Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

Restocracy va premia cele mai bune restau...

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Ieri a fost ultima zi a lui SushiRoom, unul dintre cele mai bune resta...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

De pe 17 pana pe 19 august ne bucuram la superlativ de cel mai indragi...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

Asociatia Somelierilor din Romania, anunta deschiderea perioadei de in...

Seria petrecerilor estivale continuă la Hard Rock Cafe cu arome și a...

Vara e grea  in oras pentru cei intre vacante sau care nu pot calator...

Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă...

Hard Rock Cafe declară seara de 19 iulie prilej de delectare pentru i...

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dins...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lan...

Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care ...

Chef Costin-Daniel Palici a anuntat joi, 5 iulie 2018, pe contul sau d...

Afiseaza

Cine este Lulu’s Cake?

Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofetarie.

Lulu’s Cake este visul unor oameni din zilele noastre devenit realitate, mai exact „visul nostru”.

Eu sunt Adriana Olaru si am lucrat peste 10 ani in banca, mai exact in Citibank si Garantibank, ca relationship manager de private banking, apoi bankingul in Romania s-a schimbat, am avut copiii si „career path-ul” meu nu mi se mai potrivea, aveam nevoie de o schimbare.

Costin Olaru este sotul meu. Are o experienta de 12 ani in banking – retail si private banking si din 2013 a ales domeniul Facility Management-ului in industria farmaceutica. El dezvolta tot felul de proiecte extra job, este pasionat de mai multe lucruri printre care si de prepararea prajiturilor traditionale romanesti. Dupa ce si-a indeplinit visul si s-a certificat in Project Management (PMP) in 2017, am demarat impreuna „proiectul” – Lulu’s Cake.

De ce prajituri de casa? Pentru ca noua ne plac prajiturile de casa foarte mult, pentru gustul simplu, potrivit de dulce si de aromat, pentru ca ne amintesc de sarbatorile in familie si de tot ceea ce era mai frumos in casele noastre cand eram mici. Si tocmai pe acel gust nu il mai regaseam nicaieri. Cand ne gandim la cum am inceput, ne dam seama ca a fost si o nevoie, pe langa vis sau dorinta. O nevoie de a manca prajituri traditionale romanesti sau de a le servi la petreceri, fara sa le facem neaparat in casa, o dorinta de a duce la birou prajituri in zile de nastere, fara a alerga dupa ele in tot orasul, o nevoie de prajituri proaspete, gustoase, dar si frumos ambalate, usor de transportat si servit. Iar dupa ce ni s-au nascut cele doua fete, am avut, desigur, nevoia de a le oferi deserturi cat mai sanatoase si naturale.

Si am reusit, cu rabdare, cu un plan de business, accesand programul Start-up Nation, cu oameni de nadejde si cel mai important, cu retetele bunicelor si ale mamelor, sa deschidem laboratorul Lulu’s Cake. Pe 2 mai 2018, Lulu’s Cake s-a concretizat intr-un laborator pe strada Bogdanita din Sectorul 1 (zona Polona). Atunci am dat drumul si la aparatura, si la site, si la pagina de Facebook si la cea de Instagram.

Acum Lulu’s este un vis devenit realitate, o nevoie de ceva bun implinita, este o echipa de 4 oameni, care lucreaza la 8 maini, la cateva aparate sofisticate, cu ingrediente simple si de foarte buna calitate si cu cateva retete simple. Asa vrem sa trezim amintiri din trecut si sa lasam mostenire pentru viitor, pentru ca oamenii sa (re)descopere de unde vin cosuletele, rulourile si Alba ca Zapada, nu doar macarons, cheesecake si tiramisu, care de altfel, si noua ne plac foarte mult, daca sunt bine facute.

Planul a fost, este si va fi intotdeauna sa facem cele mai bune si cele mai simple prajituri de casa pe care le putem face. Asa cum au fost facute ele, dintotdeauna, dupa retete deloc complicate, dar cu atentie, cu dragoste, cu produse naturale. Si foarte important, fara conservanti, afanatori, arome artificiale, stabilizatori si tot felul de nebunii care uneori dau aspect apetisant si poate chiar si gust deserturilor, dar nu gustul acela natural, al copilariei, al prajiturilor romanesti, savuroase. Si nu numai ca vrem sa le facem bine, dar vrem sa fie redescoperite de copii, de turisti si de oamenii ocupati. Vrem cumva sa repunem prajiturile romanesti acolo unde le este locul.

De aceea vom fi mereu atenti la materia prima care intra in laborator, la modul in care amestecam ingredientele, la felul cum scoatem prajiturile din cuptor.

Facem noi prajiturile nu pentru ca e foarte complicat, ci pentru ca stim ce inseamna sa iti fie pofta, dar sa nu ai timp. Stim cum e sa ai invitati la cina si sa vrei sa servesti ceva bun, dar ajungi la 7 seara acasa, odata cu invitatii. Stim cum e cand iti cer copiii ceva bun si ce gasesti usor in jur, te sperie. Stim cum este cand sambata toata lumea cere un dulce bun si daca il faci tu inseamna sa stai cam 3 ore prin bucatarie sa plamadesti, sa coci, sa speli vase si sa pui totul la loc. Stim cum este sa te duci in vizita la cineva si sa vrei sa faci o surpriza. Stim cum e sa iti fie dor de bunica si placinta ei cu branza, sau de mama cand iti facea negresa. Si in plus am ales sa livram, pentru ca traficul este inamicul nostru al tuturor.

Am vrut sa le facem cadou clientilor nostri: GUST AUTENTIC si TIMP. Toti ne bucuram cand economisim un pic de timp. Noi livram rapid, in maxima siguranta, cu certificate de conformitate si cu plata la livrare: cash sau card.

In laboratorul Lulu’s Cake producem 15 feluri de prajituri si cateva sortimente de torturi, pe care le aveam in gand de la inceput si carora le-am dat startul chiar mai devreme, datorita cererii.

Prajiturile sunt grupate si gandite sub forma unor Pachete, cu nume, cel putin, oneste: Pachetul Dichisit, Pachetul Pricopsit si Pachetul Fandosit. Diferenta intre pachete consta in numarul prajiturilor, alegerea sortimentelor si desigur, costul lor.

Orice pachet ar fi, prajiturile sunt mereu proaspete si bune.

Ne uitam la prajiturile care ies din cuptor si ne bucuram ca putem face tavi peste tavi de prajituri pentru alti oameni, care nu sunt doar rudele sau prietenii nostri. Mie imi este greu sa ma mai imaginez la joburile vechi, din banca, unde faceam o munca de corporatie, frumoasa, dar cu mult mai putina satisfactie. La fel de greu, poate, cum imi era atunci cand ne intrebam, daca o sa reusim vreodata sa ne indeplinim visul.

Am putea sa scriem si mai mult de-atat, dar prajiturile, mai ales cele traditionale, de casa, trebuie testate si degustate, ba chiar infulecate, ca sa ne credeti, apoi, pe cuvant.

Va asteptam la noi in laborator si pe site. Sau invers. (Adriana Olaru – octombrie 2018)

Choux a la creme de la Lulu's Cake

Copii fiind, nerăbdători atunci când mama pregătea prăjitura preferată, am fi făcut orice ca timpul preparării să fie cât mai scurt. Credeam noi că, dacă stăm în fața cuptorului, prăjitura se cocea mai repede. Aici, choux a la crème de la Lulu's Cake.

Publicată de Lulu's Cake pe Marţi, 31 Iulie 2018

 


LULU’S CAKE

Strada Bogdanita, Nr. 8-10, Sector 1, Bucuresti

Adriana Olaru – 0766 369 566

comanda@luluscake.ro

www.luluscake.ro

PROGRAM

Luni-Vineri: 8:00 – 18:00

Sambata: 9:00 – 13:00

Lulu’s Cake

Eu sunt Adriana Olaru si am lucrat peste 10 ani in banca, mai exact in Citibank si Garantibank, ca relationship manager de private banking, apoi bankingul in Romania s-a schimbat, am avut copiii si ...

Data actualizarii: 04/10/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.