Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Afiseaza

Miercuri, 11 octombrie 2017, la restaurantul Jaristea din Capitala a avut loc lansarea cartii „O bucatarie ca-n filme. notopul bucatariei in Noul Cinema Romanesc” a profesorului Mircea Deaca, un eveniment organizat de Restocracy.ro.

Evenimentul a reunit o serie de personalitati de marca din Romania si s-a desfasurat in doua parti. In prima, autorul cartii a facut o prezentare a lucrarii, dar si a unor scene din filmele romanesti contemporane, care au in prim-plan tema mesei, dorind sa evidentieze substraturile si impactul pe care acestea le au pentru cinefil. In a doua parte a evenimentului, toti invitatii s-au putut bucura de o masa cu specific traditional romanesc, pregatita de Kera Calita si Locanta Jaristea, care sa continue atmosfera creata de prezentarea lui Mircea Deaca. La acest eveniment vinurile au fost puse la dispozitie de Kvint, producator de vinuri din Transnistria (Republica Moldova).

Evenimentul s-a incheiat cu o sesiune de autografe din parte autorului.

Lucrarea „O bucatarie ca-n filme. notopul bucatariei in Noul Cinema Romanesc” a aparut la Editura Mega, 2017, si contine 196 de pagini (format 27 x 21), la calitate foto, putand fi achizitionata numai din reteaua de magazine Carturesti.

Despre Mircea Deaca

Mircea Valeriu Deaca este critic de film si artist vizual. Este doctor in studii de film si audiovizual la Paris 3, Sorbonne Nouvelle, Institutul de cercetari de cinema si audiovizual (IRCAV), cu o teza despre traditia de carnaval si filmele lui Federico Fellini, sustinuta in cotutela cu Departamentul de romanistica de la Universitatea Heinrich Heine din Dusseldorf / Facultatea de teatru si comunicare culturala de la Universitatea Humboldt din Berlin. Este abilitat sa conduca teze de doctorat in domeniul studiilor culturale.

Mircea Deaca a avut burse de studii din partea guvernului francez (Association Francaise dAction Artistique) si o bursa Heinrich Hertz Grant din partea Ministerului Cercetarii din Nordrhein Westfalen din Germania.

Mircea Deaca preda teoria si analiza filmului din perspectiva cognitiva, precum si istorie de cinema. Preda la Facultatea de Litere a Universitatii din din Bucuresti cursul de Introducere in analiza de film si cursul de Film romanesc contemporan la Scoala doctorala Centrul de excelenta in studiul imaginii (CESI) – Spatiu, Imagine, Text, Teritoriu. Preda, tot la Universitatea din Bucuresti, un curs despre traditia de carnval si filmografia regizorului italian Federico Fellini la departamentul Istoria artei al Facultatii de Istorie.

Mircea Deaca scrie articole si studii de film din 1983. A sustinut conferinte la universitatile din Bucuresti, Cluj, Iasi, Paris, Louvain, Bruxelles, Siegen, Luton si Manheim.

Este autorul cartilor Carnavalul si filmul lui Federico Fellini (2009), Camera secunda (2011), Cinematograful postfilmic (2013), Anatomia filmului (2013) si Investigatii in analiza cognitiva de film (2015), O bucatarie ca’n filme. Scenele de bucatarie din Noul Cinema romanesc (2017). A coordonat volumul de studii Images (2014) dedicat filmelor regizorului Cristian Mungiu. Lucreaza in prezent la urganizarea unei conferinte internationale cu subiectul Cinema. Cognitie si arta.

Mircea Deaca - profesor si critic de filmA fost membru in Consiliul National al Audiovizualului, face parte din Asociatia criticilor de film din Romania, din Asociatia artistilor plastici din Franta, La Maison des Artistes, si este membru al Cite internationale des arts. A fost membru in juriul festivalului international de film scurt de la Targu Mures, Alter-Native. Mircea Deaca a primit premii in Franta pentru activitatea sa de artist vizual. A organizat evenimente culturale, a fondat asociatii in tara si-n strainatate si a fost proprietarul unei galerii de arta contemporana precum si al unei companii de consultanta corporate.

Domenii predilecte de cercetare: Teorie de film si media, Abordarile cognitive ale analizei de film, Neuroestetica. Neurostiintele si teoria de film, Lingvistica cognitiva aplicata filmului, Cinema de arta. Filme experimentale si de scurt metraj; Filmul Hollywood, francez si romanesc; Cultura populara in literatura si film; Naratiunea, Filmul si literatura. (Daniel Catoi – octombrie 2017)

Lansare carte Mircea Deaca la Jaristea

Data actualizarii: 13/10/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close