Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

Afiseaza

Lansare inedita la Bookfest
Două proiecte editoriale create în scop caritabil

Autorii: Soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București și grupul femeilor din alte țări, aflate în România

București, 29 mai, 2018 – Joi, 31 mai, în cadrul Bookfest, a avut loc, începând cu ora 18.00, lansarea oficială a cărților „Celebrating food around the world” / “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii” – autorele proiectului editorial fiind soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București, precum și “Celebrating Romania: through the Lenses of Expat Women” / “Sărbătorim România: prin ochii femeilor, din alte țări” – proiect editorial realizat de către grupul femeilor expat (din alte țări). Evenimentul s-a desfășurat la Romexpo, pavilionul B2, scena AGORA începand cu orelele 18,00. Au fost prezenți autorii celor două cărți, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai organizației The Duke of Edinburgh International Award România, Master Chef Adi Hădean, alte personalități marcante din diferite domenii de activitate.
Ambele proiecte editoriale au scop caritabil, fondurile încasate strânse prin vânzarea cartilor urmând a fi donate unor organizații umanitare. Cele doua volume au fost disponibile pentru vânzare în cadrul Bookfest, până în data de 3 iunie, ultima zi de desfășurare a târgului.
„Celebrating food around the world” / “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii”

Realizat de soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București, volumul bilingv „Celebrating food around the world” / “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii” prezintă rețete specifice, sănătoase și ușor de preparat, provenind din 26 de țări de pe șase continente, incluzand aperitive, feluri principale, garnituri și deserturi. Fiecare rețetă este însoțită de imagini realizate de fotografii profesioniști Alina Miron și Bogdan Popescu, precum și o notă personalizată de fiecare autor, cu secvente din istorie sau mărturii personale.
Cartea este o inițiativă a soțiilor șefilor de misiuni diplomatice din București, printre care cele ale ambasadorilor din Albania, Argentina, Armenia, Belgia, Brazilia, Chile, Croația, Egipt, Estonia, Georgia, Germania, India, Italia, Japonia, Regatul Arabiei Saudite, Lituania, Palestina, Polonia, Portugalia, Republica Coreea, Rusia, Africa de Sud, Elveția, Ucraina, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.
Volumul include o contribuție specială din partea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei României, care semnează Cuvântul înainte, precum și una din rețetele din carte.
Adi Hădean, semnatarul prefeței cărții, spune: “Am fost fascinat de referințele culturale remarcabile oferite pentru fiecare rețetă în parte. Recomand această carte tuturor celor care iubesc mâncarea la fel de mult ca mine. Dacă v-ați întrebat vreodată cum a apărut o anumită rețetă și cum a ajuns să facă parte din istoria și tradiția unui popor, atunci acest volum vă va captiva. Este una dintre puținele cărți de bucate care își găsesc locul la fel de bine în bibliotecă, cât și în bucătărie. Trebuie citită cu atenție, cu un pahar de vin alături și cu mintea deschisă.”
Fondurile strânse din vânzarea acestei cărți vor fi donate organizației The Duke of Edinburgh International Award România și Asociației Our Lady of Mercy România, al căror obiect de activitate este dedicat dezvoltării tinerilor și, respectiv, sprijinirii persoanelor dezavantajate.

“Celebrating Romania: through the Lenses of Expat Women” / “Sărbătorim România: prin ochii femeilor din alte țări”
Cartea „Celebrating Romania: Through the Lenses of Expat Women”/ “Sărbătorim România: prin ochii femeilor din alte țări” include fotografii realizate de către 30 de artiste fotograf amator, provenind din 20 de țări ale lumii, care locuiesc momentan în România. Cartea a ajuns la a noua ediție, iar ediția de anul acesta marchează 100 de ani de la semnarea Declarației de la Alba Iulia. Prefața este semnată de Alteța Sa Regală Prințesa Maria a României.
“Le felicit din inimă pe doamnele autor pentru ideea nobilă a acestui proiect caritabil, care contribuie nu doar la sprijinirea persoanelor dezavantajate, ci şi la promovarea imaginii României.” – Alteța Sa Regală, Prințesa Maria a României.
Proiectul „Romania through the Lenses of Expat Women” a început în anul 2010, ca o încercare de a combina pasiunea pentru fotografie a autoarelor, cu dorința de a oferi ceva, la rândul lor, țării în care trăiesc acum. Fiecare participant în proiect trimite câteva fotografii, care trec apoi prin filtrul unui juriu alcătuit din fotografi profesioniști, mentori voluntari ai proiectului. Aceștia aleg câte două fotografii de autor, pentru album, și alte câteva pentru expoziție și pentru copertă. Fondurile obținute în urma vânzării albumului și cu ocazia expoziției de fotografii sunt donate apoi unor organizații caritabile.
Anul acesta juriul a fost format din Mihai Constantineanu, Helmut Ignat și Dan Drăghicescu, iar fondurile strânse vor merge către Casa Ioana, Ana și Copiii, Asociația pentru Servicii Sociale SCUT și Fundația Ușa Deschisă. (Comunicat de presa – iunie 2018)

Lansare inedita la Bookfest

Data actualizarii: 06/06/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close