Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Cum tocmai a venit primavara, avem o multime de lucruri de sarbatorit: insasi venirea invioratului anotimp, Martisorul, femeia etc! Suficiente motive pentru a cauta ceva imbietor prin ofertele de locuri dragute si rasfatabile. Asa ca, rafoind pe ici, pe colo, imi pica ochii pe „La Samuelle„. Marturisesc ca nu mi l-a recomandat nimeni, nu am discutat cu cineva despre, dar cum imi place sa descopar locuri noi si sa ma aventurez in necunoscut, cu riscul aferent asumat, am zis „de ce nu?”. Sigur ca a contat locatia – piata Charles de Gaulle nr. 3 – 5, desi m-am temut ca n-am sa gasesc loc de parcare, una dintre suferintele crude ale orasului nostru. Totusi, micul scuar din intersectie, poate fi o varianta rezonabila. Pentru mine a si fost, pentru ca am gasit chiar 2-3 locuri libere, desi era seara, in miez de saptamana.

Am facut rezervarea cu cateva zile inainte si nu mica mi-a fost mirarea atunci cand am ajuns  si am constatat ca localul avea deja cateva mese ocupate si, in mai putin de o ora, s-a cam ocupat tot! Lumea pestrita, multi straini si am apreciat abilitatile chelnerilor care parleau pe ici, pe colo ba intr-o franceza minimala, ba intr-o engleza ceva mai conturata.

De cum am intrat, mi-a placut ca mirosea a mancare bine gatita, aromata, ceea ce m-a imbujorat nitel, pentru ca am intrat cu inima destul de palpitanda, nestiind la ce sa ma astept si izul aburind mi-a trezit papilele gustative, desi le detectasem cu doar cateva ore inainte. Locatia este chiar in piata, cu vedere spre Televiziune, la parterul unui bloc. Aparent exista si o terasa, acum inca impracticabila, din cauza conditiilor meteo. In interior, sunt cateva zone bine delimitate ca design, aranjate cu gust si cu un aer usor aristocrat, fara sa para batranicios. Am fost imediat preluati si condusi elegant la masa rezervata.

Meniul mi-a atras atentia cu cateva main course si, dupa ce am oscilat intre curcan si rata, am optat pentru pulpa de rata Casablanca, cu un aromat cous-cous. Oferta de deserturi saracacioasa si surprinzator de ieftina, fata de celelalte preparate. Asta m-a surprins inca de la inceput si, din pacate, desi am optat pentru un tiramisu, am fost dezamagita. A fost servit in varianta la borcan, dar prea multa frisca si prea putina mascarpone, asa ca cei 15 lei erau justificabili si de reteta la fel de ieftina.

Rata in schimb – delicioasa! Sincera sa fiu, nu m-am dus foarte infometata si chiar ma gandeam sa optez pentru ceva mai lejer, ca tot era seara. Dar nu regret! Am mancat tot, desi portia nu e micuta, iar eu ma satur repede si las mai bine de jumatate din mancare in farfurie. Acum insa, pur si simplu, nu stiu cand a disparut pulpa de rata frageda, cu tot cu delicioasa ei crusta de deasupra. Un preparat bine conturat la nivel de flavour, care se rasfata printre nuci, caju, stafide si migdale.

Muzica linistita pe fond, baia curata, chelneri simpatici care stiu sa spuna o gluma buna sau un compliment dragut, in asa fel incat sa intregeasca tabloul unei seri dragute si de o eleganta lejera, care sa nu te imbatoseze. Recunosc ca mi-a ramas gandul la curcan, asa ca cine-stie, poate ma voi intoarce mai curand decat cred.

Data actualizarii: 12/11/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close