Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentulAd hoc Bistro par...

Stil contemporan la Agape, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatiiCei doi copii din poza ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de...Ambiance...

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobraAperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece?De la Aqua am pastrat o a...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Traditional grecesc de la ambianta la mancareAthos e un restaurant...

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin!M-am intors la A...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

Avido, locul in care te simti bine primitM-am intors la fetele de ...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

Cantina pentru corporatistiBenedict Bistro e un restaurant destul ...

Una din marile berarii ale BucurestiuluiBeraria Germana Bucuresti ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bunBiBO Restaura...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat!Am ajun...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa GalleronNoul Bistro Ateneu insea...

Bistrou cu motociclisti frumosiPutini stiu acum cine a fost Mobra,...

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de capMi-a pla...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Blid – locanta romaneasca experiment de gastronomie etnica al lui Co...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autenticBlue Margar...

Una dintre marile curti din spate ale BucurestiuluiBlueberry Garde...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartierMarea casa din celeb...

Una dintre cele mai frunoase si mai spectaculoase terase din Bucuresti...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoriaEu stiu de do...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Cafe DeKo este locul inventat de Dan Chisu in anul 2003 si care scrie ...

Caffe Citta, mai mult restaurant decat caffeAm revenit la Caffe Ci...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Afiseaza

Street food scump in Piata Dorobantilor.

In diverse locuri din lume, fie in marile orase sau undeva in pustie, exista cate un local (rareori poate fi numit restaurant, adesea e mai degraba ceva de genul street food) in care se serveste un singur fel de mancare, sau cateva dintr-o categorie foarte restransa, dar sunt atat de bune incat i se duce vestea nu numai in orasul lui si in cele din jur, ci si in toata tara, sau chiar si dincolo de ea.

Si sigur, intra in folclorul gatronomic al tinutului respectiv, se amplifica pe cai naturale, si apoi toata lumea incepe sa creada si sa spuna ca e cel mai bun fel de mancare din zona, din tara sau din lume, Google indexeaza asta si informatia apare in primele randuri, si tot asa, chiar daca nu mai este adevarat de mult, sau poate ca nu a fost niciodata.

Asa e cu le meilleur cassoulet au monde, cu chioscul cu carne de cal din Liubliana, cu kebabul din Dristor sau cu micii lui Cocosatu.

Asadar, cand apare un astfel de ceva cu un singur fel de mancare, mai ales daca e al unui bucatar cunoscut, te gandesti imediat ca poate va fi urmatorul hit din topul culinar local si, cine stie…

Am sperat si eu sa fie asa, cand am vazut ca s-a deschis un pasta bar in Piata Dorobantilor, dar chiar in piata-piata, adica acolo unde se vand lucrurile, nu doar in celebrul areal. E deschis de cateva luni bune, insa abia acum i-a aparut si un nume, o pancarta pe care scrie Macaroni – eat. drink. good time.

E la intrarea de pe Beller, acolo unde au fost multe alte incercari similare, cu mancare asiatica, covrigarii si altele, dar care nu au rezistat.

A fost deschis(a) aproape in acelasi timp cu un boutique similar, de burgers si carne de data aceasta, alaturi, de cealalta parte a intrarii. Cel care face pastele si le si prepara am inteles ca este un italian, fost chef pe la un restaurant cunoscut si scump.

Macaroni are un mic stand de gatit, deschis, la vedere, cu un aragaz si ceva ustensile, un frigider cu cateva bauturi si o masina de cafea. La geamul dinspre Beller e o tejghea cu cateva scaune inalte, de bar, pot manca vreo patru sau cinci oameni in acelasi timp. Acuma, ca incepe vara, au pus si afara cateva mese – cele din poza.

Am mancat de mai multe ori la Macaroni. Imi plac pastele, imi place si conceptul de street food, dar, mai ales, trec in fiecare zi prin fata lui.

Am incercat de fiecare data alt fel de paste. Au fost bune, dar nu mai bune decat in alte parti, nici pe departe. M-am intalnit si cu diversi cunoscuti cat am stat acolo, i-am intrebat si pe ei si mi-au spus acelasi lucru. Am luat doar paste, de fiecare data, desi mai au si cateva salate si niste supe. Si deserturi.

Am decis, deci, ca Macaroni nu este unul dintre locurile acelea cu un singur fel de mancare, insa cel mai bun din oras. Poate ca vor fi intr-o zi, chiar sper sa se intample asta, mi-ar conveni sa fie plin de restaurante bune in zona in care locuiesc.

Si inca ceva: preturile sunt surprinzator de mari la Macaroni. In general, street food inseamna preturi mici, sau portii mari, sau si una si alta. La Macaroni nu e nici una, nici cealalta. Pastele costa intre 30 si 45 de lei. (GB – martie 2017)

Macaroni - pasta bar in Piata Dorobantilor

 

 

Save

Data actualizarii: 18/11/2019

Macaroni  - Piata Dorobantilor (intrarea Beller)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close