Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Afiseaza

Lido's Brasserie, braseria hotelului Lido din BucurestiS-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si am asteptat sa vina un libanez ca sa faca asta. Mohammad Murad a preluat hotelul si a deschis deocamdata o braserie pe coltul cu Franklin. Cred ca are in plan sa deschida si fostul restaurant, presupun ca in curand, fiindca libanezul nu sta mult pe ganduri.

Braseria se cheama Lido’s Brasserie. Cei de acolo mi-au spus ca Mohammad Murad a vrut sa redea hotelului si braseriei ambianta interbelica. Ceea ce m-a bucurat foarte tare, pentru ca m-ar fi iritat, fara indoiala, sa gasesc si pe acolo vreun tavan industrial sau cine stie ce minimalisme deprimante.

Si asta se potriveste si cu aplecarea catre luxul oriental pe care l-am observat in multe locuri cu care se mandreste Mohammad Murad, ca de pilda Hotelul Phoenicia din Baneasa, ori coloratul restaurant Mandaloun. M-au lasat sa fac poze si in Lido’s Brasserie si in holul central al hotelului, asa ca asta ma scuteste de o descriere pe care oricum nu as fi putut sa o fac.

Multi vor stramba din nas la excesul de obiecte aurite, de decoruri si de ornamente, insa mie imi plac intr-un astfel de loc cu istorie si cu semnificatie, dupa cum am spus.

Lido’s Brasserie e destul de mare, cu salonul in forma de L, incepe pe Magheru si se termina pe Franklin. Pereti de sticla – si e foarte bine asa – ca sa vezi bine marele bulevard si centrul centrului Bucurestiului.

Meniul m-a cam surprins la Lido’s Brasserie. Mi-a placut la inceput sa vad ca e scurt, si asta mi-a inspirat incredere. Insa apoi l-am gasit fara originalitate, inutil de conservator, si oricum fara vreo legatura aparenta cu locul si cu amintirile lui. Eu am luat o supa de conopida, destul de buna, nimic de spus, si un lup de mare cu sos si cu niste spanac dedesubt. Pestele a fost banal, sosul la fel, spanacul arata bine, insa plutea in apa, de iti taia toata pofta sa-l mananci.

Serviciul a fost bun, pana am primit nota. Cu niste chelneri vanjosi, dezinvolti, cu chef de munca, chiar cu spirit de observatie. Fiindca au observat repede ca am vazut firimiturile pe masa de la cei care statusera inainte. Dar nu s-au pierdut cu firea, au analizat situatia si au reactionat rapid. Aveau doua optiuni la indemana: sa ia fata de masa si sa aduca alta, sau sa dea firimiturile de pe masa pe jos, cu mana. Au ales ultima solutie, asa ca pana la urma am stat la o masa fara firimituri mari pe ea.

Si a venit, ineluctabil, si momentul notei de plata. Care nota era aproape de trei ori mai mare fata de cat stiam eu ca am mancat. Le-am cerut meniul sa vad pe ce imi iau banii, si am vazut ca mi-au marcat pestele de patru ori, in loc de o singura portie.

Ma urmareau de la distanta, s-au prins si ei ca m-am prins, asa ca au luat initiativa si mi-au spus ca si-au dat seama ca gresisera nota. Au venit cu alta, si am rams cu banii carora tocmai ma pregateam sa le spun adio pe card, adica acolo unde le era locul. Nu a fost foarte scump, dar nici ieftin. Pestele vreo 50 de lei, rezonabil, iar supa vreo 35. Clienti aveau, o lume destul de pestrita, asa cum vezi in toate hotelurile mari din centru, de altfel.

Presupun ca Lido’s Brasserie va deveni repede un punct de atractie al marelui bulevard Magheru, mai ales ca nu e mai nimic acolo unde sa vrei sa te opresti pentru o mancare fina sau un decor elegant. Dar sa vedem ce va fi mai departe cu Lido’s Brasserie, si mai ales dupa ce vor deshide si restaurantul… (GB – februarie 2019)

Hotelul Lido (holul central)

Data actualizarii: 27/02/2019

  • Mihai :

    kitch maxim ca in toate hotelurile phoenicia, dar nu m ar deranja atat de mult ca si serviciul.
    locurile bune sunt vesnic rezervate desi nu exista vreo rezervare in sine ( nesimtire maxima ), pe fata de masa citeam menul clientului anterior, cand am cerut sa o schimbe s a uitat la mine de parca ii cerusem sa se impuste.

    Preturi enorme versus mancare ca si gust + servicii. Si o ultima notita, am mancat de 20 ori prin vreo 6-7 stabilimente ale lantului, sunt de la mare distanta campioni cu servicii proaste si mancare fara gust, din pacate.