Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona centrala a Bucurestiului, cuprinsa intre:...

Ord. dupa

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Anika este un restaurant cu bucatarie romaneasca fina si creativa, sit...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritate Foarte fr...

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

Benihana e un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocr...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Secvente dintr-un film de arta Nu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

O cantina-bistrou cu mancare destul de buna Boutique du Pain e un b...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Caffe Citta, mai mult restaurant decat caffe Am revenit la Caffe Ci...

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este locul Mie mi se pare ca ...

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epoca Cei ca...

Exista viata in Caragea 8! Dar nu exsita mancare... Caragea 8 (scri...

Un grup de prieteni francezi și români, deopotrivă profesioniști ...

Carturesti Carusel este o librarie si ceainarie situata pe strada Lips...

Afiseaza

Lido’s Brasserie – Minunea inmultirii pestilor…

Lido's Brasserie, braseria hotelului Lido din BucurestiS-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si am asteptat sa vina un libanez ca sa faca asta. Mohammad Murad a preluat hotelul si a deschis deocamdata o braserie pe coltul cu Franklin. Cred ca are in plan sa deschida si fostul restaurant, presupun ca in curand, fiindca libanezul nu sta mult pe ganduri.

Braseria se cheama Lido’s Brasserie. Cei de acolo mi-au spus ca Mohammad Murad a vrut sa redea hotelului si braseriei ambianta interbelica. Ceea ce m-a bucurat foarte tare, pentru ca m-ar fi iritat, fara indoiala, sa gasesc si pe acolo vreun tavan industrial sau cine stie ce minimalisme deprimante.

Si asta se potriveste si cu aplecarea catre luxul oriental pe care l-am observat in multe locuri cu care se mandreste Mohammad Murad, ca de pilda Hotelul Phoenicia din Baneasa, ori coloratul restaurant Mandaloun. M-au lasat sa fac poze si in Lido’s Brasserie si in holul central al hotelului, asa ca asta ma scuteste de o descriere pe care oricum nu as fi putut sa o fac.

Multi vor stramba din nas la excesul de obiecte aurite, de decoruri si de ornamente, insa mie imi plac intr-un astfel de loc cu istorie si cu semnificatie, dupa cum am spus.

Lido’s Brasserie e destul de mare, cu salonul in forma de L, incepe pe Magheru si se termina pe Franklin. Pereti de sticla – si e foarte bine asa – ca sa vezi bine marele bulevard si centrul centrului Bucurestiului.

Meniul m-a cam surprins la Lido’s Brasserie. Mi-a placut la inceput sa vad ca e scurt, si asta mi-a inspirat incredere. Insa apoi l-am gasit fara originalitate, inutil de conservator, si oricum fara vreo legatura aparenta cu locul si cu amintirile lui. Eu am luat o supa de conopida, destul de buna, nimic de spus, si un lup de mare cu sos si cu niste spanac dedesubt. Pestele a fost banal, sosul la fel, spanacul arata bine, insa plutea in apa, de iti taia toata pofta sa-l mananci.

Serviciul a fost bun, pana am primit nota. Cu niste chelneri vanjosi, dezinvolti, cu chef de munca, chiar cu spirit de observatie. Fiindca au observat repede ca am vazut firimiturile pe masa de la cei care statusera inainte. Dar nu s-au pierdut cu firea, au analizat situatia si au reactionat rapid. Aveau doua optiuni la indemana: sa ia fata de masa si sa aduca alta, sau sa dea firimiturile de pe masa pe jos, cu mana. Au ales ultima solutie, asa ca pana la urma am stat la o masa fara firimituri mari pe ea… (citeste tot)

Hotelul Lido (holul central)

Data actualizarii: 23/04/2020

Lido’s Brasserie  - Bd. Magheru, nr. 5-7 (Hotel Lido's by Phoenicia)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.