Resstaurante si alte localuri cu servicii care au lasat o amintire placuta

Ord. dupa

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & SeafoodPrimul Prime (ὠ...

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

2 comentarii

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

3 comentarii

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevăratBlue Marga...

Nu mergeți la Teheran cu femeia dacă sunteți încă în faza premer...

1 comentarii

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

Le Bistrot Francais are un nou mare chef!Aristocratic elegantu...

10 comentarii

La Taifas in pandemieAm revenit La Taifas in plina pandemie, cand ...

Godai peste o saptamanaAm revenit la Godai dupa cateva zile, in sp...

1 comentarii

Angelica Ilie a inceput sa faca si bucatarie fina la Pata Negra.Am...

3 comentarii

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

1 comentarii

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

12 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

1 comentarii

CPWHF, noua generatie de mini-localuri hipsterCPWHF inseamna Coffe...

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

ZenSushi din Dorobanti, un restaurant in care ma simt tare bine......

1 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

2 comentarii

Mesogios Seafood, pește și fructe de mare într-o eleganță aristoc...

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

Ublo Caffe, un bistrou in care ar fi bine sa stiti dinainte cine va se...

14 comentarii

ZEN Garden - Trag nadejdea ca doamnele de la Zen Garden vor reda intr-...

1 comentarii

Trofic: a bohemian eatery, une mangerie boeme, cum s-ar spune...Am...

1 comentarii

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

12 comentarii

Grai, un nou nume pe lista scurtă a restaurantelor cu Noua Bucătări...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

La Taifas in pandemie

Am revenit La Taifas in plina pandemie, cand era permisa doar deschiderea teraselor. Noiembrie, rece afara, seara, dar am stat comod, nici nu am avut nevoie de incalzitoarele cu gaz care ardeau printre mese.

Acelasi bistrou placut pe care il stiam, cu mancare buna, preturi rezonabile, serviciu bun. Adica nimic nou. Ceea ce e de bine, fiindca mi-a placut de fiecare data de ei si am scris asta. (GB – noiembrie 2020)

La Taifas e un bistrou adevarat

Meniul bistroului La Taifas

La Taifas e unul dintre cele mai vechi restaurante ale Bucurestiului, si primul bistrou in adevaratul sens al cuvantului. Prima data au deschis pe Georges Clemenceau, intre Piata Amzei si Athenee palace, la un demisol, si au avut un succes nebun. Am mancat si eu acolo de multe ori. Apoi s-au mutat pe Episcopiei, chiar vizavi de casa de bilete a Atheneului Roman, unde a fost Sushi Room, si apoi Bistro Ateneu, pana de curand. Au avut si acolo o lunga perioada de glorie, cand erau putine restaurante in Bucuresti. Am mancat si eu adesea. Apoi s-au mutat pe Gheorghe Manu, intre Calea Victoriei si Piata Sfintii Voievozi, in niste anexe ale Palatului Cantacuzino. Iar in octombrie 2018 au inchis si acolo si au deschis alt restaurant, la fel de frumos, in Moxa.

Casa aceea frumoasa din Moxa are si ea o istorie legata de niste restaurante. La Maison de Karin cred ca a fost primul, cu mare succes la inceput, cand ii aveau pe David Contant ca chef si pe Baptiste patiser. Apoi ceva cu numele Handmade, la care nu-mi aduc aminte sa fi fost. Cineva spunea ca si Patrizia Paglieri a avut o scurta oprire.

Cand au deschis, acum aproape 30 de ani, La Taifas si-a facut un nume si si-a castigat un loc pe piata prin mancarea de tip bistrou, o noutate in acele vremuri. Au ramas cam cu aceeasi mancare, ceea ce a facut sa fie depasiti de catre foarte multi altii. Insa au mai recuperat ceva venind cu o amenajare foarte bine facuta si distinctiva, cu mobilier si decoruri bogate intr-un stil aristocratic de acum vreo suta de ani. La Taifas din Gheorghe Manu, in special, au iesit cel mai mult in evidenta.

La Taifas din Moxa…

casa e si mai somptuoasa, asa ca le-a fost usor sa continue in acelasi stil, sa transfere o parte dintre obiectele de dincolo si sa aduca si altele noi, care se potrivesc foarte bine cu ansamblul. M-au lasat sa fac poze, asa ca va puteti face o imagine destul de precisa despre ambianta vintage.

Meniul de La Taifas pare sa fie identic cu cele de dinainte, sau foarte apropiat, oricum. Bucatarie urbana, mancare de casa, cu ciorbe, ardei umpluti, zacusca si alte asemenea. Destul de buna pentru ceea ce este, adica o bucatarie relativ simpla, de mainstream. Preturile rezonabile, mai ales ca portiile sunt destul de mari.

Serviciul a fost bun, cu un om care parea sa fie mai mult decat un chelner, poate chiar patronul, dupa felul si atentia cu care facea lucrurile. Clienti erau destui, si nu e de mirare, pentru ca La Taifas e un loc frumos si iti inspira incredere. Mie mi-a placut la ei, sunt sigur ca le va merge bine, e nevoie si de astfel de restaurante pe o piata care, pentru unii, se schimba prea repede… (GB – august 2019)

Saloanele La Taifas
Terasa La Taifas

Bistrou urban La Taifas pe strada Moxa

Data actualizarii: 10/11/2020

La Taifas  - Str. Mihail Moxa, Nr. 12