Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

2297 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

2263 vizite

Marketing bun. Sa vedem cat o sa tina... Modelul clasic de restaura...

450 vizite

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

2518 vizite

Industrializarea boemei Am fost vara la Clubul Taranului (MTR), de ...

2501 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5914 vizite 1 comentarii

Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot ...

2721 vizite

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliate...

2102 vizite

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

63 vizite

Cel mai ieftin restaurant din Herastrau Se pare ca Patru Anotimpuri...

2030 vizite

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

635 vizite

O trattoria ca in filmele americane de actiune Portobello e un rest...

30 vizite

“După ce a venit primul nostru espressor, probabilitatea ca visul s...

136 vizite

Unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului Am reve...

6070 vizite 1 comentarii

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la A...

1163 vizite

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam...

735 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

731 vizite

Ca sa nu spuna lumea ca nu au si ei restaurant... Hilton Garden Inn...

399 vizite

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si i...

1559 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

918 vizite 1 comentarii

Un restaurant corect de trafic turistic Trattoria Romana e un resta...

390 vizite

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

300 vizite

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

1765 vizite 1 comentarii

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

705 vizite

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

2275 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Street food scump in Piata Dorobantilor.

In diverse locuri din lume, fie in marile orase sau undeva in pustie, exista cate un local (rareori poate fi numit restaurant, adesea e mai degraba ceva de genul street food) in care se serveste un singur fel de mancare, sau cateva dintr-o categorie foarte restransa, dar sunt atat de bune incat i se duce vestea nu numai in orasul lui si in cele din jur, ci si in toata tara, sau chiar si dincolo de ea.

Si sigur, intra in folclorul gatronomic al tinutului respectiv, se amplifica pe cai naturale, si apoi toata lumea incepe sa creada si sa spuna ca e cel mai bun fel de mancare din zona, din tara sau din lume, Google indexeaza asta si informatia apare in primele randuri, si tot asa, chiar daca nu mai este adevarat de mult, sau poate ca nu a fost niciodata.

Asa e cu le meilleur cassoulet au monde, cu chioscul cu carne de cal din Liubliana, cu kebabul din Dristor sau cu micii lui Cocosatu.

Asadar, cand apare un astfel de ceva cu un singur fel de mancare, mai ales daca e al unui bucatar cunoscut, te gandesti imediat ca poate va fi urmatorul hit din topul culinar local si, cine stie…

Am sperat si eu sa fie asa, cand am vazut ca s-a deschis un pasta bar in Piata Dorobantilor, dar chiar in piata-piata, adica acolo unde se vand lucrurile, nu doar in celebrul areal. E deschis de cateva luni bune, insa abia acum i-a aparut si un nume, o pancarta pe care scrie Macaroni – eat. drink. good time.

E la intrarea de pe Beller, acolo unde au fost multe alte incercari similare, cu mancare asiatica, covrigarii si altele, dar care nu au rezistat.

A fost deschis(a) aproape in acelasi timp cu un boutique similar, de burgers si carne de data aceasta, alaturi, de cealalta parte a intrarii. Cel care face pastele si le si prepara am inteles ca este un italian, fost chef pe la un restaurant cunoscut si scump.

Macaroni are un mic stand de gatit, deschis, la vedere, cu un aragaz si ceva ustensile, un frigider cu cateva bauturi si o masina de cafea. La geamul dinspre Beller e o tejghea cu cateva scaune inalte, de bar, pot manca vreo patru sau cinci oameni in acelasi timp. Acuma, ca incepe vara, au pus si afara cateva mese – cele din poza.

Am mancat de mai multe ori la Macaroni. Imi plac pastele, imi place si conceptul de street food, dar, mai ales, trec in fiecare zi prin fata lui.

Am incercat de fiecare data alt fel de paste. Au fost bune, dar nu mai bune decat in alte parti, nici pe departe. M-am intalnit si cu diversi cunoscuti cat am stat acolo, i-am intrebat si pe ei si mi-au spus acelasi lucru. Am luat doar paste, de fiecare data, desi mai au si cateva salate si niste supe. Si deserturi.

Am decis, deci, ca Macaroni nu este unul dintre locurile acelea cu un singur fel de mancare, insa cel mai bun din oras. Poate ca vor fi intr-o zi, chiar sper sa se intample asta, mi-ar conveni sa fie plin de restaurante bune in zona in care locuiesc.

Si inca ceva: preturile sunt surprinzator de mari la Macaroni. In general, street food inseamna preturi mici, sau portii mari, sau si una si alta. La Macaroni nu e nici una, nici cealalta. Pastele costa intre 30 si 45 de lei. (GB – martie 2017)

Macaroni - pasta bar in Piata Dorobantilor

 

 

Save

Data actualizarii: 02/05/2018

Macaroni