Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Afiseaza

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5 milioane de Euro!

Grupul românesc Le Manoir a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri ce depășește 5,5 milioane de Euro, realizând cu 15% mai mult comparativ cu perioada anterioară. Companiile deținute de către Cristian și Maria Preotu includ divizia de importuri și distribuție business-to-business Le Manoir, specializată în produse gastronomice premium și băuturi fine, 4 magazine Comtesse du Barry (3 în București și unul în Cluj, operat printr-un partener), 2 magazine de îmbrăcăminte, sub brandul franțuzesc Petit Bateau și restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français, Corto Maltese, SushiRoom, La Vinuri şi Bistro Ateneu.
“Creșterea a fost una uniformă susținută de toate diviziile noastre. Atât partea de ospitalitate, cât și cele de distribuție și de retail au avut performanțe extrem de bune, deoarece am înregistrat atât o creștere a portofoliului de clienți, cât și a ocaziilor de consum. În special pe segmentul business-to-consumer putem spune că am avut rezultate bune. De la an la an, un număr mai mare de români cumpără produse gastronomice mai des, atât pentru a le face cadou, dar și pentru a uz propriu, sugerând, astfel, o creștere a standardului de viață și o popularizare a consumului de preparate și vinuri premium, de la producători reputați. Un comportament asemănător observăm și pe partea de retail de îmbrăcăminte, unde numărul clienților magazinelor Petit Bateau a crescut cu 15-20% în 2018.”, declară Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.
În ceea ce privește zona de HoReCa, portofoliul Le Manoir s-a îmbogățit în ultimul an. În septembrie, a fost lansat localul mediteranean Corto Maltese, în zona Floreasca, restaurantul SushiRoom, de pe strada Episcopiei a fost relocat, urmând a fi redeschis, în martie 2019, în Piața Dorobanți, iar, pe strada Episcopiei, Le Manoir a inaugurat un nou proiect – Bistro Ateneu, un local cu bucătărie românească modernă, care utilizează materii prime naturale, de sezon, de la ferme locale și a cărui echipă este condusă de către chef Alexandru Dumitru, câștigător în 2018, al premiului Terroir – pentru colaborarea cu producătorii locali, în cadrul Galei Gault & Millau. “Profităm de fiecare oportunitate de afaceri pe care o identificăm și în care credem. De exemplu, dacă găsim un chef bun, cum a fost cazul lui Alexandru Dumitru, creăm un concept în jurul său. Pentru noi, este o prioritate să contribuim la creșterea gastronomiei românești și să demonstrăm că bucătăria noastră – cu profesioniștii și furnizorii săi -, este competitivă la nivel internațional. Pe partea de HoReCa, pentru noi, anul care s-a încheiat a însemnat ieșirea din raza noastră de acțiune și extinderea către Floreasca, o zonă cu mult potențial, unde activam deja, prin magazinul Comtesse du Barry, de pe bulevardul Mircea Eliade.”, continuă Cristian Preotu. Mai mult, pentru a doua oara în doi ani consecutivi, restaurantul Relais & Châteaux Le Bistrot Français a fost decalarat de către Restocracy Restaurantul Anului.
Pentru grupul românesc, 2018 a marcat și demararea, în luna decembrie, a operațiunilor de distribuție de vinuri românești în Franța, noua divizie fiind lansată în cadrul unui eveniment ce a
avut loc la Ambasada Română la Paris, de la Hôtel de Béhague.
Pentru următoarele 6 luni, Le Manoir vizează o serie de noi proiecte: deschiderea unui magazin de gastronomie și băuturi fine, est-europene, la Paris, într-o zonă centrală, situată în vecinătatea Turnului Eiffel și a Ambasadei Române și lansarea unei agenții de evenimente premium. “Ne implicăm în continuare în proiecte noi, despre care considerăm că au potențial de dezvoltare și care se pretează experienței și specificului activității noastre. Preconizăm că noile divizii vor implica investiții de aproximativ 400,000 de Euro, iar, pentru 2019, ne așteptăm la o creștere de 10-15% a cifrei de afaceri Le Manoir.”, inchide Cristian Preotu. (Comunicat de presa – Februarie 2018)


Despre Grupul Le Manoir
Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul românesc Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, sub următoarele branduri: divizia de importuri
și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry și Petit Bateau, restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français, La Vinuri, Corto Maltese, SushiRoom și Bistro Ateneu.

Data actualizarii: 25/02/2019