Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

Afiseaza

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lansat proiectul Vinum & Carmina, printr-o degustare de vinuri, muzica si poezie.

Gazda evenimentului de lansare a fost Corin Romanescu, CEO al Centrului de Evenimente The President, care a facut o scurta prezentare a proiectului si a spatiilor grupului. ”Am lansat proiectul Vinum & Carmina din dorinta de a veni in sprijinul tuturor iubitorilor de cultura, fie ca vorbim despre poezia naturii sau literatura culta, si a tuturor celor care iubesc vinul bun si mancarea de calitate. Noi consideram ca vinul si poezia se impletesc si se completeaza iar serile pe terasa Ventia le sporesc farmecul. Din aceste motive, invitatul special a primei intalniri din cadrul Vinum & Carmina a fost Conf. Univ. Dr. Radut Bilbiie care ne-a invitat la o calatorie culturala cu tema „Vinul si visul poetului”. In acelasi timp, ce ar fi vinul bun fara muzica de calitate? Pentru a-l putea savura intr-un mediu relaxat, am incheiat seara cu un recital de muzica romaneasca si internationala sustinut de Cover & Dance Band”, a declarat, in cadrul evenimentului, Corin Romanescu, CEO al Centrului de Evenimente The President.

Invitatul special a primei intalniri din cadrul Vinum & Carmina, Conferentiar Universitar Doctor Radut Bilbiie, a pus accentul pe legatura dintre poet, poezie si vin: ”Ma bucura faptul ca aveti placere si bucurie sa ascultati poezii, fiindca, pana la urma urmei, vinul intotdeauna este intovarasit de aroma, de buchetul poeziei… Vinul reprezinta o poveste intelectuala… Vinul inspira poetul… Vinul inspira si aduce pe aripile basmului sau dragostea… Vinul dezleaga inimile…”. Printre scriitorii ale caror versuri au fost prezentate audientei s-au numarat Ion Pillat, Nichifor Crainic, Anton Pann, Dimitrie Cantemir, Ion Minulescu si George Toparceanu.

La evenimentul de lansare au fost degustate vinuri ale Domeniului Bogdan, prezentate de somelierul Catalin Baluta care a explicat si felul in care sunt obtinute vinurile biologice. Atmosfera relaxanta a evenimentului a fost intretinuta de Cover & Dance Band, parte a Tarafului Bucuresti. (Comunicat de presa – iulie 2018)


Despre Vinum & Carmina

Proiectul de educatie in cultura vinului cu titlul ”Vinum & Carmina 2018” se desfasoara in perioada iulie-august 2018 si si-a propus sa promoveze vinul bun si muzica de calitate printr-o serie de evenimente desfasurate pe terasa Venetia, in cadrul Centrului de Evenimente The President.

Pe durata proiectului sunt organizate 3 degustari de vinuri (pe 5 iulie, 26 iulie si 30 august), in cadrul carora 3 case de vinuri partenere sunt invitate sa realizeze prezentari si degustari ale unor colectii reprezentative de vinuri.

La evenimentul de lansare au participat: manageri, organizatori de evenimente, specialisti in comunicare si relatii publice, specialisti de resurse umane si comunicare interna,  angajati din companii romanesti si multinationale, jurnalisti si public larg.

Proiectul Vinum & Carmina este sprijinit de 19 parteneri media: ACCMediaChannel, ACTUALITATEA MUZICALA, Autoreport, Bucuresti Life, Bucurestii vechi si noi, Clarissa, DacicCool, Fashion8, InfoAliment, INFOFASHION.RO, IneditTV, IQool, MyMagazine, Mujer, Romania pozitiva, SENSO TV, StyleAndTheCity.ro, Viata Bucurestiului, Vipstyle.


Despre Corin Romanescu

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaza de 20 de ani pe piata HORECA fiind martor al principalelor tendinte ale fiecarei perioade. In ultimii 5 ani a contribuit la organizarea cu succes a peste 1000 de evenimente corporate si private, oferind sfaturi practice si sprijin pentru sute de cupluri si zeci de companii din sectorul privat. Este Presedinte al Asociatiei pentru Combaterea Saraciei Si Afectiunilor Umane. Este Absolvent al UTCB – Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.


Despre  Conf. Univ. Dr. Radut Bilbiie

Conferentiar Universitar Doctor Radut Bilbiie este consilier superior in Ministerul Educaţiei Nationale, Membru in Juriul de Onoare al Asociaţiei Romane a Profesioniştilor in Relaţii Publice (ARRP), vicepreşedinte al Asociaţiei Romane de Istoria Presei (ARIP), membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti. Din 1994, a susţinut cursuri şi seminarii de jurnalism şi de relaţii publice la Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu si Academia Forţelor Terestre „Nicolae Balcescu” Sibiu.


Despre The President

Situat pe malul Lacului Tei si inconjurat de vegetatia parcului cu acelasi nume, Centrul de Evenimente The President este special amenajat pentru evenimente private sau corporate, de diferite dimensiuni. Grupul dispune de un restaurant deschis zilnic pentru publicul larg, intre orele 10-24 si de 5 saloane pentru evenimente: salonul Roma cu o capacitate intre 60 si 150 de persoane, salonul Milano cu o capacitate intre 100 si 200 de persoane, salonul Verona cu o capacitate intre 150 si 400 de persoane, salonul Florenta cu o capacitate intre 150 si 400 de persoane, salonul Florenta-Verona cu o capacitate intre 401 si 800 de persoane, alaturi de o terasa cu o capacitate de 600 de persoane (Terasa Venetia) si o piscina cu o capacitate de 300 de persoane (The President Pool & Lounge) deschisa in perioada mai – septembrie .

Meniul cu specific international al restaurantului ofera preparate pentru toate gusturile, iar privelistea spre lac transforma mesele luate cu prietenii, cu familia sau cu partenerii de afaceri in experiente placute.

Data actualizarii: 09/07/2018