3-4 a Care corespunde firii sau felului de viață al boemilor2 (1). 5 sf Mediu în care trăiesc boemii2 (1). 6 sf Viață dusă de boemi2 (1). 7 sf (Fig; nob) Artă.

  • Ioana G :

    Am fost in acest loc de mai multe ori, insa astazi am hotarat sa scriem si un review pentru ca lucrurile care se intampla acolo pun in pericol viata oaapetilor si a angajatilorin conditiile pandemiei.
    Am ajums acolo conform rezervarii si am gasit un local ticsit de lume, printre angajati nu era niciunul care sa poarte masca, iar, punctul culminat a fost atitudinea patronului, domnul Silvian Copacescu, care era prezent si urmarea toata aceasta desfasurare de angajati care alergau de la o masa la alta, fara o minima protectie.
    Am așteptat 55 de minute sa ni se aduca 3 preparate din meniul zilei, care erau deja gata, doar trebuiau sa ne fie servite. Dupa 55 de minute am spus ca renuntam la 2din cele 3 produse si ca dorim nota si, de asemenea, dorim sa diacutam cu managerul. Nu am primit niciun raspuns si am fost informati ca patronul nu doreste sa ne afle opinia si ca, daca dorim, sa scriem um email. Mai mult, cand am mers la dumnealui, ni s-a vorbit foarte agresiv si am fost poftiti sa plecam in alta parte.
    Un lic de evitat, plin de nereguli legate de igiena si in care angajatii sunt tratati precum sclavii pe plantatiile de bumbac acum cateva secole…

    • Luiza P :

      multumesc ca ti-ai facut timp sa scrii despre acest lucru, aveam de gand sa merg acolo in week-end, dar o sa evit acest loc. Ar trebui sa existe niste numere de telefon unde sa poto reclama localurile care nu respecta regulile de protectie impotriva covid. 🙁

  • Branzovenescu :

    Am fost Duminica 28 August 2019 la pranz La Copac. Am mancat saramura de pui la ceaun cu mamaliga si ardei iute – – foarte gustos — portia foarte mare.
    Am baut un Aligote de Sarica Niculitel care a mers perfect. Ma voi intoarce cu placere La COpac.

  • Dă-i un răspuns lui Luiza P Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close