Alte restaurante, cafenele, terase si alte localuri vizitate de catre evaluatorii nostri, care nu au fost incluse in...

Ord. dupa

Casa M60 este un local boem din Bucuresti, cu bucatarie urbana, situat...

66 vizite

Mancarea asa cum era odinioara… Fara pesticide, organisme modificate...

176 vizite

Daca imi va scrie chelnerul de la Trattoria Verdi, ii fac cadou un man...

1937 vizite

Le Grenier a Pain: bistrou frantuzesc cu specific romanesc Le Greni...

435 vizite

Marele Zid: destul de bun, mult si ieftin Marele Zid e unul dintre ...

174 vizite

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

1574 vizite

The Library este un restaurant situat in inchinta magazinului MobExper...

35 vizite

Mahalaua Caramidarilor: pentru ce cred chelnerii ca sunt angajati M...

215 vizite

Sky Bistro: mancare rezonabila pe bani putini Restaurantul acesta d...

256 vizite

La Maison des Crepes in Aviatorilor media tupeului e cea optima... ...

298 vizite

Randevu Bistro: parca prea cuminte pentru zilele in care traim... D...

1011 vizite

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

1293 vizite

Bispen, sau arta de a readuce la viata nostalgiile trecutului Cine ...

412 vizite

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

883 vizite

Gallo Nero (Dorobantilor) ar trebui sa fie in alta parte a orasului......

1665 vizite

Oh, vitrinele din Amsterdam... Au imbogatit meniul la Nuba din Bell...

1701 vizite

60 de lei ravioli, 40 melcisorii... Am revenit la Grano pentru ...

2219 vizite

Ambianta englezeasca adevarata Mi-a placut de casa celor cu The Tem...

359 vizite

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

1587 vizite

Fabrica de pizza si de mancare. Lumea multumita. Cuptorul cu Lemne ...

360 vizite

La masa cu bugetarii la Select Sunt sigur ca marele restaurant ...

1008 vizite

Cred ca se terminasera pastele foarte bune cand am ajuns noi Pasta ...

303 vizite

Clatite fara fite Am fost la Pancakes & more la putin timp de l...

388 vizite

Grand Cafe cu quesadilla si hamburgeri! Sa nu va lasati pacaliti de nu...

663 vizite

Cantina pentru cei care nu stiu ce e aceea mancare Pana acum citeam...

380 vizite

Un restaurant trist si depasit de vremuri Restaurantele La Mama au ...

447 vizite

Exista cate un restaurant pentru fiecare in Bucuresti Shorley vine ...

1179 vizite

Boema hipster bucuresteana Stiu Ai Sushi Bar inca de cand s-a desch...

1141 vizite

Pizza si snack bar cu ceva supe, sandviciuri si alte maruntisuri. Au m...

657 vizite

O cutie cu dero costa mai putin decat o halba de bere Berestroika,...

512 vizite

Fabrica de mancare a Baltii Albe Oamenii acestia de la Max Grup Com...

345 vizite

Neingrijit si trist Daryus e un restaurant persan, pe langa care am...

190 vizite

Capriccio: cu animalutul de companie la afumatoare Capriccio e un r...

370 vizite

O noua ghicitoare pusa de cei de la EMTE EMTE vine de la “eat, me...

1002 vizite

Spectacol trist cu chelneri batrani Nu aveam de gand sa merg sa man...

2453 vizite

Sushi-ul proletar Am revenit la Sushi Terra dupa mai bine de un an....

959 vizite

Daca vreti sa va simtiti civilizat Dumbrava Rosie e una dintre cele...

429 vizite

Probabil singurul loc frumos si linistit din balciul care a ajuns acum...

1310 vizite

Am aflat ca El Grande Comandante manca hamburgeri si paste italienesti...

260 vizite

De pe lista cu lucrurile bune din Militari M-am cam enervat ca m-am...

1534 vizite

Cred ca au vrut sa scrie “mancare cinstita”, dar au incurcat terme...

474 vizite

Nu va duceti daca sunteti sclifosit! The Great Trafalgar Pub e un r...

768 vizite

Secvente dintr-un film de arta Nu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

308 vizite

Frudisiac a fost ocupat de niste razboinici intergalactici! Ma ...

775 vizite

Ca la tara, insa nu ca in reclame Am fost in staul Ghionea, comuna ...

1346 vizite

O calatorie inapoi in timp Cand am facut Restocracy, acum un an si ...

1466 vizite

Copiii de pe strada Sfintilor si noul lor Bucuresti Livrăm zilnic ...

2723 vizite

Studentii mananca si paste proaste Se zice ca D20 Urban Bistro (pe ...

250 vizite

Sper ca nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la Lugo ...

385 vizite

Pentru cei carora le plac bucatariile simple... Vibes 19 e un resta...

928 vizite

Plaja cu pisici La Plage Club & Buddha Bar e un complex de tip ...

668 vizite

Un chef care isi asuma toata responsabilitatea Ma asteptam sa vad p...

971 vizite

Mai mananci printre copaci, insa chiar in padure mai rar... La Muma...

1228 vizite

Pastrama cu mamaliga si mujdei servita cu manusi albe Am facut o tu...

525 vizite

Un frumos loc de reculegere Hotelul Arc de Triomphe de pe strada Cl...

181 vizite

Mananci, platesti, uiti Pe poarta scrie si Chinese Garden si Restau...

175 vizite

Bucurestiul frumos si civilizat Point Art Hub, sau Point Cultural H...

545 vizite

O bucatarie pentru oaspetii hotelului Cei de la Hotelul Scala, micu...

167 vizite

Ce am retinut, inainte de toate, a fost ca e scump Cei cu Pukka, di...

232 vizite

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

228 vizite

Un concept original si interesant Am trecut pe Barbu Vacarescu, pri...

65 vizite

Alt Bucuresti Duman e un restaurant turcesc cu bucatarie orientala,...

1327 vizite

Chiar ca in Japonia Oamenii acestia (Gabriel Faflei si Kana Hashimo...

929 vizite

Nu le-a dat prin minte ca as bea si o bere, pe langa micii si carnatii...

1118 vizite

Exact ce trebuie, in locul potrivit si la momentul potrivit Joy e o...

637 vizite

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

1179 vizite

Niste copaci mari si batrani s-ar putea sa nu mai fie de ajuns astazi ...

693 vizite

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

760 vizite

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritate Foarte fr...

118 vizite

Un restaurant in urma vremurilor La Senna e un restaurant vechi al ...

254 vizite

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

292 vizite

Un restaurant urat si fara urma de jena Mi s-a intors stomacul pe d...

1389 vizite

Te simti bine primit si bine hranit la Dami, chiar daca nu esti coreea...

1116 vizite

In umbra palida a sucesului pe care l-au avut odata Museum e un res...

240 vizite

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

546 vizite

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

782 vizite

Local boem cu design comunist Lokal este un gastropub situat pe st...

265 vizite

De ce sa te duci sa mananci La Costas? Restaurantul acesta de pe Ca...

585 vizite

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si i...

1269 vizite

Mare greseala au facut... Managerii de la hotelul Mercure, din cent...

844 vizite

Un bistrou de business center bun Arco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

506 vizite

Pub englezesc cu bucatarie romaneasca Terminus e fratele geaman al ...

215 vizite

La ceunu' crapat... si fata de masa cu gauri si cu pete La Ceaunu' ...

999 vizite

O priveliste si miros ce trebuie sa fie placute domnului Dumitru Braga...

1441 vizite

A bohemian eatery, une mangerie boeme, cum s-ar spune... Am crezut ...

775 vizite

Alt restaurant - fosila Nu-mi aduc aminte de restaurantul Casa Gorj...

545 vizite

O cafenea-gelaterie boema in centrul Bucurestiului Puro & Bio ...

354 vizite

O taverna sincera, ca acelea adevarate Amada a fost surpriza placut...

1220 vizite

Beraria boema de pe Calea Victoriei Fabrica de Bere Buna sa...

616 vizite

Un local iconic al Bucurestiului Green Hours este unul dintre prime...

210 vizite

Cotroceniul ar merita mai mult Stiu restaurantul acesta, Jazz Book,...

674 vizite

A plecat sufletul din Calderon si a venit gustul Am mancat de cel ...

297 vizite

Si lipsa totala a originalitatii iti poate tine restaurantul plin J...

533 vizite

Un restaurant romanesc asezat Casa Jienilor din strada Fainari e so...

363 vizite

Unul dintre rarele restaurante cu autoservire Dines de pe 1 Mai e u...

52 vizite

Un exercitiu de masochism De obicei scriu mai pe la sfarsit despre ...

480 vizite

Bistrou cu autoservire Refill e un bistrou fast-food cu autoservire...

150 vizite

Gradinile ascunse ale Bucurestiului Suento by Gram se cheama asa pe...

1553 vizite

Pivnita cu mancare buna si cu chelnerita adorabila Frank Dessert Ba...

837 vizite

Cred ca atmosfera asta e si prin China Am fost de cateva ori in tre...

533 vizite
Afiseaza
vizualizari

Un restaurant trist si depasit de vremuri

Restaurantele La Mama au fost mari vedete, in urma cu multi ani, cand au aparut in Bucuresti cu un concept clar, bine definit, cum nu prea mai exista pe piata: mancare de casa cu preturi rezonabile, ceea ce acum se numeste bucatarie urbana, adica ceva cam la fel cum isi fac oamenii singuri acasa.

Acum restaurantele La Mama au ajuns un fel de cantine pentru cei cu mai putini bani pe card, sau pentru turisti bezmetici, daca au norocul sa fie fix in calea lor, cum e La Mama de langa Atheneu, dar si acesta despre care scriu acum, La Mama de la Universitate.

Salonul arata trist La Mama de la Universitate, desi a fost o cladire impozanta acolo, chiar vizavi de coltul Universitatii dinspre Libraria Eminescu. Se mai vad stilul si decorurile somptuoase ale altor vremuri, care acum, insa, nu iti mai spun mare lucru intr-un astfel de context (adica la un restaurant), ci chiar dimpotriva. Au si o mica terasa pe partea cu Bulevardul Regina Elisabeta, direct pe trotuar.

Meniul e simplu si banal La Mama de la Universitate, mancaruri de cantina, mai degraba. Eu am luat doar o ciulama cu pui si ciuperci, fara smantana deloc – asa se face ciulamaua in Bucuresti si in Teleorman, “a saracie”, cum spunea bunica-mea, numai cu faina si apa. La fel de trista si aceasta, ca totul din jur.

Serviciul a fost singurul lucru care mi-a ramas in minte de La Mama de la Universitate, cu doi chelneri tineri, cu care mi-a facut placere sa vorbesc, desi cu greu scoteam ceva de la ei.

La Mama de la Universitate e un restaurant care traieste pe spatele Centrului Vechi, unde oricand gasesti pe cineva de la care sa iei niste bani chiar daca nu intelege sau nu-l intereseaza ce e in farfurie. Mai ales daca nu sunt si alte restaurante mai bune in jur… (GB – septembrie 2018)

Data actualizarii: 23/09/2018

La Mama (Universitate)

  • Alex :

    „La Mama” este poate cel mai bun exemplu al antreprenorului care nu stie sa se adapteze la vremuri. De cand a iesit Dragos Petrescu din schema (si se vede la ce dezvoltare au ajuns restaurantele din grupul sau), „La Mama” scade in continuu la nivel de calitate.

  • La Mama :

    Domnule G.B.,

    Va multumim pentru vizita pe care ati facut-o in restaurantul La Mama Universitate si pentru faptul ca ati avut o clipa de ragaz pentru a incerca un preparat din meniul nostru.
    Asa este, meniul este simplu (asa cum trebuie sa fie meniul unui restaurant), usor de parcurs, dar foarte versatil. Ati constatat, poate, in urma vizitei, faptul ca avem o sectiune speciala dedicata bucatariei citadine – urbana, cum ati mentionat -, ce contine preparate pe care nu le putem numi “banale”: rata pe varza, iepure cu sos de mustar, rasol de manzat, tigaie picanta, friptura de miel sau ciulama de pui cu mamaliga, cea pe care ati si servit-o. Despre reteta preparatului de mai sus va putem spune ca este reteta proprie a restaurantului, iar ciulamaua, conform Dex-ului, este “o mâncare constând dintr-un sos gros, alburiu, din faina si zeama de carne (de pasare) sau lapte in care se pot adauga bucatele de carne sau ciuperci.”
    Nu este vorba despre inovatie in bucatarie, ci doar despre prepararea corecta a unui produs, care are specificata compozitia la Ingrediente: piept de pui, ciuperci, unt, faina, lapte, condimente.
    In restaurantele La Mama, le oferim clientilor un raport corect calitate-pret-cantitate. Meniul este diversificat, tinem cont de sezonalitatea ingredientelor folosite si ne place sa credem ca le oferim oaspetilor nostri (care pot fi studenti, tineri corporatisti, pensionari sau turisti), o mancare cu gustul celei de acasa, dar tinand intotdeauna cont de tendintele de consum. Totul, la un pret accesibil, astfel incat sa iti permiti sa revii, fara a te gandi la cat de cat de multi bani ai pe card.
    O mancare buna este aceea gatita “ca la mama acasa”. Acasa nu inseamna mancare gatita “din saracie”, desi poate ca si mamele noastre din Bucuresti ar fi vrut sa adauge ingrediente mai pretentioase. Dar mancarea mamei era intotdeauna aburinda, multa si gustoasa. Asa a fost copilaria multora dintre noi, iar acum, desi vremurile s-au schimbat, de fiecare data cand ne ducem “la mama”, stim ca vom manca preparate gustoase, preparate din ingrediente proaspete si simple, fara artificii culinare. Oare de ce, atunci cand calatorim, ne place sa gustam din preparatele gatite de “mama”, iar atunci cand suntem acasa, nu le pretuim la adevarata lor valoare? Va multumim si va mai asteptam pe la noi.

    • George Butunoiu :

      Am niste prejudecati legate de restaurantele La Mama, cu siguranta, probabil formate in urma cu mai multi ani dupa vizita la unul dintre restaurante, cred ca cel din rondul de la Alba Iulia. Inainte sa intru intr-un restaurant La Mama imi spun ca o astfel de mancare nu are cum sa fie foarte buna, e doar cat sa-ti astampere foamea cu un gust si cantitate rezonabile si la preturi accesibile. De aceea am intrat in cele doua restaurante mentionate pe site doar pentru un pranz sau cina expeditive, cu un fel sau doua cel mult. Nu am evaluat niciodata serios restaurantele La Mama, e drept, si daca sunt diferente semnificative intre ce am scris eu si realitate, imi pare sincer rau!

      Cat despre ciulama, eu sunt din Galati, si in toata Moldova ciulamaua se face cu smantana grasa (nu cu simulacrul acela de la Danone sau altii), jumatate de kilogram sau chiar mai mult, daca e o tigaie mai mare, la care se adauga cateva linguri de faina, ca sa se lege. “Ciulamaua” cu faina (exclusiv) e o invesntie olteneasca, si nu e de mirare ca asa apare in DEX. Imi si inchipui pe profesorul de la Iorgu Iordan, care lucra la articolul respectiv din DEX, sunandu-l pe un vecin sa-l intrebe cum se face ciulamaua, si acesta dandu-i reteta cu faina, desigur. Daca DEX-ul ar fi fost facut la Iasi, nu la Bucuresti, va asigur ca altceva ar fi fost scris acolo la “ciulama”… 🙂 Deci, ca fost moldovean, nu ma voi putea impaca niciodata cu gustul acesta.

      Iar despre evaluarile mai consistente si mai serioase: cand imi propun sa fac asta, iau intotdeauna cele mai bune mancaruri (pentru asta ii intreb pe chelneri, chia daca stiu ca in marea majoritate a cazurilor imi dau raspunsuri idioate) si pe cele mai proaste (pe astea le depistez eu usor in meniu), apoi fac un fel de medie. La Mama nu stiu care sunt cele mai bune mancaruri, insa cred ca le stiu de pe acum pe cele mai proaste. Oricum, mi-am pus pe lista sa revin in curand, impreuna cu cineva, ca sa fie ceva mai obiectiva opinia… GB

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.