Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

The Table Menu Pandemia de coronavirus a obligat mulți patroni sa...

Începând din această săptămână, preparatele din meniul Hard Roc...

Pata Negra au mers si mai departe cu serviciile de home delivery, si i...

Epoque Hotel Relais & Châteaux anunta un nou concept gastronomic ...

Un nou magazin Carrefour Express este de astazi deschis bucurestenilor...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

Vom deschide gradina Athanor în Gurbănești la 1 iunie și, până a...

O firma specializata in sisteme de impachetare, de transport si de pas...

Ne străduim să ne adaptăm acestei perioade și dorim să te anunț...

Urgia s-a abătut asupra noastră neîndurător și nu a iertat pe nim...

Restaurantul Red Angus Steakhouse, situat în Centrul Vechi al Capital...

Astazi ne-a sosit un mail oficial din partea celor de la Uber Eats, ca...

Berarii României lansează #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, campania de s...

Unde sunt petrecerile de altădată? Una poate fi sâmbătă, fix la t...

Locanta Jariștea livrează meniuri gustoase pentru acasă! Sub dev...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Compania Metaminds și restaurantul KAIAMO vin în sprijinul instituț...

“Împreună, împotriva COVID-19”: Red Angus Steakhouse livrează ...

Lanțul de cafenele 5 to go se redeschide pe 5 mai și face cinste cu ...

Restaurantul Poesia mentine aceleasi retete si produse de cea mai buna...

Asociația pentru Promovarea Vinului Românesc solicită măsuri de ur...

Meniu de Paște de la White Horse Dragii nostri, Sarbatorile Sfint...

Continuăm să-ți pregătim în siguranță preparatele preferate de ...

Oferta E3 by Entourage si B4 Market pentru masa de Paște si delivery:...

Am ales sa nu inchidem! Sa ramanem langa masinile de gatit si sa facem...

Afiseaza

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5 milioane de Euro!

Grupul românesc Le Manoir a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri ce depășește 5,5 milioane de Euro, realizând cu 15% mai mult comparativ cu perioada anterioară. Companiile deținute de către Cristian și Maria Preotu includ divizia de importuri și distribuție business-to-business Le Manoir, specializată în produse gastronomice premium și băuturi fine, 4 magazine Comtesse du Barry (3 în București și unul în Cluj, operat printr-un partener), 2 magazine de îmbrăcăminte, sub brandul franțuzesc Petit Bateau și restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français, Corto Maltese, SushiRoom, La Vinuri şi Bistro Ateneu.
“Creșterea a fost una uniformă susținută de toate diviziile noastre. Atât partea de ospitalitate, cât și cele de distribuție și de retail au avut performanțe extrem de bune, deoarece am înregistrat atât o creștere a portofoliului de clienți, cât și a ocaziilor de consum. În special pe segmentul business-to-consumer putem spune că am avut rezultate bune. De la an la an, un număr mai mare de români cumpără produse gastronomice mai des, atât pentru a le face cadou, dar și pentru a uz propriu, sugerând, astfel, o creștere a standardului de viață și o popularizare a consumului de preparate și vinuri premium, de la producători reputați. Un comportament asemănător observăm și pe partea de retail de îmbrăcăminte, unde numărul clienților magazinelor Petit Bateau a crescut cu 15-20% în 2018.”, declară Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.
În ceea ce privește zona de HoReCa, portofoliul Le Manoir s-a îmbogățit în ultimul an. În septembrie, a fost lansat localul mediteranean Corto Maltese, în zona Floreasca, restaurantul SushiRoom, de pe strada Episcopiei a fost relocat, urmând a fi redeschis, în martie 2019, în Piața Dorobanți, iar, pe strada Episcopiei, Le Manoir a inaugurat un nou proiect – Bistro Ateneu, un local cu bucătărie românească modernă, care utilizează materii prime naturale, de sezon, de la ferme locale și a cărui echipă este condusă de către chef Alexandru Dumitru, câștigător în 2018, al premiului Terroir – pentru colaborarea cu producătorii locali, în cadrul Galei Gault & Millau. “Profităm de fiecare oportunitate de afaceri pe care o identificăm și în care credem. De exemplu, dacă găsim un chef bun, cum a fost cazul lui Alexandru Dumitru, creăm un concept în jurul său. Pentru noi, este o prioritate să contribuim la creșterea gastronomiei românești și să demonstrăm că bucătăria noastră – cu profesioniștii și furnizorii săi -, este competitivă la nivel internațional. Pe partea de HoReCa, pentru noi, anul care s-a încheiat a însemnat ieșirea din raza noastră de acțiune și extinderea către Floreasca, o zonă cu mult potențial, unde activam deja, prin magazinul Comtesse du Barry, de pe bulevardul Mircea Eliade.”, continuă Cristian Preotu. Mai mult, pentru a doua oara în doi ani consecutivi, restaurantul Relais & Châteaux Le Bistrot Français a fost decalarat de către Restocracy Restaurantul Anului.
Pentru grupul românesc, 2018 a marcat și demararea, în luna decembrie, a operațiunilor de distribuție de vinuri românești în Franța, noua divizie fiind lansată în cadrul unui eveniment ce a
avut loc la Ambasada Română la Paris, de la Hôtel de Béhague.
Pentru următoarele 6 luni, Le Manoir vizează o serie de noi proiecte: deschiderea unui magazin de gastronomie și băuturi fine, est-europene, la Paris, într-o zonă centrală, situată în vecinătatea Turnului Eiffel și a Ambasadei Române și lansarea unei agenții de evenimente premium. “Ne implicăm în continuare în proiecte noi, despre care considerăm că au potențial de dezvoltare și care se pretează experienței și specificului activității noastre. Preconizăm că noile divizii vor implica investiții de aproximativ 400,000 de Euro, iar, pentru 2019, ne așteptăm la o creștere de 10-15% a cifrei de afaceri Le Manoir.”, inchide Cristian Preotu. (Comunicat de presa – Februarie 2018)


Despre Grupul Le Manoir
Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul românesc Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, sub următoarele branduri: divizia de importuri
și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry și Petit Bateau, restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français, La Vinuri, Corto Maltese, SushiRoom și Bistro Ateneu.

Data actualizarii: 25/02/2019

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.