Alte restaurante, cafenele, terase si alte localuri vizitate de catre evaluatorii nostri, care nu au fost incluse in...

Ord. dupa

Ublo Caffe, un bistrou in care ar fi bine sa stiti dinainte cine va se...

762 vizite

Nicoresti, restaurantul romanesc lasat din tata-n fiu Nicoresti e u...

614 vizite

Mamizza, noul star pe aglomerata deja piata bucuresteana pizza & p...

1818 vizite

Trattoria Adagio-Romana, pentru studenti si trecatori pe care nu-i mai...

153 vizite

Trattoria Il Calcio Floreasca: vii fiindca ti-e foame! A trecut de ...

451 vizite

Casa Pescareasca Nelu Anca, romaneasca pana la ultima firimitura Ca...

150 vizite

eVarza Pub, perfect pentru cei care cauta mancarea ieftina, socializar...

1210 vizite

YASOU, sau cum arata o taverna a zilelor noastre YASOU e primul res...

573 vizite

Sindbad: preturi mari pentru mancare submediocra, pentru turistii bezm...

31 vizite

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

144 vizite

Te duci la Maccheroni pentru ceva anume, sau nu te duci la ei din acel...

678 vizite

Taupe Bistro Caffe, un loc din care nu iti ramane mai nimic in minte ...

1249 vizite

Sultan: mancare turceasca buna, ieftina si servita rapid Sultan e u...

701 vizite

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epoca Cei ca...

277 vizite

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

675 vizite

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

325 vizite

Il Capo: s-a deschis, dar de fapt s-a redeschis... Il Capo e un res...

488 vizite

Casa M60, boema cuminte, dupa reteta clasica Casa M60 e un nou rest...

898 vizite

Avido: fetele inimoase si micul lor bistrou din Piata Floreasca ...

1387 vizite

Daca imi va scrie chelnerul de la Trattoria Verdi, ii fac cadou un man...

2076 vizite

Le Grenier a Pain: bistrou frantuzesc cu specific romanesc Le Greni...

478 vizite

Marele Zid: destul de bun, mult si ieftin Marele Zid e unul dintre ...

265 vizite

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

1670 vizite

The Library este un restaurant situat in inchinta magazinului MobExper...

91 vizite

Mahalaua Caramidarilor: pentru ce cred chelnerii ca sunt angajati M...

357 vizite

Sky Bistro: mancare rezonabila pe bani putini Restaurantul acesta d...

331 vizite

La Maison des Crepes in Aviatorilor media tupeului e cea optima... ...

392 vizite

Randevu Bistro: parca prea cuminte pentru zilele in care traim... D...

1209 vizite

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

1464 vizite

Bispen, sau arta de a readuce la viata nostalgiile trecutului Cine ...

591 vizite

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

980 vizite

Gallo Nero (Dorobantilor) ar trebui sa fie in alta parte a orasului......

1817 vizite

Oh, vitrinele din Amsterdam... Au imbogatit meniul la Nuba din Bell...

1893 vizite

60 de lei ravioli, 40 melcisorii... Am revenit la Grano pentru ...

2446 vizite

Ambianta englezeasca adevarata Mi-a placut de casa celor cu The Tem...

444 vizite

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

2048 vizite

Fabrica de pizza si de mancare. Lumea multumita. Cuptorul cu Lemne ...

402 vizite

La masa cu bugetarii la Select Sunt sigur ca marele restaurant ...

1133 vizite

Cred ca se terminasera pastele foarte bune cand am ajuns noi Pasta ...

405 vizite

Clatite fara fite Am fost la Pancakes & more la putin timp de l...

469 vizite

Grand Cafe cu quesadilla si hamburgeri! Sa nu va lasati pacaliti de nu...

812 vizite

Cantina pentru cei care nu stiu ce e aceea mancare Pana acum citeam...

458 vizite

Un restaurant trist si depasit de vremuri Restaurantele La Mama au ...

506 vizite

Exista cate un restaurant pentru fiecare in Bucuresti Shorley vine ...

1390 vizite

Boema hipster bucuresteana Stiu Ai Sushi Bar inca de cand s-a desch...

1197 vizite

Pizza si snack bar cu ceva supe, sandviciuri si alte maruntisuri. Au m...

845 vizite

O cutie cu dero costa mai putin decat o halba de bere Berestroika,...

572 vizite

Fabrica de mancare a Baltii Albe Oamenii acestia de la Max Grup Com...

421 vizite

Neingrijit si trist Daryus e un restaurant persan, pe langa care am...

250 vizite

Capriccio: cu animalutul de companie la afumatoare Capriccio e un r...

420 vizite

O noua ghicitoare pusa de cei de la EMTE EMTE vine de la “eat, me...

1119 vizite

Spectacol trist cu chelneri batrani Nu aveam de gand sa merg sa man...

2600 vizite

Sushi-ul proletar Am revenit la Sushi Terra dupa mai bine de un an....

1034 vizite

Daca vreti sa va simtiti civilizat Dumbrava Rosie e una dintre cele...

478 vizite

Probabil singurul loc frumos si linistit din balciul care a ajuns acum...

1513 vizite

Am aflat ca El Grande Comandante manca hamburgeri si paste italienesti...

406 vizite

De pe lista cu lucrurile bune din Militari M-am cam enervat ca m-am...

2326 vizite

Cred ca au vrut sa scrie “mancare cinstita”, dar au incurcat terme...

515 vizite

Nu va duceti daca sunteti sclifosit! The Great Trafalgar Pub e un r...

876 vizite

Secvente dintr-un film de arta Nu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

361 vizite

Frudisiac a fost ocupat de niste razboinici intergalactici! Ma ...

985 vizite

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine... Seva ...

1571 vizite

Ca la tara, insa nu ca in reclame Am fost in staul Ghionea, comuna ...

1553 vizite

O calatorie inapoi in timp Cand am facut Restocracy, acum un an si ...

1592 vizite

Copiii de pe strada Sfintilor si noul lor Bucuresti Livrăm zilnic ...

3359 vizite

Studentii mananca si paste proaste Se zice ca D20 Urban Bistro (pe ...

290 vizite

Sper ca nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la Lugo ...

428 vizite

Pentru cei carora le plac bucatariile simple... Vibes 19 e un resta...

1222 vizite

Plaja cu pisici La Plage Club & Buddha Bar e un complex de tip ...

712 vizite

Un chef care isi asuma toata responsabilitatea Ma asteptam sa vad p...

993 vizite

Mai mananci printre copaci, insa chiar in padure mai rar... La Muma...

1273 vizite

Pastrama cu mamaliga si mujdei servita cu manusi albe Am facut o tu...

574 vizite

Un frumos loc de reculegere Hotelul Arc de Triomphe de pe strada Cl...

199 vizite

Mananci, platesti, uiti Pe poarta scrie si Chinese Garden si Restau...

195 vizite

Bucurestiul frumos si civilizat Point Art Hub, sau Point Cultural H...

640 vizite

O bucatarie pentru oaspetii hotelului Cei de la Hotelul Scala, micu...

183 vizite

Ce am retinut, inainte de toate, a fost ca e scump Cei cu Pukka, di...

275 vizite

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

248 vizite

Un concept original si interesant Am trecut pe Barbu Vacarescu, pri...

83 vizite

Alt Bucuresti Duman e un restaurant turcesc cu bucatarie orientala,...

1441 vizite

Chiar ca in Japonia Oamenii acestia (Gabriel Faflei si Kana Hashimo...

951 vizite

Nu le-a dat prin minte ca as bea si o bere, pe langa micii si carnatii...

1179 vizite

Exact ce trebuie, in locul potrivit si la momentul potrivit Joy e o...

824 vizite

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

1718 vizite

Niste copaci mari si batrani s-ar putea sa nu mai fie de ajuns astazi ...

787 vizite

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

978 vizite

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritate Foarte fr...

139 vizite

Un restaurant in urma vremurilor La Senna e un restaurant vechi al ...

295 vizite

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

327 vizite

Un restaurant urat si fara urma de jena Mi s-a intors stomacul pe d...

1436 vizite

Te simti bine primit si bine hranit la Dami, chiar daca nu esti coreea...

1207 vizite

In umbra palida a sucesului pe care l-au avut odata Museum e un res...

272 vizite

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

571 vizite

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

828 vizite

Local boem cu design comunist Lokal este un gastropub situat pe st...

332 vizite

De ce sa te duci sa mananci La Costas? Restaurantul acesta de pe Ca...

610 vizite

Mare greseala au facut... Managerii de la hotelul Mercure, din cent...

868 vizite

Un bistrou de business center bun Arco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

563 vizite

Pub englezesc cu bucatarie romaneasca Terminus e fratele geaman al ...

269 vizite
Afiseaza
vizualizari

Un restaurant trist si depasit de vremuri

Restaurantele La Mama au fost mari vedete, in urma cu multi ani, cand au aparut in Bucuresti cu un concept clar, bine definit, cum nu prea mai exista pe piata: mancare de casa cu preturi rezonabile, ceea ce acum se numeste bucatarie urbana, adica ceva cam la fel cum isi fac oamenii singuri acasa.

Acum restaurantele La Mama au ajuns un fel de cantine pentru cei cu mai putini bani pe card, sau pentru turisti bezmetici, daca au norocul sa fie fix in calea lor, cum e La Mama de langa Atheneu, dar si acesta despre care scriu acum, La Mama de la Universitate.

Salonul arata trist La Mama de la Universitate, desi a fost o cladire impozanta acolo, chiar vizavi de coltul Universitatii dinspre Libraria Eminescu. Se mai vad stilul si decorurile somptuoase ale altor vremuri, care acum, insa, nu iti mai spun mare lucru intr-un astfel de context (adica la un restaurant), ci chiar dimpotriva. Au si o mica terasa pe partea cu Bulevardul Regina Elisabeta, direct pe trotuar.

Meniul e simplu si banal La Mama de la Universitate, mancaruri de cantina, mai degraba. Eu am luat doar o ciulama cu pui si ciuperci, fara smantana deloc – asa se face ciulamaua in Bucuresti si in Teleorman, “a saracie”, cum spunea bunica-mea, numai cu faina si apa. La fel de trista si aceasta, ca totul din jur.

Serviciul a fost singurul lucru care mi-a ramas in minte de La Mama de la Universitate, cu doi chelneri tineri, cu care mi-a facut placere sa vorbesc, desi cu greu scoteam ceva de la ei.

La Mama de la Universitate e un restaurant care traieste pe spatele Centrului Vechi, unde oricand gasesti pe cineva de la care sa iei niste bani chiar daca nu intelege sau nu-l intereseaza ce e in farfurie. Mai ales daca nu sunt si alte restaurante mai bune in jur… (GB – septembrie 2018)

Data actualizarii: 23/09/2018

La Mama (Universitate)

  • Marica Savulescu :

    Eu sunt originara din Focsani, mama mea e o bucatareasa desavârsita, nepoata de boieri si cartea ei de Sanda Marin stie sa o recite. Ciulamaua este facuta asa cum e scris mai sus iar ceea ce dumneavoastra credeti ca e ciulama de fapt e ce se cheama voarte simplu: pui cu smântana. La Focsani era pregatit cu puiul rumenit, pe urma stins cu un sos turnat peste el la foc domol facut din consommé de pasare, smântana cea mai grasa si de casa de preferinta, eu chiar pun si o lingura de faina si marar (care-l pun aproape la sfârsit) si lasat sa se lege. Anul trecut am fost în vacanta la Bucuresti cu tatal meu care are 87 de ani. Fiind restaurantul cel mai aproape ne-am dirijat firesc La Mama – Universitate. Va spun sincer ca ne-am simtit bine, am mîncat foarte bun, chiar daca nu e o bucatarie de haute gastronomie, nici preturile nu sunt asa ca am fost foarte multumiti. Baietii care ne-au servit aproape în fiecare seara erau foarte amabili…chiar mai mult decât era nevoie. Mi-a placut varietatea meniului, faptul ca aveau tot ce am vrut sa comandam, serviciul rapid si eficient. Ne întoarcem în România saptamâna viitoare si tata e multumit ca am rezervat cazare în acelasi loc, primul lucru mi-a zis, e bun acolo ca e aproape de restaurantul La Mama. De ce sa o faca pe mama sa strâmbe din nas ca lui tata în place într-un restaurant si compara cu mâncarea ei.

  • Alex :

    „La Mama” este poate cel mai bun exemplu al antreprenorului care nu stie sa se adapteze la vremuri. De cand a iesit Dragos Petrescu din schema (si se vede la ce dezvoltare au ajuns restaurantele din grupul sau), „La Mama” scade in continuu la nivel de calitate.

  • La Mama :

    Domnule G.B.,

    Va multumim pentru vizita pe care ati facut-o in restaurantul La Mama Universitate si pentru faptul ca ati avut o clipa de ragaz pentru a incerca un preparat din meniul nostru.
    Asa este, meniul este simplu (asa cum trebuie sa fie meniul unui restaurant), usor de parcurs, dar foarte versatil. Ati constatat, poate, in urma vizitei, faptul ca avem o sectiune speciala dedicata bucatariei citadine – urbana, cum ati mentionat -, ce contine preparate pe care nu le putem numi “banale”: rata pe varza, iepure cu sos de mustar, rasol de manzat, tigaie picanta, friptura de miel sau ciulama de pui cu mamaliga, cea pe care ati si servit-o. Despre reteta preparatului de mai sus va putem spune ca este reteta proprie a restaurantului, iar ciulamaua, conform Dex-ului, este “o mâncare constând dintr-un sos gros, alburiu, din faina si zeama de carne (de pasare) sau lapte in care se pot adauga bucatele de carne sau ciuperci.”
    Nu este vorba despre inovatie in bucatarie, ci doar despre prepararea corecta a unui produs, care are specificata compozitia la Ingrediente: piept de pui, ciuperci, unt, faina, lapte, condimente.
    In restaurantele La Mama, le oferim clientilor un raport corect calitate-pret-cantitate. Meniul este diversificat, tinem cont de sezonalitatea ingredientelor folosite si ne place sa credem ca le oferim oaspetilor nostri (care pot fi studenti, tineri corporatisti, pensionari sau turisti), o mancare cu gustul celei de acasa, dar tinand intotdeauna cont de tendintele de consum. Totul, la un pret accesibil, astfel incat sa iti permiti sa revii, fara a te gandi la cat de cat de multi bani ai pe card.
    O mancare buna este aceea gatita “ca la mama acasa”. Acasa nu inseamna mancare gatita “din saracie”, desi poate ca si mamele noastre din Bucuresti ar fi vrut sa adauge ingrediente mai pretentioase. Dar mancarea mamei era intotdeauna aburinda, multa si gustoasa. Asa a fost copilaria multora dintre noi, iar acum, desi vremurile s-au schimbat, de fiecare data cand ne ducem “la mama”, stim ca vom manca preparate gustoase, preparate din ingrediente proaspete si simple, fara artificii culinare. Oare de ce, atunci cand calatorim, ne place sa gustam din preparatele gatite de “mama”, iar atunci cand suntem acasa, nu le pretuim la adevarata lor valoare? Va multumim si va mai asteptam pe la noi.

    • George Butunoiu :

      Am niste prejudecati legate de restaurantele La Mama, cu siguranta, probabil formate in urma cu mai multi ani dupa vizita la unul dintre restaurante, cred ca cel din rondul de la Alba Iulia. Inainte sa intru intr-un restaurant La Mama imi spun ca o astfel de mancare nu are cum sa fie foarte buna, e doar cat sa-ti astampere foamea cu un gust si cantitate rezonabile si la preturi accesibile. De aceea am intrat in cele doua restaurante mentionate pe site doar pentru un pranz sau cina expeditive, cu un fel sau doua cel mult. Nu am evaluat niciodata serios restaurantele La Mama, e drept, si daca sunt diferente semnificative intre ce am scris eu si realitate, imi pare sincer rau!

      Cat despre ciulama, eu sunt din Galati, si in toata Moldova ciulamaua se face cu smantana grasa (nu cu simulacrul acela de la Danone sau altii), jumatate de kilogram sau chiar mai mult, daca e o tigaie mai mare, la care se adauga cateva linguri de faina, ca sa se lege. “Ciulamaua” cu faina (exclusiv) e o invesntie olteneasca, si nu e de mirare ca asa apare in DEX. Imi si inchipui pe profesorul de la Iorgu Iordan, care lucra la articolul respectiv din DEX, sunandu-l pe un vecin sa-l intrebe cum se face ciulamaua, si acesta dandu-i reteta cu faina, desigur. Daca DEX-ul ar fi fost facut la Iasi, nu la Bucuresti, va asigur ca altceva ar fi fost scris acolo la “ciulama”… 🙂 Deci, ca fost moldovean, nu ma voi putea impaca niciodata cu gustul acesta.

      Iar despre evaluarile mai consistente si mai serioase: cand imi propun sa fac asta, iau intotdeauna cele mai bune mancaruri (pentru asta ii intreb pe chelneri, chia daca stiu ca in marea majoritate a cazurilor imi dau raspunsuri idioate) si pe cele mai proaste (pe astea le depistez eu usor in meniu), apoi fac un fel de medie. La Mama nu stiu care sunt cele mai bune mancaruri, insa cred ca le stiu de pe acum pe cele mai proaste. Oricum, mi-am pus pe lista sa revin in curand, impreuna cu cineva, ca sa fie ceva mai obiectiva opinia… GB

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.