Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

9066 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

6591 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6837 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

3980 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

8452 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4440 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2164 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

9304 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

14212 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

2096 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4532 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3279 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2614 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2354 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2602 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

15260 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

764 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1945 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1860 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5160 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1537 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1126 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3097 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

2989 vizite

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers ...

7885 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2745 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

5143 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1125 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1744 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1962 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1567 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1745 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1269 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

3027 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

5031 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1737 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

776 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1208 vizite

Situat pe Calea Floreasca 70-72, restaurantul Ora Experience are o cap...

224 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

6001 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantu...

1051 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

9 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

837 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1870 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

3190 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

873 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2365 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

7880 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

3670 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

991 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

559 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

1059 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1031 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

969 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

533 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1075 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1509 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1251 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

844 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2030 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

2190 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

723 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

637 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

470 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

1001 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1351 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3213 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2025 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

3215 vizite

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

1368 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1264 vizite

Cred ca Gargantua KSLF ar merita un chef mai talentat Am revenit la...

1751 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

587 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1804 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1239 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

992 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1512 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1994 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1304 vizite
Afiseaza
vizualizari

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky

Sunt putine restaurante bune in jurul Casei Poporului, mai ales in partea aceasta a bulevardului cu fantani, asa ca incercarea de a aduce mancare buna in zona merita semnalat.

Social 1, cu subtitlul „restaurant cu bar” e al celor care au si alte restaurante in Bucuresti, Stadio de langa Facultatea de Arhitectura, pe Campineanu, sau Nor Sky Casual Restaurant, din varful turnului din Floreasca. E la parterul primului bloc de pe partea stanga a bulevardului, cum stai cu spatele la Casa Poporului si te uiti in zare la Piata Unirii. Au mai fost restaurante acolo, cel putin unul dintre ele cu pretentii si chiar cu un oarecare succes la inceput, am fost si eu demult.

Social 1 e destul de bine amenajat – ma rog, atat cat se poate amenaja spatiul dintr-un bloc comunist. Au incercat un concept care se incadreaza bine in alte spatii si e de succes, dar nu stiu daca un alt arhitect n-ar fi venit cu niste idei mai originale si mai adaptate spatiului si zonei. Zic si eu…

Meniul de la Social 1 e relativ scurt, destul de original, facut sa acopere cerinte cat mai variate. Am luat Hummus cu salata japoneza de alge marine si grisine facute in casa, Crema de pui cu legume, crema de spanac si parmezan, Steak de vita black angus cu cartofi mov si sos Bordelaise, Bibanel (sic!) de mare, file de peste delicios, fara oase, preparat in stil mediteranean, asezat pe legume confiate – le-am copiat din meniu, nu am pus eu adjectivele… 🙂

Hummusul nu a fost bun, dar deloc, a ramas in farfurie. Si ma mir, pentru ca la Nor a fost foarte bun, daca imi aduc eu acum bine aminte, fara sa verific. Nici grisinele nu au fost cine stie ce, dar salata japoneza a fost buna (crezusem ca sunt ridichi la inceput). Crema de pui a fost asa si asa, dar de foame am mancat-o toata, ajutat de o grisina de la felul de dinainte. Se stie, cand simti nevoia sa mananci paine cu un fel de mancare langa care aceasta nu are ce cauta, inseamna ca, foarte probabil, e o problema cu gustul acolo. Vita a fost destul de buna, si cartofii la fel; bibanelul (sic!) a fost bunicel, nimic deosebit, dar legumele au fost chiar bune si ingenios preparate.

Preturile sunt normale la Social 1, nimic special de spus pe tema aceasta. Serviciul a fost bun, cu un chelner care ne-a placut, cu chef de munca, nu se lasa usor intimidat, a reusit sa se replieze repede cand si-a dat seama ca a intrat in incurcatura. Intr-un restaurant de lux ar avea probleme serioase cu reflexele pentru detalii, insa Social 1 nu e un restaurant de lux si nici clientii nu par sa fie dintre cei care se uita la maruntisuri.

Se asteapta mult la Social 1, sunt lenti, si asta nu cred ca e problema chelnerului, ci a bucatariei. Pentru un restaurant la care clientela de la pranz e importanta, pare o decizie riscanta.

Social 1 e un restaurant de pranz, in primul rand, pentru numeroasele institutii care sunt in zona si pentru bietii cetateni care trebuie sa stea pe la usile lor. Intre doua runde de stat in picioare pe holurile nesfarsite, destui vin la Social 1 ca sa isi astampere foamea, sau pur si simplu sa bea ceva, mai ales ca sunt putine restaurante in zona, iar dintre cele cu adevarat bune, cu mult, mult mai putine. Asadar, Social 1 e de luat in calcul in aproape orice scenariu legat de zona respectiva… (GB – iulie 2017)

Haute Pepper

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au facut facut un upgrade general la restaurantul lor in 2017, l-am gasit aratand mai bine decat il stiam eu de la cele cateva vizite ...

NOR Sky Casual Restaurant

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR Sky Casual Restaurant din marele turn Sky Tower de langa Promenada Mall a fost o surpriza placuta, din toate punctele de vedere. A...

Data actualizarii: 10/09/2018

Social 1

  • Razvan Anton :

    Cred ca nota acordata e mult prea mare de ceva timp. Au mari scapari de ceva vreme, mai ales la servire si nu cred e un lucru intamplator. Ultima data, dupa venire, ne-am asezat pe terasa si am asteptat putin timp, chiar neasteptat. Masa tocmai se eliberase, dar resturile ramasesera acolo. S-a debaradat masa, dar resturile ramasesera pe masa, aceasta nefiind stearsa. Ma gandeam ca revine repede, poate nu se asteptau sa se aseze imediat coneva, insa aparitia intempestiva a chelnerului cu meniurile n-a schimbat starea lucrurilor. Nici vreo formula de salut nu si-a facut aparitia. Au revenit totusi repede sa ia comanda, iar la sugestia de a sterge masa, a revenit dupa ce a transmis comanda. Am stat apoi fara scrumiera destul de mult timp pana au venit bauturile, desi aveam tigarile pe masa. In fine.
    Meniul nu mai are mare lucru din ce ai scris tu, dar au ramas in continuare pe stilul brunch, mese de pranz, au supe (mancate altadata si bune chiar), paste, un singur tip de burger si altele.
    Noi am luat paste carbonara cu pancetta, salata verde si burgeri cu cartofi prajiti. Am ramas pe racoritoare tura asta desi meniul de bar era foarte ofertant, caldura de afara nu prea imbia in miezul zilei la vinuri.
    Burgerul de vita a fost destul de bun, chiar neasteptat de bun. Cartofii prajiti foarte putin uleiosi, totusi bine facuti si chiar gustosi.
    Pastele mi-au mers la suflet si au sters un pic din nemultumirea serviciilor. Sosul de la ele foarte bun, usturoiul real, pancetta patrunsa bine, nu uscata, iar pastele moi, nu al dente, insa nu atat de moi sa se lipeasca sau sa fie prea moi, pe gustul meu as zice. Totusi nu pot sa nu remarc ca mi s-a adus furculita si cutit, ar fi trebuit totusi lingura. :). Cum aveau supe, sigur nu duceau lipsa de linguri. Salata verde proaspata, crunchy cat trebuie, n-am putut sa nu remarc un gust de mar cand am gustat-o, habar n-am ce fel de salata era sau daca au tinut-o pe langa mere, dar gustul ala chiar imi placea. Servita cu lamaie. Limonada cu fructe de padure buna, nu iesita din comun, dar buna, fara zahar, cu un gust apropriat de ceea ce vroiam.
    Am mai luat un latte macchiato, bun si el, desi iar trebuie sa remarc, legat de servire, ca era potrivita o farfurie pentru plicurile de zahar goale pe care le foloseai.
    Preturile sunt decente pentru locatia in care se afla si zona, si as spune ca reflecta macar calitatea mancarii. O familie de 3 (2adulti si un copil) se situeaza pe la 140 ron consumatie aici.
    Rezumand, poate ca ar trebui sa umble putin la servire si la primire, pentru ca am observat problemele de care vorbeam si la alte mese, la care erau si multi straini ce pareau deranjati de aceleasi lucruri. Strict vorbind de mancare, merita sa iei pranzul aici, daca treci cu vederea restul de mici chichite.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.