Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Miercuri, 11 octombrie 2017, la restaurantul Jaristea din Capitala a avut loc lansarea cartii „O bucatarie ca-n filme. notopul bucatariei in Noul Cinema Romanesc” a profesorului Mircea Deaca, un eveniment organizat de Restocracy.ro.

Evenimentul a reunit o serie de personalitati de marca din Romania si s-a desfasurat in doua parti. In prima, autorul cartii a facut o prezentare a lucrarii, dar si a unor scene din filmele romanesti contemporane, care au in prim-plan tema mesei, dorind sa evidentieze substraturile si impactul pe care acestea le au pentru cinefil. In a doua parte a evenimentului, toti invitatii s-au putut bucura de o masa cu specific traditional romanesc, pregatita de Kera Calita si Locanta Jaristea, care sa continue atmosfera creata de prezentarea lui Mircea Deaca. La acest eveniment vinurile au fost puse la dispozitie de Kvint, producator de vinuri din Transnistria (Republica Moldova).

Evenimentul s-a incheiat cu o sesiune de autografe din parte autorului.

Lucrarea „O bucatarie ca-n filme. notopul bucatariei in Noul Cinema Romanesc” a aparut la Editura Mega, 2017, si contine 196 de pagini (format 27 x 21), la calitate foto, putand fi achizitionata numai din reteaua de magazine Carturesti.

Despre Mircea Deaca

Mircea Valeriu Deaca este critic de film si artist vizual. Este doctor in studii de film si audiovizual la Paris 3, Sorbonne Nouvelle, Institutul de cercetari de cinema si audiovizual (IRCAV), cu o teza despre traditia de carnaval si filmele lui Federico Fellini, sustinuta in cotutela cu Departamentul de romanistica de la Universitatea Heinrich Heine din Dusseldorf / Facultatea de teatru si comunicare culturala de la Universitatea Humboldt din Berlin. Este abilitat sa conduca teze de doctorat in domeniul studiilor culturale.

Mircea Deaca a avut burse de studii din partea guvernului francez (Association Francaise dAction Artistique) si o bursa Heinrich Hertz Grant din partea Ministerului Cercetarii din Nordrhein Westfalen din Germania.

Mircea Deaca preda teoria si analiza filmului din perspectiva cognitiva, precum si istorie de cinema. Preda la Facultatea de Litere a Universitatii din din Bucuresti cursul de Introducere in analiza de film si cursul de Film romanesc contemporan la Scoala doctorala Centrul de excelenta in studiul imaginii (CESI) – Spatiu, Imagine, Text, Teritoriu. Preda, tot la Universitatea din Bucuresti, un curs despre traditia de carnval si filmografia regizorului italian Federico Fellini la departamentul Istoria artei al Facultatii de Istorie.

Mircea Deaca scrie articole si studii de film din 1983. A sustinut conferinte la universitatile din Bucuresti, Cluj, Iasi, Paris, Louvain, Bruxelles, Siegen, Luton si Manheim.

Este autorul cartilor Carnavalul si filmul lui Federico Fellini (2009), Camera secunda (2011), Cinematograful postfilmic (2013), Anatomia filmului (2013) si Investigatii in analiza cognitiva de film (2015), O bucatarie ca’n filme. Scenele de bucatarie din Noul Cinema romanesc (2017). A coordonat volumul de studii Images (2014) dedicat filmelor regizorului Cristian Mungiu. Lucreaza in prezent la urganizarea unei conferinte internationale cu subiectul Cinema. Cognitie si arta.

Mircea Deaca - profesor si critic de filmA fost membru in Consiliul National al Audiovizualului, face parte din Asociatia criticilor de film din Romania, din Asociatia artistilor plastici din Franta, La Maison des Artistes, si este membru al Cite internationale des arts. A fost membru in juriul festivalului international de film scurt de la Targu Mures, Alter-Native. Mircea Deaca a primit premii in Franta pentru activitatea sa de artist vizual. A organizat evenimente culturale, a fondat asociatii in tara si-n strainatate si a fost proprietarul unei galerii de arta contemporana precum si al unei companii de consultanta corporate.

Domenii predilecte de cercetare: Teorie de film si media, Abordarile cognitive ale analizei de film, Neuroestetica. Neurostiintele si teoria de film, Lingvistica cognitiva aplicata filmului, Cinema de arta. Filme experimentale si de scurt metraj; Filmul Hollywood, francez si romanesc; Cultura populara in literatura si film; Naratiunea, Filmul si literatura. (Daniel Catoi – octombrie 2017)

Lansare carte Mircea Deaca la Jaristea

Data actualizarii: 13/10/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close