Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

Asociatia Somelierilor din Romania, anunta deschiderea perioadei de in...

Seria petrecerilor estivale continuă la Hard Rock Cafe cu arome și a...

Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă...

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dins...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lan...

Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care ...

Pe 12 iulie 2018, de la ora 21.00, va avea loc deschiderea oficiala a ...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge lanse...

Clubul Privat de VIN-ASR, Editia de Vara-25.06.2018, Cluj, Timisoara, ...

Restaurant Scoici și Creveți, oaza ta de relaxare chiar în mijlocul...

Se spune din mosi-stramosi ca noaptea de Sanziene sau Dragaica e una m...

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai famili...

Joi, 14 iunie 2018, a avut loc lansarea oficială a BistroMar o pescă...

O noua platforma globala care permite utilizatorilor sa-si comande man...

De ziua Hard Rock Cafe, Original Legendary Burger va costa doar 2,8 le...

Relais & Châteaux and its chefs act to save the oceans On 8th ...

Lansare inedita la Bookfest Două proiecte editoriale create în scop...

Suento by Gram – o noua oază urbană, ascunsă de agitația orașul...

Timp de o săptămână, consumatorii pot susține proiecte artistice,...

Am lansat aplicatia de mobil cu functionalitati extinse, dupa ce i...

Studiile au confirmat: pastele sunt un aliment care ne generează fe...

Saptamana trecuta s-a deschis Koketerie, sau "Koketerie bistrou ur...

Miercuri, 16 mai 2018, de la ora 18.00, a avut loc deschiderea terasei...

Cand se lasa 19 – 20 mai peste Bucuresti, in gradina de la Merlock r...

Bon voyage! Celebrul World Burger Tour, găzduit anual de restaurantel...

Restocracy a incheiat pe 17 aprilie prima editie a competitiei "To...

Duminica, 15 aprilie 2018, a avut loc la restaurantul Isoletta, din pa...

Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta! ...

Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angu...

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House! A cince...

Joi, 19 aprilie 2018, a avut loc festivitatea de premiere a competitie...

Luni, 16 aprilie 2018, Radu Rughinis, patronul Pasterra si la Bottega ...

În weekendul 21-22 aprilie plănuim să ne reintrăm în ritm, să d...

Săptămânile Gastronomiei Chiliene în Café Athénée Primăvara...

Bucuresti, 12 aprilie 2018 Hotel Epoque anunta cu mandrie afilierea...

Ziua Internațională a Malbec-ului, sărbătorită la data de 17 apri...

Cele mai bune sushi si cele mai bune sashimi din Bucuresti in 2018 sun...

Afiseaza

Lansare inedita la Bookfest
Două proiecte editoriale create în scop caritabil

Autorii: Soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București și grupul femeilor din alte țări, aflate în România

București, 29 mai, 2018 – Joi, 31 mai, în cadrul Bookfest, a avut loc, începând cu ora 18.00, lansarea oficială a cărților „Celebrating food around the world” / “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii” – autorele proiectului editorial fiind soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București, precum și “Celebrating Romania: through the Lenses of Expat Women” / “Sărbătorim România: prin ochii femeilor, din alte țări” – proiect editorial realizat de către grupul femeilor expat (din alte țări). Evenimentul s-a desfășurat la Romexpo, pavilionul B2, scena AGORA începand cu orelele 18,00. Au fost prezenți autorii celor două cărți, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai organizației The Duke of Edinburgh International Award România, Master Chef Adi Hădean, alte personalități marcante din diferite domenii de activitate.
Ambele proiecte editoriale au scop caritabil, fondurile încasate strânse prin vânzarea cartilor urmând a fi donate unor organizații umanitare. Cele doua volume au fost disponibile pentru vânzare în cadrul Bookfest, până în data de 3 iunie, ultima zi de desfășurare a târgului.
„Celebrating food around the world” / “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii”

Realizat de soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București, volumul bilingv „Celebrating food around the world” / “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii” prezintă rețete specifice, sănătoase și ușor de preparat, provenind din 26 de țări de pe șase continente, incluzand aperitive, feluri principale, garnituri și deserturi. Fiecare rețetă este însoțită de imagini realizate de fotografii profesioniști Alina Miron și Bogdan Popescu, precum și o notă personalizată de fiecare autor, cu secvente din istorie sau mărturii personale.
Cartea este o inițiativă a soțiilor șefilor de misiuni diplomatice din București, printre care cele ale ambasadorilor din Albania, Argentina, Armenia, Belgia, Brazilia, Chile, Croația, Egipt, Estonia, Georgia, Germania, India, Italia, Japonia, Regatul Arabiei Saudite, Lituania, Palestina, Polonia, Portugalia, Republica Coreea, Rusia, Africa de Sud, Elveția, Ucraina, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.
Volumul include o contribuție specială din partea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei României, care semnează Cuvântul înainte, precum și una din rețetele din carte.
Adi Hădean, semnatarul prefeței cărții, spune: “Am fost fascinat de referințele culturale remarcabile oferite pentru fiecare rețetă în parte. Recomand această carte tuturor celor care iubesc mâncarea la fel de mult ca mine. Dacă v-ați întrebat vreodată cum a apărut o anumită rețetă și cum a ajuns să facă parte din istoria și tradiția unui popor, atunci acest volum vă va captiva. Este una dintre puținele cărți de bucate care își găsesc locul la fel de bine în bibliotecă, cât și în bucătărie. Trebuie citită cu atenție, cu un pahar de vin alături și cu mintea deschisă.”
Fondurile strânse din vânzarea acestei cărți vor fi donate organizației The Duke of Edinburgh International Award România și Asociației Our Lady of Mercy România, al căror obiect de activitate este dedicat dezvoltării tinerilor și, respectiv, sprijinirii persoanelor dezavantajate.

“Celebrating Romania: through the Lenses of Expat Women” / “Sărbătorim România: prin ochii femeilor din alte țări”
Cartea „Celebrating Romania: Through the Lenses of Expat Women”/ “Sărbătorim România: prin ochii femeilor din alte țări” include fotografii realizate de către 30 de artiste fotograf amator, provenind din 20 de țări ale lumii, care locuiesc momentan în România. Cartea a ajuns la a noua ediție, iar ediția de anul acesta marchează 100 de ani de la semnarea Declarației de la Alba Iulia. Prefața este semnată de Alteța Sa Regală Prințesa Maria a României.
“Le felicit din inimă pe doamnele autor pentru ideea nobilă a acestui proiect caritabil, care contribuie nu doar la sprijinirea persoanelor dezavantajate, ci şi la promovarea imaginii României.” – Alteța Sa Regală, Prințesa Maria a României.
Proiectul „Romania through the Lenses of Expat Women” a început în anul 2010, ca o încercare de a combina pasiunea pentru fotografie a autoarelor, cu dorința de a oferi ceva, la rândul lor, țării în care trăiesc acum. Fiecare participant în proiect trimite câteva fotografii, care trec apoi prin filtrul unui juriu alcătuit din fotografi profesioniști, mentori voluntari ai proiectului. Aceștia aleg câte două fotografii de autor, pentru album, și alte câteva pentru expoziție și pentru copertă. Fondurile obținute în urma vânzării albumului și cu ocazia expoziției de fotografii sunt donate apoi unor organizații caritabile.
Anul acesta juriul a fost format din Mihai Constantineanu, Helmut Ignat și Dan Drăghicescu, iar fondurile strânse vor merge către Casa Ioana, Ana și Copiii, Asociația pentru Servicii Sociale SCUT și Fundația Ușa Deschisă. (Comunicat de presa – iunie 2018)

Lansare inedita la Bookfest

Data actualizarii: 06/06/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.