Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Afiseaza

Cine este Lulu’s Cake?

Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofetarie.

Lulu’s Cake este visul unor oameni din zilele noastre devenit realitate, mai exact „visul nostru”.

Eu sunt Adriana Olaru si am lucrat peste 10 ani in banca, mai exact in Citibank si Garantibank, ca relationship manager de private banking, apoi bankingul in Romania s-a schimbat, am avut copiii si „career path-ul” meu nu mi se mai potrivea, aveam nevoie de o schimbare.

Costin Olaru este sotul meu. Are o experienta de 12 ani in banking – retail si private banking si din 2013 a ales domeniul Facility Management-ului in industria farmaceutica. El dezvolta tot felul de proiecte extra job, este pasionat de mai multe lucruri printre care si de prepararea prajiturilor traditionale romanesti. Dupa ce si-a indeplinit visul si s-a certificat in Project Management (PMP) in 2017, am demarat impreuna „proiectul” – Lulu’s Cake.

De ce prajituri de casa? Pentru ca noua ne plac prajiturile de casa foarte mult, pentru gustul simplu, potrivit de dulce si de aromat, pentru ca ne amintesc de sarbatorile in familie si de tot ceea ce era mai frumos in casele noastre cand eram mici. Si tocmai pe acel gust nu il mai regaseam nicaieri. Cand ne gandim la cum am inceput, ne dam seama ca a fost si o nevoie, pe langa vis sau dorinta. O nevoie de a manca prajituri traditionale romanesti sau de a le servi la petreceri, fara sa le facem neaparat in casa, o dorinta de a duce la birou prajituri in zile de nastere, fara a alerga dupa ele in tot orasul, o nevoie de prajituri proaspete, gustoase, dar si frumos ambalate, usor de transportat si servit. Iar dupa ce ni s-au nascut cele doua fete, am avut, desigur, nevoia de a le oferi deserturi cat mai sanatoase si naturale.

Si am reusit, cu rabdare, cu un plan de business, accesand programul Start-up Nation, cu oameni de nadejde si cel mai important, cu retetele bunicelor si ale mamelor, sa deschidem laboratorul Lulu’s Cake. Pe 2 mai 2018, Lulu’s Cake s-a concretizat intr-un laborator pe strada Bogdanita din Sectorul 1 (zona Polona). Atunci am dat drumul si la aparatura, si la site, si la pagina de Facebook si la cea de Instagram.

Acum Lulu’s este un vis devenit realitate, o nevoie de ceva bun implinita, este o echipa de 4 oameni, care lucreaza la 8 maini, la cateva aparate sofisticate, cu ingrediente simple si de foarte buna calitate si cu cateva retete simple. Asa vrem sa trezim amintiri din trecut si sa lasam mostenire pentru viitor, pentru ca oamenii sa (re)descopere de unde vin cosuletele, rulourile si Alba ca Zapada, nu doar macarons, cheesecake si tiramisu, care de altfel, si noua ne plac foarte mult, daca sunt bine facute.

Planul a fost, este si va fi intotdeauna sa facem cele mai bune si cele mai simple prajituri de casa pe care le putem face. Asa cum au fost facute ele, dintotdeauna, dupa retete deloc complicate, dar cu atentie, cu dragoste, cu produse naturale. Si foarte important, fara conservanti, afanatori, arome artificiale, stabilizatori si tot felul de nebunii care uneori dau aspect apetisant si poate chiar si gust deserturilor, dar nu gustul acela natural, al copilariei, al prajiturilor romanesti, savuroase. Si nu numai ca vrem sa le facem bine, dar vrem sa fie redescoperite de copii, de turisti si de oamenii ocupati. Vrem cumva sa repunem prajiturile romanesti acolo unde le este locul.

De aceea vom fi mereu atenti la materia prima care intra in laborator, la modul in care amestecam ingredientele, la felul cum scoatem prajiturile din cuptor.

Facem noi prajiturile nu pentru ca e foarte complicat, ci pentru ca stim ce inseamna sa iti fie pofta, dar sa nu ai timp. Stim cum e sa ai invitati la cina si sa vrei sa servesti ceva bun, dar ajungi la 7 seara acasa, odata cu invitatii. Stim cum e cand iti cer copiii ceva bun si ce gasesti usor in jur, te sperie. Stim cum este cand sambata toata lumea cere un dulce bun si daca il faci tu inseamna sa stai cam 3 ore prin bucatarie sa plamadesti, sa coci, sa speli vase si sa pui totul la loc. Stim cum este sa te duci in vizita la cineva si sa vrei sa faci o surpriza. Stim cum e sa iti fie dor de bunica si placinta ei cu branza, sau de mama cand iti facea negresa. Si in plus am ales sa livram, pentru ca traficul este inamicul nostru al tuturor.

Am vrut sa le facem cadou clientilor nostri: GUST AUTENTIC si TIMP. Toti ne bucuram cand economisim un pic de timp. Noi livram rapid, in maxima siguranta, cu certificate de conformitate si cu plata la livrare: cash sau card.

In laboratorul Lulu’s Cake producem 15 feluri de prajituri si cateva sortimente de torturi, pe care le aveam in gand de la inceput si carora le-am dat startul chiar mai devreme, datorita cererii.

Prajiturile sunt grupate si gandite sub forma unor Pachete, cu nume, cel putin, oneste: Pachetul Dichisit, Pachetul Pricopsit si Pachetul Fandosit. Diferenta intre pachete consta in numarul prajiturilor, alegerea sortimentelor si desigur, costul lor.

Orice pachet ar fi, prajiturile sunt mereu proaspete si bune.

Ne uitam la prajiturile care ies din cuptor si ne bucuram ca putem face tavi peste tavi de prajituri pentru alti oameni, care nu sunt doar rudele sau prietenii nostri. Mie imi este greu sa ma mai imaginez la joburile vechi, din banca, unde faceam o munca de corporatie, frumoasa, dar cu mult mai putina satisfactie. La fel de greu, poate, cum imi era atunci cand ne intrebam, daca o sa reusim vreodata sa ne indeplinim visul.

Am putea sa scriem si mai mult de-atat, dar prajiturile, mai ales cele traditionale, de casa, trebuie testate si degustate, ba chiar infulecate, ca sa ne credeti, apoi, pe cuvant.

Va asteptam la noi in laborator si pe site. Sau invers. (Adriana Olaru – octombrie 2018)

Choux a la creme de la Lulu's Cake

Copii fiind, nerăbdători atunci când mama pregătea prăjitura preferată, am fi făcut orice ca timpul preparării să fie cât mai scurt. Credeam noi că, dacă stăm în fața cuptorului, prăjitura se cocea mai repede. Aici, choux a la crème de la Lulu's Cake.

Publicată de Lulu's Cake pe Marţi, 31 iulie 2018

 


LULU’S CAKE

Strada Bogdanita, Nr. 8-10, Sector 1, Bucuresti

Adriana Olaru – 0766 369 566

comanda@luluscake.ro

www.luluscake.ro

PROGRAM

Luni-Vineri: 8:00 – 18:00

Sambata: 9:00 – 13:00

Lulu’s Cake

Eu sunt Adriana Olaru si am lucrat peste 10 ani in banca, mai exact in Citibank si Garantibank, ca relationship manager de private banking, apoi bankingul in Romania s-a schimbat, am avut copiii si ...

Data actualizarii: 24/07/2019