Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

Chefi cu stele Michelin, evaluatori de restaurante, brand ambassadors,...

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

Restocracy va premia cele mai bune restau...

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Ieri a fost ultima zi a lui SushiRoom, unul dintre cele mai bune resta...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

De pe 17 pana pe 19 august ne bucuram la superlativ de cel mai indragi...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Afiseaza

Lansare inedita la Bookfest
Două proiecte editoriale create în scop caritabil

Autorii: Soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București și grupul femeilor din alte țări, aflate în România

București, 29 mai, 2018 – Joi, 31 mai, în cadrul Bookfest, a avut loc, începând cu ora 18.00, lansarea oficială a cărților „Celebrating food around the world” / “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii” – autorele proiectului editorial fiind soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București, precum și “Celebrating Romania: through the Lenses of Expat Women” / “Sărbătorim România: prin ochii femeilor, din alte țări” – proiect editorial realizat de către grupul femeilor expat (din alte țări). Evenimentul s-a desfășurat la Romexpo, pavilionul B2, scena AGORA începand cu orelele 18,00. Au fost prezenți autorii celor două cărți, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai organizației The Duke of Edinburgh International Award România, Master Chef Adi Hădean, alte personalități marcante din diferite domenii de activitate.
Ambele proiecte editoriale au scop caritabil, fondurile încasate strânse prin vânzarea cartilor urmând a fi donate unor organizații umanitare. Cele doua volume au fost disponibile pentru vânzare în cadrul Bookfest, până în data de 3 iunie, ultima zi de desfășurare a târgului.
„Celebrating food around the world” / “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii”

Realizat de soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București, volumul bilingv „Celebrating food around the world” / “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii” prezintă rețete specifice, sănătoase și ușor de preparat, provenind din 26 de țări de pe șase continente, incluzand aperitive, feluri principale, garnituri și deserturi. Fiecare rețetă este însoțită de imagini realizate de fotografii profesioniști Alina Miron și Bogdan Popescu, precum și o notă personalizată de fiecare autor, cu secvente din istorie sau mărturii personale.
Cartea este o inițiativă a soțiilor șefilor de misiuni diplomatice din București, printre care cele ale ambasadorilor din Albania, Argentina, Armenia, Belgia, Brazilia, Chile, Croația, Egipt, Estonia, Georgia, Germania, India, Italia, Japonia, Regatul Arabiei Saudite, Lituania, Palestina, Polonia, Portugalia, Republica Coreea, Rusia, Africa de Sud, Elveția, Ucraina, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.
Volumul include o contribuție specială din partea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei României, care semnează Cuvântul înainte, precum și una din rețetele din carte.
Adi Hădean, semnatarul prefeței cărții, spune: “Am fost fascinat de referințele culturale remarcabile oferite pentru fiecare rețetă în parte. Recomand această carte tuturor celor care iubesc mâncarea la fel de mult ca mine. Dacă v-ați întrebat vreodată cum a apărut o anumită rețetă și cum a ajuns să facă parte din istoria și tradiția unui popor, atunci acest volum vă va captiva. Este una dintre puținele cărți de bucate care își găsesc locul la fel de bine în bibliotecă, cât și în bucătărie. Trebuie citită cu atenție, cu un pahar de vin alături și cu mintea deschisă.”
Fondurile strânse din vânzarea acestei cărți vor fi donate organizației The Duke of Edinburgh International Award România și Asociației Our Lady of Mercy România, al căror obiect de activitate este dedicat dezvoltării tinerilor și, respectiv, sprijinirii persoanelor dezavantajate.

“Celebrating Romania: through the Lenses of Expat Women” / “Sărbătorim România: prin ochii femeilor din alte țări”
Cartea „Celebrating Romania: Through the Lenses of Expat Women”/ “Sărbătorim România: prin ochii femeilor din alte țări” include fotografii realizate de către 30 de artiste fotograf amator, provenind din 20 de țări ale lumii, care locuiesc momentan în România. Cartea a ajuns la a noua ediție, iar ediția de anul acesta marchează 100 de ani de la semnarea Declarației de la Alba Iulia. Prefața este semnată de Alteța Sa Regală Prințesa Maria a României.
“Le felicit din inimă pe doamnele autor pentru ideea nobilă a acestui proiect caritabil, care contribuie nu doar la sprijinirea persoanelor dezavantajate, ci şi la promovarea imaginii României.” – Alteța Sa Regală, Prințesa Maria a României.
Proiectul „Romania through the Lenses of Expat Women” a început în anul 2010, ca o încercare de a combina pasiunea pentru fotografie a autoarelor, cu dorința de a oferi ceva, la rândul lor, țării în care trăiesc acum. Fiecare participant în proiect trimite câteva fotografii, care trec apoi prin filtrul unui juriu alcătuit din fotografi profesioniști, mentori voluntari ai proiectului. Aceștia aleg câte două fotografii de autor, pentru album, și alte câteva pentru expoziție și pentru copertă. Fondurile obținute în urma vânzării albumului și cu ocazia expoziției de fotografii sunt donate apoi unor organizații caritabile.
Anul acesta juriul a fost format din Mihai Constantineanu, Helmut Ignat și Dan Drăghicescu, iar fondurile strânse vor merge către Casa Ioana, Ana și Copiii, Asociația pentru Servicii Sociale SCUT și Fundația Ușa Deschisă. (Comunicat de presa – iunie 2018)

Lansare inedita la Bookfest

Data actualizarii: 06/06/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.