Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Cine este Lulu’s Cake?

Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofetarie.

Lulu’s Cake este visul unor oameni din zilele noastre devenit realitate, mai exact „visul nostru”.

Eu sunt Adriana Olaru si am lucrat peste 10 ani in banca, mai exact in Citibank si Garantibank, ca relationship manager de private banking, apoi bankingul in Romania s-a schimbat, am avut copiii si „career path-ul” meu nu mi se mai potrivea, aveam nevoie de o schimbare.

Costin Olaru este sotul meu. Are o experienta de 12 ani in banking – retail si private banking si din 2013 a ales domeniul Facility Management-ului in industria farmaceutica. El dezvolta tot felul de proiecte extra job, este pasionat de mai multe lucruri printre care si de prepararea prajiturilor traditionale romanesti. Dupa ce si-a indeplinit visul si s-a certificat in Project Management (PMP) in 2017, am demarat impreuna „proiectul” – Lulu’s Cake.

De ce prajituri de casa? Pentru ca noua ne plac prajiturile de casa foarte mult, pentru gustul simplu, potrivit de dulce si de aromat, pentru ca ne amintesc de sarbatorile in familie si de tot ceea ce era mai frumos in casele noastre cand eram mici. Si tocmai pe acel gust nu il mai regaseam nicaieri. Cand ne gandim la cum am inceput, ne dam seama ca a fost si o nevoie, pe langa vis sau dorinta. O nevoie de a manca prajituri traditionale romanesti sau de a le servi la petreceri, fara sa le facem neaparat in casa, o dorinta de a duce la birou prajituri in zile de nastere, fara a alerga dupa ele in tot orasul, o nevoie de prajituri proaspete, gustoase, dar si frumos ambalate, usor de transportat si servit. Iar dupa ce ni s-au nascut cele doua fete, am avut, desigur, nevoia de a le oferi deserturi cat mai sanatoase si naturale.

Si am reusit, cu rabdare, cu un plan de business, accesand programul Start-up Nation, cu oameni de nadejde si cel mai important, cu retetele bunicelor si ale mamelor, sa deschidem laboratorul Lulu’s Cake. Pe 2 mai 2018, Lulu’s Cake s-a concretizat intr-un laborator pe strada Bogdanita din Sectorul 1 (zona Polona). Atunci am dat drumul si la aparatura, si la site, si la pagina de Facebook si la cea de Instagram.

Acum Lulu’s este un vis devenit realitate, o nevoie de ceva bun implinita, este o echipa de 4 oameni, care lucreaza la 8 maini, la cateva aparate sofisticate, cu ingrediente simple si de foarte buna calitate si cu cateva retete simple. Asa vrem sa trezim amintiri din trecut si sa lasam mostenire pentru viitor, pentru ca oamenii sa (re)descopere de unde vin cosuletele, rulourile si Alba ca Zapada, nu doar macarons, cheesecake si tiramisu, care de altfel, si noua ne plac foarte mult, daca sunt bine facute.

Planul a fost, este si va fi intotdeauna sa facem cele mai bune si cele mai simple prajituri de casa pe care le putem face. Asa cum au fost facute ele, dintotdeauna, dupa retete deloc complicate, dar cu atentie, cu dragoste, cu produse naturale. Si foarte important, fara conservanti, afanatori, arome artificiale, stabilizatori si tot felul de nebunii care uneori dau aspect apetisant si poate chiar si gust deserturilor, dar nu gustul acela natural, al copilariei, al prajiturilor romanesti, savuroase. Si nu numai ca vrem sa le facem bine, dar vrem sa fie redescoperite de copii, de turisti si de oamenii ocupati. Vrem cumva sa repunem prajiturile romanesti acolo unde le este locul.

De aceea vom fi mereu atenti la materia prima care intra in laborator, la modul in care amestecam ingredientele, la felul cum scoatem prajiturile din cuptor.

Facem noi prajiturile nu pentru ca e foarte complicat, ci pentru ca stim ce inseamna sa iti fie pofta, dar sa nu ai timp. Stim cum e sa ai invitati la cina si sa vrei sa servesti ceva bun, dar ajungi la 7 seara acasa, odata cu invitatii. Stim cum e cand iti cer copiii ceva bun si ce gasesti usor in jur, te sperie. Stim cum este cand sambata toata lumea cere un dulce bun si daca il faci tu inseamna sa stai cam 3 ore prin bucatarie sa plamadesti, sa coci, sa speli vase si sa pui totul la loc. Stim cum este sa te duci in vizita la cineva si sa vrei sa faci o surpriza. Stim cum e sa iti fie dor de bunica si placinta ei cu branza, sau de mama cand iti facea negresa. Si in plus am ales sa livram, pentru ca traficul este inamicul nostru al tuturor.

Am vrut sa le facem cadou clientilor nostri: GUST AUTENTIC si TIMP. Toti ne bucuram cand economisim un pic de timp. Noi livram rapid, in maxima siguranta, cu certificate de conformitate si cu plata la livrare: cash sau card.

In laboratorul Lulu’s Cake producem 15 feluri de prajituri si cateva sortimente de torturi, pe care le aveam in gand de la inceput si carora le-am dat startul chiar mai devreme, datorita cererii.

Prajiturile sunt grupate si gandite sub forma unor Pachete, cu nume, cel putin, oneste: Pachetul Dichisit, Pachetul Pricopsit si Pachetul Fandosit. Diferenta intre pachete consta in numarul prajiturilor, alegerea sortimentelor si desigur, costul lor.

Orice pachet ar fi, prajiturile sunt mereu proaspete si bune.

Ne uitam la prajiturile care ies din cuptor si ne bucuram ca putem face tavi peste tavi de prajituri pentru alti oameni, care nu sunt doar rudele sau prietenii nostri. Mie imi este greu sa ma mai imaginez la joburile vechi, din banca, unde faceam o munca de corporatie, frumoasa, dar cu mult mai putina satisfactie. La fel de greu, poate, cum imi era atunci cand ne intrebam, daca o sa reusim vreodata sa ne indeplinim visul.

Am putea sa scriem si mai mult de-atat, dar prajiturile, mai ales cele traditionale, de casa, trebuie testate si degustate, ba chiar infulecate, ca sa ne credeti, apoi, pe cuvant.

Va asteptam la noi in laborator si pe site. Sau invers. (Adriana Olaru – octombrie 2018)

Choux a la creme de la Lulu's Cake

Copii fiind, nerăbdători atunci când mama pregătea prăjitura preferată, am fi făcut orice ca timpul preparării să fie cât mai scurt. Credeam noi că, dacă stăm în fața cuptorului, prăjitura se cocea mai repede. Aici, choux a la crème de la Lulu's Cake.

Publicată de Lulu's Cake pe Marţi, 31 iulie 2018

 


LULU’S CAKE

Strada Bogdanita, Nr. 8-10, Sector 1, Bucuresti

Adriana Olaru – 0766 369 566

comanda@luluscake.ro

www.luluscake.ro

PROGRAM

Luni-Vineri: 8:00 – 18:00

Sambata: 9:00 – 13:00

Lulu’s Cake

Eu sunt Adriana Olaru si am lucrat peste 10 ani in banca, mai exact in Citibank si Garantibank, ca relationship manager de private banking, apoi bankingul in Romania s-a schimbat, am avut copiii si ...

Data actualizarii: 24/07/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close