Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona centrala a Bucurestiului, cuprinsa intre:...

Ord. dupa

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritate Foarte fr...

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

Benihana e un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocr...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevărat Blue Marga...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Secvente dintr-un film de arta Nu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

O cantina-bistrou cu mancare destul de buna Boutique du Pain e un b...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Cafelier este o cafenea situata la Piata Romana din Bucuresti, pe bule...

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este locul Mie mi se pare ca ...

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epoca Cei ca...

Pe panoul de la intrare scrie Cappuccino, Grand Cafe, Restaurante, Pia...

Un grup de prieteni francezi și români, deopotrivă profesioniști ...

Carturesti Carusel este o librarie si ceainarie situata pe strada Lips...

Cărturești is a cultural venue that functions as a bookshop, tea stu...

Casa Oamenilor de Stiinta (COS), cu Parcul Trandafirilor, unul dintre ...

Chocolat - Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bu...

Ciorbe si Placinte pe bani putini Am vazut pana acum fast-food-uril...

Cloud Bistro, cu mancare facuta sa fie buna Cloud Bistro a fost una d...

Club Excelsior este un local situat pe strada Stirbei Voda, nr. 24 din...

Club Lounge Intercontinental este unul dintre restaurantele hotelului ...

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

Concerto Fine Dining este un restaurant „nouvelle cuisine”, o ...

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

In respectabila ei traditie, Curtea Berarilor reimprospateaza vremile ...

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

Pentru cand ti se face foame exact unde Mendeleev se taie cu George En...

Edo Garden - Daca esti serios si cinstit, clientul se prinde repede ...

El Pato, restaurantul asezat... Nu am mai trecut de ceva vreme pe l...

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

Daca vreti sa vedeti cum mancau cavalerii medievali de la supermarket ...

Boema la scara industriala Fabrica, sau Fabrica Club, ca sa folosim...

Faros este o taverna cu specific grecesc, situata in Centrul Vechi al ...

Restaurant Finikia – lebanese cuisine, amplasat in centrul istoric a...

French Bakery este o brutarie, patiserie si cofetarie frantuzeasca, si...

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Get Naked by Bordello Pe malu...

Gold Cafe Bar este un cafe-bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiul...

Gorilla Burger este un bistrou de burgeri deschis in septembrie 2020, ...

Afiseaza

Maimuca, unul dintre cele mai scumpe restaurante din București

E bistroul boutique al unui bucătar foarte talentat și destul de cunoscut în București, Dragoș Tudoran. L-a deschis în plină pandemie, în toamna târzie a lui 2021. În centrul centrului Bucureștiului, pe Edgar Quinet, chiar în spatele Universității și lângă Universitatea de Arhitectură Ion Mincu.

Are o sală minusculă la parterul șirului de clădiri vechi care continuă, lipite una de alta, din Calea Victoriei, cu Capșa pe colț, până pe Doamnei, și chiar pe Câmpineanu, dacă facem ocolul. Are patru sau cinci mese minuscule, cu câte două scaune. Lipite de o tejghea lungă, dincolo de care sunt bucătăria și barul. Iar la perete mai au câteva banchete rabatabile din lemn, care stau ridicate când nu e nimeni, ca să poți trece. Cu alte cuvinte, un local neo-industrial hipster, cu mare trecere la clientela corporatistă post-boemă.

Nu mi-am dat seama dacă au un meniu fix, sau Dragoș Tudoran gătește în fiecare zi altceva, în funcție de inspirația lui și de ce găsește mai bun de cumpărat prin piață. Oricum, cele câteva feluri sunt scrise cu creta pe o tăbliță, însă am avut norocul (sau poate onoarea, fiindcă mă cunoștea?) să-mi propună și ceva ce nu era scris acolo.

Maimuca, așa mic cum este, are totuși o bucătărie fină, creativă, se vede mâna unui bucătar care știe și a văzut multe. Eu am primit ravioli cu king crab, foarte bun, și un miel în foietaj, bun și acela, cu un sos făcut de cineva care știe cum se fac aceste lucruri complicate.

Serviciul e interesant, cheful îți pune mâncarea pe tejghea, în dreptul tău, și tu te ridici de la masă și ți-o iei de acolo. E chiar mai bine așa, pentru că un chelner pe culoarul acela îngust mai mult ar încurca pe toată lumea, decât să-ți facă un serviciu util.

Prețurile sunt surprinzător de mari, dacă te aștepți ca într-un loc atât de mic și de îngust să fie altfel. Cele două feluri de mâncare zise mai sus (cele din poze) m-au costat 300 de lei. Dacă aș fi luat și desert, apă, cafea, un pahar sau două de vin, probabil că aș fi ajuns repede la 500 de lei. Or, 1,000 de lei pentru o masă în doi, nu e ceva foarte des întâlnit în București – și mai ales într-un minuscul bistrou neo-boem, fie el și bobo/ hipster.

Da, Maimuca e un bistrou cu multă personalitate, cu bucătărie creativă, cu un Dragoș Tudoran foarte talentat. Un local în trendul acesta neo-boem, care e pe val acum, însă ramura sa bobo/ hipster, adică pentru post-boemii cu bani destui. Va avea viață bună, sunt sigur, pentru că și în Occident acestea sunt acum localurile la modă și cu cel mai mare succes. (George Butunoiu – ianuarie 2021)

*

Maimuca, probabil cel mai în vogă restaurant hipster al momentului (bistrou, mai precis spus), cu priză imediată la clientela neo-boemă a Bucureștiului, chiar din prima zi după deschidere. Cu atât mai mult cu cât au un bucătar foarte talentat și perfect integrat în peisaj. Am fost și eu să mănânc la ei în urmă cu vreo două săptămâni, însă nu am reușit din cauza unei mici defecțiuni tehnice, de moment… 😊 Dar o să revin, negreșit! (George Butunoiu – noiembrie 2021)

Bucătăria lui Dragoș Tudoran la Maimuca 
Micul salon Maimuca

La Maimuca, restaurant hipster la Universitate

Bucureștiul la Edgar Quinet
Data actualizarii: 26/02/2022

Maimuca  - Str. Edgar Quinet, nr. 7 (Universitate)

  • Simona Enescu :

    De ce trebuie să dăm atâția bani, chiar de-avem la un asemenea bistro?