Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Afiseaza

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al evenimentului, alături de muzică și aranjarea sălii. Ba chiar, pentru că suntem un popor gurmand, unii ar putea spune că mâncarea și băutura reprezintă punctul central al petrecerii, deoarece ele pot da tonul distracției (sau nu). Fiindcă puțini invitați își vor aminti dacă aranjamentele florale au fost naturale sau artificiale, dar, cu siguranță, vor ști dacă s-au ridicat de la masă flămânzi sau nu.

De aceea, un meniu îndestulător, bine pregătit și gustos, alături de un Open Bar consistent reprezintă un punct forte al petrecerii și merită să fie tratat cu mare atenție.

Magic Ballroom by Hop Garden îți pune la dispoziție câteva sfaturi care să te ajute la stabilirea unui meniu care să le lase invitaților o impresie buna și, de ce nu, să-i ajute pe miri sa-și acopere costurile.

Meniul de nunta se compune din: meniul de mâncare, meniul de băuturi și tortul miresei.

La rândul lui, meniul de mâncare are 4 părți, clar delimitate în timp: Antreu, Pește (sau supă de pui în unele regiuni), Sarmale și Fel Principal aka friptura.

Unele restaurante oferă și o gustare înainte de antreu sub forma unor snack-uri, covrigei sau salate, puse pe masă la sosirea invitaților.

Chiar dacă toate felurile de mâncare au gradul lor de importanță, de departe cel mai abundent trebuie să fie Antreul.

De ce?  Pentru că el este primul și va da tonul impresiei generale a invitaților. Și, nu în ultimul rând, pentru că, având multe poziții, este imposibil ca cel puțin o parte din preparate să nu fie gustul invitaților, oricât ar fi de mofturoși.Un extrasfat!
Dacă ai un meniu mai sofisticat dar știi că printre invitati ai și persoane cu gusturi mai simple, include în Antreu și preparate mai cunoscute, gen chifteluțe sau ciupercuțe umplute. În felul ăsta te asiguri că și invitații care evită preparatele pe care nu le cunosc mănâncă aperitiv.

Peștele (sau supa de găina din Banat și Ardeal) este al doilea preparat ce va fi servit la nuntă, cam la doua ore după antreu. Indiferent de tipul de pește și felul în care este pregătit, asigură-te ca este gustos! De aceea, o degustare prealabilă (cu câteva săptămâni înainte) a tuturor preparatelor din meniu este foarte importantă pentru ca, în caz că nu-ți place unul dintre feluri, să îl poți înlocui înainte de a tipări meniurile.

Sarmalele în foi de varză, cel de-al treilea fel de mâncare din meniul de nuntă, sunt servite de majoritatea saloanelor cu smântâna, ardei iute și mămăliguță. Unele restaurante ofera și sarmale în foi de viță, incluse în preț. Însă, chiar dacă iubești acest preparat, evită să servești doar sarmale în foi de viță. Majoritatea oamenilor nu le agreează și sunt șanse mari să rămână în farfurie.

Felul principal sau friptura este ultimul fel de mâncare înainte de tort și cel care rămâne cel mai des in farfurie, dacă celelalte preparate din meniu au fost în cantitate îndestulatoare. De obicei saloanele serioase includ în friptură cel puțin două tipuri de carne, alături de garnitură și salată, astfel că este nu doar cel mai consistent fel de mâncare, dar și unul dintre cele mai gustoase, iar riscul ca unii dintre invitați sa nu găsească cel puțin ceva din farfurie pe gustul lor este foarte mic.

Tortul miresei este punctul culminant al evenimentului (după dansul mirilor) și un prilej de poze și glume pentru nași, miri și invitați. De aceea, fie că este inclus sau nu în meniul plătit restaurantului, este important să fie cât mai atractiv și mai impunător, împodobit cu flori și decorațiuni comestibile

Barul de Băuturi este, alături de meniul de mâncare și de muzică, ceea ce vor reține invitații la eveniment. Din acest motiv este extrem de important să fie cât mai bine aprovizionat, cât mai diversificat și, mai ales, cu servire nelimitată. De aceea, dacă restaurantul are aceasta opțiune, alege un Open Bar fără să mai stai pe gânduri. Pentru liniștea ta sufletească și un eveniment relaxat, este bine ca tot ce ține de mâncare și bautură să rămână în sarcina restaurantului. Vei avea o grijă în minus, iar managerul de eveniment se va îngriji ca servirea să se facă la timp și in ordinea stabilită de comun acord.

Extra Sfat!

Adaugă un Candy Bar apetisant, cu dulciuri și fructe, ca un răsfăț suplimentar oferit invitaților. De obicei este un serviciu care se plătește separat. Nu este obligatoriu, dar este foarte apreciat de invitați.

Material redactat în cadrul programului educațional ”Nunta… pas cu pas”

Derulat în perioada septembrie 2021 – mai 2022, programul educațional ”Nunta… pas cu pas” inițiat de Hop Garden Group are scopul de a prezenta activitățile concrete ale organizării evenimentelor private. Materialele informative oferite publicului pe durata proiectului includ următoarele teme: ”Cum îți alegi locația potrivită pentru nuntă sau botez?”, ”5 caracteristici ale organizatorului de evenimente perfect”, ”10 motive ca să-ți organizezi nunta iarna sau primăvara”, ”Meniul de nuntă – între alegeri și degustare”, ”Planificarea nunții – când, cum, cât?”.

Proiectul este sprijinit de 12 parteneri media: ACC Media Channel, București Life, Bucureștii Vechi și noi, Clarissa, Dacic Cool, Fashion8, Mireasa Perfectă, PRwave, Restaurante-Bucuresti.ro, Restocracy, StyleAndTheCity.ro, RevelionInBucuresti.

Despre Hop Garden Group

Hop Garden Group este un complex de agrement specializat în organizarea evenimentelor private și corporate, pentru adulți și copii, redeschis în octombrie 2019 și condus de Daniela Dalia Seghedi, Director Executiv al grupului. Cu o suprafață totală de aproximativ 15.000 mp. situată preponderent în Parcul Moghioroș, complexul este împărțit în 4 zone diferite, ce pot fi folosite individual, în funcție de evenimentul dorit: evenimente corporate sau private, petreceri la piscina sau în parc, aniversări, baluri sau diferite momente sărbătorite în familie.

Din Hop Garden Group fac parte: Hop Garden, Hop Garden Parc, Magic Ballroom, Taverna Voichiței. (Comunicat de presa – februarie 2022)

Nunta pas cu pas

Data actualizarii: 28/02/2022

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close