Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona centrala a Bucurestiului, cuprinsa intre:...

Ord. dupa

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: AiciPe malul cu Piata Unirii...

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentuluiMulte ...

Benihana e un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocr...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevăratBlue Marga...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Secvente dintr-un film de artaNu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

O cantina-bistrou cu mancare destul de bunaBoutique du Pain e un b...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Cafelier este o cafenea situata la Piata Romana din Bucuresti, pe bule...

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epocaCei ca...

Pe panoul de la intrare scrie Cappuccino, Grand Cafe, Restaurante, Pia...

Un grup de prieteni francezi și români, deopotrivă profesioniști ...

Carturesti Carusel este o librarie si ceainarie situata pe strada Lips...

Cărturești is a cultural venue that functions as a bookshop, tea stu...

Casa Oamenilor de Stiinta (COS), cu Parcul Trandafirilor, unul dintre ...

Chocolat - Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bu...

Ciorbe si Placinte pe bani putiniAm vazut pana acum fast-food-uril...

Cloud Bistro, cu mancare facuta sa fie buna Cloud Bistro a fost una d...

Club Excelsior este un local situat pe strada Stirbei Voda, nr. 24 din...

Club Lounge Intercontinental este unul dintre restaurantele hotelului ...

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile BucuresteneCo...

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

Concerto Fine Dining este un restaurant „nouvelle cuisine”, o ...

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

In respectabila ei traditie, Curtea Berarilor reimprospateaza vremile ...

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

Pentru cand ti se face foame exact unde Mendeleev se taie cu George En...

Edo Garden - Daca esti serios si cinstit, clientul se prinde repede ...

El Pato, restaurantul asezat...Nu am mai trecut de ceva vreme pe l...

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

Daca vreti sa vedeti cum mancau cavalerii medievali de la supermarket ...

Boema la scara industrialaFabrica, sau Fabrica Club, ca sa folosim...

Faros este o taverna cu specific grecesc, situata in Centrul Vechi al ...

Restaurant Finikia – lebanese cuisine, amplasat in centrul istoric a...

French Bakery este o brutarie, patiserie si cofetarie frantuzeasca, si...

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Get Naked by BordelloPe malu...

Gold Cafe Bar este un cafe-bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiul...

Gorilla Burger este un bistrou de burgeri deschis in septembrie 2020, ...

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 leiPrima imp...

Afiseaza

RUAL Apro-Bistro are succesul meritat, după calculele Restocracy

Au fost mai multe restaurante în casa aceea de pe Eminescu, aproape de intersecția cu Tunari și cu Drobeta. Mult a stat acolo un bistrou italian, Roma cred că se chema, cu un succes nebun, mult peste ce ar fi trebuit să fie, după părerea mea. Sigur, erau incomparabil mai puține restaurante bune în București, la vremurile acelea, dar să ți se pară că niște mâncăruri destul de banale au un gust „sublim”, cum scriau câțiva exaltați, scoate la iveală o mare problemă legată de sistemele de referință gastronomice.

Apoi au fost câteva încercări soldate toate cu eșecuri, mai mult sau mai puțin spectaculoase, ca de prin vara lui 2022 să se deschidă aici RUAL Apro-Bistro, cu un succes nebun, din câte am putut vedea cu ochii mei. Conceptul e precizat chiar în nume, ceea ce mi se pare o idee foarte bună: bistrou cu aprozar, adică un mic magazin cu legume și fructe – celebrele „aprozare” pe vremea comuniștilor. Dar care comuniști, fie vorba între noi, vindeau chiar legume și fructe adevărate, cu gust, nu mutanții pe care îi luam acum din supermarketuri.

Au un chef tânăr și talentat la RUAL, pe Laurențiu Hairadin. Meniul e surprinzător, mă așteptam să găsesc ceva etnic, românesc, rural (la început de la asta am crezut că vine numele, dar mi-au spus că nu), teluric. Însă e un specific multicuisine, cu multe inserții asiatice, nu foarte inspirate, după părerea mea, dar bune la gust, totuși. Iar raportate la prețurile relativ mici, se pare că sunt exact ce trebuie.

Spun asta pentru că nu am mai văzut de mult un restaurant atât de plin, cu oameni așteptând în picioare să se elibereze o masă, și cu alții stând în frig afară pe terasă (e mijlocul lui februarie!) cu pături pe ei. Oricum, RUAL Apro-Bistro e de pus pe listă, cu atât mai mult cu cât zona aceea de București cu farmec, cu poezie, și chiar aristocratic-elegantă, are nemeritat de puține restaurante bune. (George Butunoiu – februarie 2023)

RUAL Apro-Bistro
Bucătăria lui Chef Laurențiu Hairadin
Degustare de vinuri Serenium la RUAL
Data actualizarii: 25/02/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close