Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5 milioane de Euro!

Grupul românesc Le Manoir a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri ce depășește 5,5 milioane de Euro, realizând cu 15% mai mult comparativ cu perioada anterioară. Companiile deținute de către Cristian și Maria Preotu includ divizia de importuri și distribuție business-to-business Le Manoir, specializată în produse gastronomice premium și băuturi fine, 4 magazine Comtesse du Barry (3 în București și unul în Cluj, operat printr-un partener), 2 magazine de îmbrăcăminte, sub brandul franțuzesc Petit Bateau și restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français, Corto Maltese, SushiRoom, La Vinuri şi Bistro Ateneu.
“Creșterea a fost una uniformă susținută de toate diviziile noastre. Atât partea de ospitalitate, cât și cele de distribuție și de retail au avut performanțe extrem de bune, deoarece am înregistrat atât o creștere a portofoliului de clienți, cât și a ocaziilor de consum. În special pe segmentul business-to-consumer putem spune că am avut rezultate bune. De la an la an, un număr mai mare de români cumpără produse gastronomice mai des, atât pentru a le face cadou, dar și pentru a uz propriu, sugerând, astfel, o creștere a standardului de viață și o popularizare a consumului de preparate și vinuri premium, de la producători reputați. Un comportament asemănător observăm și pe partea de retail de îmbrăcăminte, unde numărul clienților magazinelor Petit Bateau a crescut cu 15-20% în 2018.”, declară Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.
În ceea ce privește zona de HoReCa, portofoliul Le Manoir s-a îmbogățit în ultimul an. În septembrie, a fost lansat localul mediteranean Corto Maltese, în zona Floreasca, restaurantul SushiRoom, de pe strada Episcopiei a fost relocat, urmând a fi redeschis, în martie 2019, în Piața Dorobanți, iar, pe strada Episcopiei, Le Manoir a inaugurat un nou proiect – Bistro Ateneu, un local cu bucătărie românească modernă, care utilizează materii prime naturale, de sezon, de la ferme locale și a cărui echipă este condusă de către chef Alexandru Dumitru, câștigător în 2018, al premiului Terroir – pentru colaborarea cu producătorii locali, în cadrul Galei Gault & Millau. “Profităm de fiecare oportunitate de afaceri pe care o identificăm și în care credem. De exemplu, dacă găsim un chef bun, cum a fost cazul lui Alexandru Dumitru, creăm un concept în jurul său. Pentru noi, este o prioritate să contribuim la creșterea gastronomiei românești și să demonstrăm că bucătăria noastră – cu profesioniștii și furnizorii săi -, este competitivă la nivel internațional. Pe partea de HoReCa, pentru noi, anul care s-a încheiat a însemnat ieșirea din raza noastră de acțiune și extinderea către Floreasca, o zonă cu mult potențial, unde activam deja, prin magazinul Comtesse du Barry, de pe bulevardul Mircea Eliade.”, continuă Cristian Preotu. Mai mult, pentru a doua oara în doi ani consecutivi, restaurantul Relais & Châteaux Le Bistrot Français a fost decalarat de către Restocracy Restaurantul Anului.
Pentru grupul românesc, 2018 a marcat și demararea, în luna decembrie, a operațiunilor de distribuție de vinuri românești în Franța, noua divizie fiind lansată în cadrul unui eveniment ce a
avut loc la Ambasada Română la Paris, de la Hôtel de Béhague.
Pentru următoarele 6 luni, Le Manoir vizează o serie de noi proiecte: deschiderea unui magazin de gastronomie și băuturi fine, est-europene, la Paris, într-o zonă centrală, situată în vecinătatea Turnului Eiffel și a Ambasadei Române și lansarea unei agenții de evenimente premium. “Ne implicăm în continuare în proiecte noi, despre care considerăm că au potențial de dezvoltare și care se pretează experienței și specificului activității noastre. Preconizăm că noile divizii vor implica investiții de aproximativ 400,000 de Euro, iar, pentru 2019, ne așteptăm la o creștere de 10-15% a cifrei de afaceri Le Manoir.”, inchide Cristian Preotu. (Comunicat de presa – Februarie 2018)


Despre Grupul Le Manoir
Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul românesc Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, sub următoarele branduri: divizia de importuri
și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry și Petit Bateau, restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français, La Vinuri, Corto Maltese, SushiRoom și Bistro Ateneu.

Data actualizarii: 25/02/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close